2021. június 21., hétfő, Alajos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:51 Gyakornoki helyet hirdet a BBC, fehérek nem jelentkezhetnek08:36 Az örmény kormányfő pártjának 0,08 százaléknyi szavazat hiányzik az önálló kormányalakításhoz08:14 Több mint háromszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén07:55 Kettős emberölés Szegeden - ezt az embert keresik a rendőrök07:47 A 84 éves Berlusconi az amerikai republikánusok mintájára szervezné egy pártba az ún. jobboldalt07:31 Vészhelyzeti leállás miatt nem termel áramot Irán egyetlen nukleáris erőműve06:56 Egymillió euró fölötti áron kelt el egy elfajzott kép21:44 Medvetámadás Kápolnásfalu határában21:09 Kivonultak a nyilasok - Heti progresszió (LXXXV. rész)20:43 Egy konzervatív kormány feladata és az LMBTQ-ideológia20:26 Öngyilkos lehetett a "belga Robin Hood"19:38 Fiola: még mindig ráz a hideg, büszke magyar vagyok!19:17 Országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat18:45 Autókból lövöldöztek egy mexikói városban - 18 halott18:20 Hát persze hogy vizsgálatot indít az UEFA a magyar szurkolók "rasszizmusa" miatt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Politikusbűnözés ::

A Kúriáig ér az MSZP-s bűnszövetkezet: a komcsik volt jelöltje mentette fel Molnár Gyulát és az SZDSZ-es Lakost

Reklám

A Jobbik az Országos Bírósági Hivatal elnökéhez és a Legfőbb Ügyészhez fordul annak kivizsgálása érdekében, hogy Molnár Gyula szocialista politikus ügyében olyan kúriai bíró hozott felmentő ítéletet, aki korábban az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt: egy névtelen levélből értesültek arról, hogy az MSZP politikusbűnözőjét Mészár Róza mentette fel harmadfokon a Kúrián, aki 2010-ben a szocialisták alkotmánybíró-jelöltje volt. A politikus bírálta, hogy az ügyben a bíró nem jelentette elfogultságát, és az ügyész sem kezdeményezte kizárását.
Zoom
Elképesztőnek nevezte, hogy az MSZP volt jelöltje hozhatott egyszemélyes döntést a párt egyik legnagyobb vihart kiváltó esetében, amelyben a másodfokú ítélet még letöltendő börtönt szabott ki Molnár Gyulára.
A Jobbik az ügy kivizsgálását kéri Handó Tündétől, az OBH elnökétől, a Legfőbb Ügyészhez pedig írásbeli kérdéssel is fordulnak, amelyben arra kíváncsiak, miért nem kezdeményezték a hatályos jogi szabályozás szerint a bírónő kizárását.
A Kúria május 20-án bizonyítottság hiányában jogerősen felmentette Molnár Gyula volt újbudai szocialista polgármestert és Lakos Imre volt szabad demokrata alpolgármestert a hivatali visszaélés vádja alól.
(MTI)
 
Frissítés: Újabb összefonódás a komcsiból milliárdossá vedlett bűnözők között
Mészár Róza a korábban MSZP- (sőt MSZMP-) közelinek tartott milliárdos vállalkozó, a Vectigalis Zrt. nevű felszámolócég tulajdonosának, Varga Jenőnek a felesége. Varga a pártállam végóráiban az MSZMP pécsi alapszervezetének egyik vezetője volt. A milliárdos vállalkozó a szocialista utódpártban két erős emberhez kötődött: Puch László pártpénztárnokhoz és Lusztig Péter volt MSZP-s országgyűlési képviselőhöz, egykori megyei rendőrfőkapitányhoz. Varga most az állami felszámolócég, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának elnöke, számos stratégiai nagyvállalat, így a Malév, a Mal Zrt., a Gyulai Húsipari Zrt. felszámolóbiztosa.

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready