A baloldali ellenzék főpolgármester-jelöltjének első milliói jelenős társadalombiztosítási támogatással jöttek létre a ’90-es években. Az ekkor még amerikai tulajdonban levő, mára az ő többségi tulajdonába került Harris Egészségügyi Szolgálat Magyarország Kft. a tb-botrányok állandó szereplője volt.
Zoom
A Heti Válasz idéz az Állami Számvevőszék akkori jelentéséből, amelyből kiderül: a Falus vezette cég által nyújtott otthonápolási szolgáltatások többe kerültek a biztosítónak, mintha dunai panorámás szállodában helyezték volna el a betegeket. Falus baloldali hátszele már ekkor is érzékelhető volt, a bőkezű kuratóriumot, amely a támogatások mögött állt, Kárpáti Zsuzsanna, az MSZP későbbi országgyűlési képviselője vezette.
Falus kórház-igazgatósága sem volt éppen zökkenőmentes a Nyírő Gyulában, igaz, az igazságszolgáltatás csigalassúsága miatt ez ügyben csak idén nyáron született (még mindig nem jogerős) ítélet. Falus anno szerződést kötött a most elmarasztalt nőgyógyász főorvosának magáncégével, aki utóbb 67 rendbeli csalással százezreket kasszírozott a betegektől – magánklinikaként használva a közkórházat.
A főpolgármester „másik életének” része az is, hogy a Fővárosi Törvényszék alapítványi irodájának adatai szerint ő a kuratóriumi elnöke a "holokauszttúlélők" legnagyobb magyarországi segélyszervezetének, a Magyarországi Zsidó Segély Alapítványnak. Mi sem jellemzőbb Falusra, hogy a legfontosabb alapítvány kulcspozíciójába úgy került, hogy a lap forrásai szerint a zsidó közéletben semmilyen „látható” szerepet nem vállalt.
(Válasz.hu nyomán)