Nyilvános ingatlankereső oldalon is hirdették Szijjártó Péter külügyminiszter frissen vásárolt luxusvilláját. Az Ingatlan.comon majdnem húsz kép látható a takaros kis kulipintyó belső tereiről és a kertről is, melyet a frissen kinevezett külügyminiszter - állítása szerint - jórészt a "szüleitől kapott pénzből" vásárolt.
Zoom
Zoom
Zoom
A képekről egyúttal kiderül az is, hogy mi van az épület kertjében: egy fedett medence. Az épület leírása szerint a medence 12-szer 5 méteres, fűthető mozaikcsempével ellátott, de tartozik hozzá jakuzzi és finn szauna is.
Zoom
Zoom
A kertben szépen karbantartott növények, hinta, csúszda és mászóka is van. A leírás szerint öntözőrendszer is van a kertben.
Zoom
A belső képeken látható a kandalló, a gazdagon díszített bútorok és egy aranyszínű csillár is. A kísérőszöveg szerint a ház belmagassága hét méter, öt darab klíma van a házban, és biztonsági üvegei vannak. Az egyik képen feltűnik egy tetőtéri fürdőszoba.

Zoom
A leírás szerint kétszáz négyzetméteres, csempézett teremgarázs tartozik a villához, ahova öt autó tud beállni. Még saját autómosó is van az épületben.
A frissen külügyminiszterré kinevezett Szijjártó az RTL Klub szerint 167 millió forintért vette meg a 400 négyzetméteres luxusvillát Dunakeszin. A most megtalált hirdetés szerint az irányár 198 millió forint volt, tehát a külügyminiszternek sikerült alkudnia.
Zoom
Zoom
Zoom
A házra még költeni is kell, a Blikk szerint május óta folynak a felújítások, így a képeken szereplő belső terek megváltozhattak. Szijjártó azt mondta, hogy a "szüleitől kapott rengeteg pénzt" a ház megvásárlására.
Zoom
A frissen kinevezett miniszter a péntek esti RTL Klub Híradónak azt mondta, hogy rosszul emlékezett, és 12 millióval kevesebbet költött a saját pénzéből a házra. A korábban közöltnél ennyivel többet adtak a szülei.
(Zsindex - Ingatlan.com nyomán)
Frissítés: Szijjártó esetleges keleti (bankszámla)nyitását vizsgálná a Jobbik
A Nemzetbiztonsági Bizottság rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi a Jobbik, hogy kivizsgálják: Szijjártó Péter összekapcsolta-e a keleti nyitás politikáját a keleti bankszámlanyitással is, vagy milyen idegen érdekek kiszolgálásából származhat az a százmilliós nagyságrendű vagyongyarapodása, melynek magyarázataként a „szülei által eltartott” miniszter gátlástalanabbul módosítja korábbi vagyoni nyilatkozatait, mint Rogán Antal.
A Jobbik vagyongyarapodási vizsgálatot kezdeményez a NAV-nál, illetve vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárást az Országgyűlésben Szijjártó Péter luxusvilla-vásárlási ügyében - olvasható Novák Előd, a Jobbik alelnökének közleményében.
A Wikileaks oldalain kiszivárgott dokumentumok szerint a Fidesz és az MSZP politikusai ellentételezés nélkül járnak raportra az USA nagykövetségére jelentéseket tenni és utasításokat kérni, így ha az idegen érdekek kiszolgálása nem is új információ, de Szijjártó Péter mesés meggazdagodása mindenképp kérdéseket vet fel, hogy például az amerikain kívül más országokat is szolgált-e jó pénzért külügyi és külgazdasági államtitkárként.
A Jobbik ugyanakkor így már érti - folytatja Novák -, hogy a Fidesz miért szavazta le a Vona Gáborral e ciklus első ülésnapján benyújtott törvényjavaslatomat, melyben az országgyűlési képviselők és kormánytagok, államtitkárok kötelező vagyongyarapodási vizsgálatát kezdeményeztük.
A Nemzetbiztonsági Bizottságnak azt is meg kellene vizsgálnia - javasolja a nemzeti párt alelnöke -, hogy Szijjártó Péter a keleti (bankszámla)nyitás jegyében szerzett-e a magyaron kívül más útlevelet.
Az idei országgyűlési választás előtt már kezdeményeztek vagyonnyilatkozati eljárást Szijjártó Péterrel szemben, arra hivatkozva, hogy a politikus megtakarítása többel nőtt, mint amekkora bevétele volt. Szijjártó Péter akkor sajtófőnökén keresztül úgy reagált: immár sokadszorra teszi világossá, hogy vagyongyarapodásának két forrása a fizetéséből megtakarított összegek és befektetéseinek hozamai.
Csütörtökön pedig azt közölte Fülöp Judit a tárcavezető házvásárlásának forrásai közül 68 millió forint a miniszter saját megtakarításaiból, 10 millió forint felesége megtakarításából, szintén 10 millió forint felesége szüleitől, 79 millió forint pedig a miniszter szüleitől származik, 45 millió forintot kölcsönként, 34 millió forintot pedig "ajándékként" kapott.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Kapcsolódó: