Felülvizsgálati kérelemmel fordult a Debreceni Ítélőtáblához az ózdi polgármester-választás megismétlését elrendelő területi választási bizottsági határozattal szemben Janiczak David (Jobbik), aki a választás azóta megsemmisített eredménye szerint a legtöbb szavazatot kapta.
A Janiczak Dávid melletti hétfő délutáni szimpátiatüntetés után tartott sajtótájékoztatón Volner János, a Jobbik alelnöke úgy fogalmazott: aki eddig nem a demokratikusan megválasztott polgármesterre szavazott, az is mellette voksol majd, ha esetleg új választást írnak ki. A politikus azt mondta, hatalmas a felháborodás Ózdon amiatt, hogy a Fidesz-KDNP nem tudott méltóképp veszíteni.
Előbb vagy utóbb a jobbikos jelölté lesz a polgármesteri cím, és a párt erős szakmai stábot állít majd mögé - jelentette ki.
A területi választási bizottság Fürjes Pál Fidesz-KDNP-s jelölt beadványának helyt adva rendelte el pénteken az ózdi polgármester-választás megismétlését.
(MTI)
Frissítés: Janiczak Dávid Fb-bejegyzése és egy válogatás az oldalára feltett fényképekből:
Kedves Ózdi Barátaim!
Tiszta szívből, hálásan köszönöm minden ózdi barátomnak azt a megrendítő, szívet gyönyörködtető érzést, amit ma kaptam Tőletek! Újra összefogtunk! Mindig értetek és Ózdért szeretnék dolgozni, együtt Veletek!
Zoom
Zoom
Zoom
Megerősítést kaptam, hogy jó úton haladok, melyről nem térhetek le, mert Ti bíztok bennem, velem vagytok, és együtt, közös munkával igenis egy élhető otthont tudunk varázsolni szeretett városunkból. A rendezvény végén a résztvevők több mint fél órán keresztül gratuláltak és biztosítottak támogatásukról, az idősektől a gyermekekig, ki puszival, ki kézszorítással, öleléssel. Hihetetlenül sokat jelent ez számomra, remélem, meg tudom hálálni azt a szeretetet, ami körbevesz.
Zoom
Zoom
Zoom
Ma nem csak egy csapat, de igaz barátok is lettünk. Köszönöm Nektek!
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
2. frissítés: videóösszeállítás: