Bezár!
2019. augusztus 20., kedd, István, Vajk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Megfordult az autópályán a szerb kamionsofőr, majd sokkot kapott22:15 Az amerikai kormányzat köszöntötte Magyarországot a nemzeti ünnep alkalmából22:02 Országszerte hőség várható holnap21:50 Zsidótalálkozó Ukrajnában21:31 Transzvesztita világtalálkozó volt Londonban - remélhetőleg jövőre nem nálunk tartják majd ezt is21:19 180-nal csapódott villanyoszlopnak egy BMW-s20:42 Zsidók lemészárlásáról fantáziált egy amerikai - volt is néhány fegyvere20:31 Terroristagyanús marokkóit utasítottak ki Romániából20:02 Megkezdődött a korrupcióval vádolt korábbi elnök pere Szudánban19:05 Németország megmenekült: mégsem kell a szegény fiataloknak horogkereszt alakú körhintán szórakozniuk18:38 Szurkolók vonultak a kutyakínzó nő tanyájához, de rendőreink éberek voltak18:18 "Meghalt" az első gleccser Izlandon17:35 Pokolgép robbant Észak-Írországban, rendőrök voltak a célpontok16:55 Több mint 400 kurdot vettek őrizetbe Törökországban16:07 Seehofernek csak most tűnt fel, hogy Szíriába járnak nyaralni az "üldözött menekültek"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Extra ::

Goodfriend az Amerikának nem tetsző kormányok megbuktatásával foglalkozó irodánál dolgozott korábban - Csehországban is sikerült nekik

Reklám

Előre megírt menetrendet emleget több sajtóorgánum is a Magyarországgal kapcsolatos nyugati bírálatok és nyomásgyakorlás ügyében. Egy befolyásos, az előző amerikai külügyminiszterhez közel álló civil szervezet például már a nyáron javasolt több olyan lépést, amelyet az Egyesült Államok vezetése azóta meg is tett. Titkosszolgálati szakértők is úgy vélik, hogy a tüntetések, a kitiltási ügy és André Goodfriend tevékenysége egy nem véletlenül kialakult eseménysor.
Washington tegyen lépéseket annak érdekében, hogy "Magyarország visszataláljon a demokráciához"! – egyebek mellett ez áll a Human Right First nevű amerikai szervezet ajánlásában. Az augusztusban nyilvánosságra hozott dokumentum azt is javasolja az amerikai kormányzatnak: ezt úgy tegye, hogy közben erősíti a transzatlanti szövetséget Oroszország ellenében.
Az egyik internetes portál idézte szerdán a dokumentumot, és egyúttal megjegyezte: az eddigi eseményeket látva úgy tűnik, hogy az Obama-adminisztráció a szervezet több javaslatát megfogadta. A cikk kitért arra is, hogy a jelentés egyik szerzője korábban Hillary Clinton szövegírójaként dolgozott, és az emberi jogi szervezet kifejezetten befolyásosnak számít az Egyesült Államokban.
A Magyar Nemzet pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy a szervezet egyik legbefolyásosabb szponzora Soros György alapítványa, az Open Society Institute. Emlékeztettek: a zsidó üzletember Magyarországon is pénzel számos ellenzéki szervezetet, például Bajnai Gordon alapítványát.
Az amerikai ajánlás szerzői egyebek mellett azt javasolták Obamának, hogy álljon ki a magyarországi "civilek" mellett (persze nem a szebb jövőértesekre gondoltak - a szerk.).
Az amerikai elnök ezután szeptemberben azt mondta: Magyarországtól Egyiptomig "szabályozások végtelen sorával és nyílt megfélemlítéssel zaklatják a civil társadalmat". Azt is tanácsolták, hogy az amerikai ügynökségek állítsanak össze anyagokat a magyar politikai és üzleti vezetőket érintő korrupciós ügyekről. Ezután robbant ki a kitiltási botrány.
A forgatókönyv ugyanaz, mint ami Csehországban történt – erről beszélt az egykori cseh elnöki szóvivő. Petr Hájek azt mondta: a cseh kormány megbuktatásában kulcsszerepe volt a prágai amerikai nagykövetségnek. Szerinte a Csehországban kirobbantott korrupciós álbotrányt az odarendelt amerikai követség készíthette elő, amibe belebukott a Necas-kormány.
A Nemzetközi Szervezetek Irodája dolgozta ki azt a módszert, amellyel a posztszovjet államokban a helyi ellenzék és a hozzájuk kötődő civilek támogatásával buktatható meg a kormányzat ott, ahol az Egyesült Államok érdeke így kívánja. Hivatalos önéletrajza szerint ennél az irodánál dolgozott 1997 és 2002 között André Goodfriend is. A jelenlegi magyarországi nagykövetség-vezető Washingtonban a Konzuli Ügyek osztályán az új technológiák kifejlesztéséért volt felelős.
Nem véletlen az események láncolata – mondta az elmúlt hetek történéseiről egy lapinterjúban Földi László titkosszolgálati szakértő. Úgy vélte, hogy a tüntetések, a kitiltási ügy és André Goodfriend tevékenysége egy nem véletlenül kialakult eseménysor.
(Híradó nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready