A rendőrök senkit nem emeltek ki és nem vittek el a tüntetők közül - reagált a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére.
Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói arról számoltak be, hogy a rendezvény során a tömeg egy része a Nádor utcán keresztül érte el a Kossuth Lajos teret, és a Parlament lépcsőjénél állt meg. A beszédek alatt dulakodás alakult ki a rendőrök és a tüntetők között, az MTI tudósítóinak tapasztalata szerint legalább egy embert kiemeltek és elvittek.
A BRFK közlése szerint az történt, hogy a rendőrök felsegítettek egy hölgyet, aki a tömegben elesett, majd testi épségének megóvása érdekében a rendőri sorfal mögé kísérték.
A történtekkel összefüggésben eljárás nem indult - szögezte le a rendőrségi közlemény.
Az MTI megkeresésére a rendőrség megerősítette, hogy használtak paprikasprayt, tájékoztatásuk szerint egy későbbi időpontban, már a demonstráció befejeződését követően a Kossuth téren maradtak egy csoportja megpróbálta benyomni a rendőrsorfalat. "Tevékenységük más módon nem volt megakadályozható, a rendőrség fellépése törvényes és szakszerű volt, a fokozatosság és az arányosság elve érvényesült" - fogalmaztak.
Kitértek arra is: a rendőrségnek nincs tudomása arról, hogy a történtek során megsérült volna bárki is.
Az MTI helyszínen tartózkodó fotóriportere ugyanakkor készített egy felvételt, amelyen két vérző fejű fiatal látható. A sérült fiatal fiúról és egy lányról az index.hu portál is beszámolt. A hírportál szerint mindketten vérző fejjel jöttek ki a dulakodás után a tömegből.
A lány az index.hu-nak azt mondta: mindkettőjüket a fém hengerrel találták el, amikor a paprikaspray-t használták a rendőrök.
(MTI)