2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:03 Eközben az EP-ben: "az abortusz alapvető emberi jog"22:54 Németország - Magyarország 2-2, kiestünk21:51 Zacher hagyná, hogy fuldokoljunk a maszkban, amíg el nem érjük a 80 (!) százalékos átoltottságot21:36 Az olasz kormányfő megüzente a Vatikánnak, ne szóljon bele, hogyan hurcolják meg a normalitáspártiakat21:16 Blinken: Amerika és Németország együtt dacol Oroszország "provokációival"21:00 Országszerte extrém UV-sugárzás várható20:50 Amerikai orvosok szerint "valószínű kapcsolat" van a Pfizer és a Moderna, valamint egy ritka szívbetegség között20:27 Orbán az Olasz Testvérek elnökével tárgyalt Brüsszelben20:05 Ez csak természetes: bebuzul az Európai Parlament is19:50 Megszüntethetik végre a korlátozások "jelentős részét"19:41 Az országos és a budapesti melegrekord is megdőlt, csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja19:10 Szijjártó: példátlan, hogy nem lehetnek magyar konzulok a müncheni arénánál - "provokációk történhetnek"19:02 Iráni források szerint jelentős előrelépések történtek a bécsi tárgyalásokon18:57 Nyári áramfogyasztási rekordot hozott a kánikula18:37 Áder aláírta a pedótörvényt - miután megbizonyosodott afelől, hogy nem akadályozza a felnőttek "nemváltoztatását"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés ::

Már jövőre szabadulhat a Pénzes Henriettát megerőszakoló és felgyújtó cigány

Reklám

Van benne aggodalom, de nem foglalkozik a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt magyarcsanádi Pénzes Henrietta édesanyja, Pénzes Sándorné azzal, hogy elképzelhető, jövőre kiszabadul az emberölésért börtönbe zárt Kurai András, azaz Muki. A cigány 2007-ben azért kapott csak 15 évet brutális tettéért, mert még fiatalkorú volt (és az áldozat pedig magyar - a szerk.), de a jelek szerint idő előtt letelik a börtönvellnesz.

Megerőszakolta, majd felgyújtotta a lányt - Heni édesanyja szerint nem volt egyedül
– Sokan azt mondták, idővel könnyebb lesz. Nem lett. Ezt egyszerűen nem lehet felfogni, megérteni. Nincs olyan nap, amikor nem törnek rám rossz érzések, amikor nem töprengek azon, mi és miért történt. Sosem fogom megérteni. Gyógyszereken élek, és ez szerintem már így lesz életem végéig – mondja a magyarcsanádi Pénzes Sándorné.

Pénzes Henrietta
Ő az édesanyja Pénzes Henriettának, akit – beszámoltunk róla annak idején – 18 esztendős korában brutális kegyetlenséggel ölt meg a cigány Makó határában. Gyilkosa 2006. július 20-án gyújtotta fel a magyarcsanádi iskolás lányt. Elvitte egy kietlen helyre, ahol megerőszakolta, fához kötötte, majd lelocsolta benzinnel, és meggyújtotta.
Pénzes Henrietta kínhalála mindenki lelkét felkavarta az országban. Életéért még 3 hétig küzdöttek az orvosok, ám sérüléseibe végül belehalt. A cigányt jogerősen 15 évre elítélték. Azért csak ennyire, mert tettének elkövetésekor még fiatalkorú - 15 éves (!) - volt. De mint látjuk, közel sem kell leülnie szörnyű tettéért még ezt a jelképes büntetést sem.
Jövőre szabadulhat

Az ítélethirdetéskor csak röhögött
A tragédia a közelmúltban azért került újra reflektorfénybe, mert a sajtót bejárta a hír: elképzelhető, hogy a lány meggyilkolásáért elítélt, Muki becenévvel elhíresült gyilkoscigány, Kurai András, jó magaviseletére tekintettel 2016-ban, azaz jövőre kiszabadul. A megtört, beszélgetés közben gyakran könnyeivel küszködő édesanya azt mondja, a család nem örült neki, ahogy ezzel a témával – ráadásul nem egy helyen tárgyi tévedésekkel tarkítva – foglalkozott a média, hiszen sebeket szakítottak fel. Ő egyébként, bár van benne némi aggodalom, nem igazán foglalkozik azzal, hogy hamarosan esetleg szabadlábra kerül az az "ember", akit elítéltek az ügyben.
Már csak azért sem, mert továbbra is rengeteg kérdőjel maradt benne a gyorsan, két hónap alatt lezárt eljárással kapcsolatban. Még mindig nem hiszi el például, hogy az akkor 15 esztendős cigánygyerek egyedül követte volna el a terhére rótt szörnyűséget.

Pénzesné a dobozzal, amelyben a Henitől megmaradt holmikat őrzik (fénykép: Délmagyar)
A szakmájára nézve asztalos édesapa különben, mint sokan mások, időközben külföldön vállalt munkát – ezért csak pár szót, telefonon tudott vele beszélni a Délmagyar –, felesége pedig néhány hónapja közmunkás. A tragédia idején bolti eladó volt.
Mintha elutazott volna
Heni szobáját szülei nem hagyták meg úgy, ahogy volt, csupán néhány személyes holmiját őrzik egy dobozban. Pénzesné most levette a nagyszobai szekrény tetejéről, hogy megmutassa, mi van benne. A teteje poros volt – mint az édesanya elmondta, nem sűrűn szokta kinyitni. A személyes iratokon kívül ékszerek, kivágott újságcikkek, apró tárgyak vannak benne, például az a körömlakk is, amit Heni a tragikus este előtt használt.
– Nem szoktunk róla beszélgetni, a képe sincs kitéve sehol. Nem mintha nem gondolnák rá mindennap, de nem tudok úgy beszélni róla, hogy eltemették. Kimondani is nagyon nehezen tudom ezt. Bennem még mindig az az érzés van, mintha Heni mondjuk csak elutazott volna, és egyszer majd hazajön – sóhajtotta Pénzesné.
(Délmagyar nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready