A Jobbik Magyarországért Mozgalom üdvözli az újonnan megválasztott görög kormány kiállását az Európai Tanácsnak a mariupoli tragédiával kapcsolatos nyilatkozatával szemben. Ciprasz miniszterelnök bátor lépése az „összes EU-tagállam nevében” Oroszországot felelőssé tevő és szankciókat kilátásba helyező, ám a tagállamok valódi véleményét semmibe vevő állásponttal szemben mindenki számára nyilvánvalóvá tette, milyen módszerekkel dolgozik a brüsszeli külügyi apparátus - áll a párt közleményében, alább a folytatás.
Ezúton felszólítjuk az Európai Unió szerveit, hogy a Washingtonból tollba mondott nyilatkozatok, valamint az idegen érdekek kiszolgálása és a tagállamokra kényszerítése helyett szolgálják az európai országok érdekeit, valamint alakítsanak ki saját, Európának kedvező Oroszország-politikát.
A Jobbik gratulál Ciprasz miniszterelnök kormányának, egyúttal felszólítja a magyar vezetést, hogy képviselje határozottan a magyar nemzeti érdekeket, és ne adja nevét olyan nyilatkozatokhoz, melyek káros mivolta Magyarországra nézve is nyilvánvaló - szólít fel Vona Gábor, a Jobbik elnöke.