14 képviselőnek egyáltalán nincs igatlan a nevén, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek viszont 17 ingatlanja van - derül ki az Atv.hu összeállításából, amelyben a képviselők ingatlanvagyonát vizsgálták a vagyonbevallások alapján.
Az ingatlannal nem rendelkező képviselők közé tartozik Hoffmann Rózsa, az előző kormány köznevelésért felelős államtitkára, Volner János, a Jobbik alelnöke, Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, Velez Árpád, az MSZP volt pártigazgatója, valamint Szászfalvi László, aki 2010-től 2012-ig egyházi ügyekért felelős államtitkár volt.
Vona Gábor Jobbik-elnöknek nem csak lakása, autója sincsen. Ugyanígy van ezzel Ágh Péter, a Fidelitas elnöke, Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő, Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa, illetve Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő.
Lázár Jánosnak ezzel szemben összesen 17 ingatlan van a nevén, a KDNP-s Hargitai Jánosnak pedig 10 pótlapot kellett csatolni a vagyonbevallásához, hogy elférjen az összes birtoka. A fideszes Font Sándor "legalább" 10 ingatlant sorolt fel a nyilatkozatban.
A fideszes Bencsik Jánosnak tavaly még nem szerepelt a bevallásában az a hét nagy békésszentandrási földterület, ami idén már igen, pedig állítása szerint 1996-ban örökölte a földeket.
Szatmáry Kristóf miniszteri biztosnak is gyarapodott az ingatlanvagyona tavaly: feleségével közösen egy budapesti családi házat vettek, emellett vásároltak fél hektár szőlőt a hozzá tartozó borospincével.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter feltüntette 167 miliós villáját, amelynek a bevallás szerint csak felerészben tulajdonosa.
Hiszékeny Dezső, az MSZP XIII. kerületi, hivatali vesztegetéssel vádolt képviselője egy 96 négyzetméteres budapesti lakás 50 százalékos tulajdonosa lett tavaly.
Hende Csaba honvédelmi miniszter a legfrissebb bevallása szerint már nem a feleségével, hanem egyedül tulajdonosa több ingatlannak.
(HVG nyomán)