Nemcsak kitűnő politikai kapcsolatokkal büszkélkedhet Tarsoly Csaba Quaestor-vezér, de az ügyészségen is lehetnek ismerősei. Tarsoly személyi titkárának, Mikuska Zoltánnak ugyanis Polt Péter legfőbb ügyész az „apósjelöltje”.

Polt Péter legfőbb ügyészként utasíthatja a rendőrséget a nyomozás alatt
Mikuska a Miniszterelnökségről igazolt át a Quaestorhoz valamivel több mint három évvel ezelőtt. A Hivatalos Értesítő szerint 2012 januárjában közös megegyezéssel távozott a kormányzati csúcsszervtől, ahol osztályvezetői beosztásban dolgozott több mint egy évig. Azóta Tarsoly jobbkezének számít a cégcsoportnál, még a Quaestor cégcsoport fociklubjánál, a Győri ETO-nál is tanácsadóként szerepelt, többször is képviselte a klubot.

Elszámoltatás folyamatban
Mikuska élettársa pedig Polt Péter nagyobbik lánya, amire egy névtelenséget kérő bennfentes hívta fel a Blikk figyelmét. A kapcsolatot Mikuska Zoltán Facebook-oldala is megerősíti, közös nyaralásos képek szerepelnek rajta, másfél évvel ezelőtt például együtt voltak a török tengerparton.

Polt lánya és Tarsoly titkára a Facebookon sem titkolták eddig, hogy egy párt alkotnak
A lap kereste pár nappal ezelőtt Tarsoly bizalmasát a Quaestornál, de csak a telefonszámukat kérték el, visszahívást nem kaptak. A Facebook-oldala azonban a megkeresés után nem sokkal elérhetetlenné vált, és Mikuska még a szakmai közösségi portálról, a LinkedInről is törölte magát. Sőt Polt lánya is változtatott a Facebook-profilján: eltűnt a közös kép, amelyen a párja éppen puszit ad neki.
Frissítés: A lehető legmegfelelőbb embertől kértek segítséget a Quaestor-károsultak
Nyílt levelet írtak Polt Péter legfőbb ügyésznek a Quaestor-károsultak, amelyben azt kérdezik, hogy léphetne-e az ügyészség a rendőrséget beelőzve, valamint azt, hogy hibázott-e az ügyészség, amikor nem lépett közbe akkor, amikor Tarsoly Csaba egy strómannak játszotta át a céget.
Kérdésekkel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez a Quaestor-károsultak nevében Kálmán-Pikó István.
Elsőként arra kíváncsi, hogy mivel több mint egy héttel a Quaestor-ügyben indult nyomozás után a cégvezetőt még mindig nem hallgatta ki a rendőrség, és az őrizetbe vételére is csak csütörtökön került sor, lehetőséget adtak-e vajon a jelenlegi jogszabályok az ügyészségnek, illetve személyesen Polt Péternek, hogy a Quaestor-vagyon zár alá vételéről már korábban, akár a rendőrségi nyomozástól függetlenül intézkedjen? A levél írója ugyanis arra következtetésre jut, hogy mivel a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. részben offshore tulajdonosi körrel bír, így az ezen tulajdonoshoz kiáramló pénz károsultak kártalanítására fordítható összeget csökkenti.
Aztán felidézi, hogy március 16-án alapvető változások történtek a Quaestor tulajdonosi struktúrájában, a Quaestor Hruria a vállalatcsoporton belüli hitelek egy részét átkonvertálva tulajdonossá vált az anyacég Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt-ben, miközben vezérigazgatónak nevezték ki a büntetett előéletű Orgovány Bélát.
A Quaestor-károsult szerint itt felmerül egy további csalás, egy újabb bűncselekmény, illetve a bizonyítékok eltüntetésének gyanúja, ezért azt kérdi Polt Pétertől, hogy mivel a fenti két ok az előzetes letartóztatások leggyakoribb két oka, ezért az ügyész értelmezése szerint hibát követett-e el az ügyészség akkor, amikor a nyomozások felügyeleti szerveként nem lépett közbe.
(Blikk - HVG nyomán)
Kapcsolódó: