Mindhárom tranzitzóna megnyílt Budapesten, péntek délelőttől már a Nyugati pályaudvaron is ivókutakat, mosdót és zuhanyzót helyeztek üzembe az illegális határsértőknek.
Péntek 10 órától működik a Nyugati pályaudvarnál megnyitott tranzitzóna, amelyet a migránsok vehetnek igénybe - büszkélkedett a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága (FÖRI) az MTI-nek.
Zoom
Az első fővárosi lepratelepet szombaton a Keleti pályaudvar előtti - tavaly átadott - aluljáróban, a másodikat pedig szerdán a Déli pályaudvarnál alakította ki a főváros. A Fővárosi Vízművek mobil ivókutat létesített, a Fővárosi Csatornázási Művek pedig mosdót és zuhanyozót helyezett üzembe a területen.
A FÖRI vezetője, Pető György múlt szerdán jelentette be, hogy úgynevezett tranzitterületeket alakítanak ki Budapesten, amelyeken a főváros biztosítja a legalapvetőbb közegészségügyi és higiénés viszonyokat az illegális bevándorlók számára.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Frissítés: Felderítő: Migránsbűnözést hoz a tranzitzóna
A pályaudvarok és környékük háborús övezetekre hasonlítanak. Van itt minden, mint a vásárban: valutázó bevándorlók, eldobott lőszerek, liberális önkéntesek, fertőzésveszély és felháborodott lakosok.
Kapcsolódó: