A "Pesti Srácok" újra köztünk vannak: elhatározták, vasárnap eltávolítják a Szabadság téri obeliszkről a szovjet elnyomás jelképeit. Polgári engedetlenségi akciót hirdettek, melyhez csatlakozott Pongrátz András '56-os szabadságharcos és Novák Előd is. Az alábbi szórólap terjedt a Corvin közben a Jobbik október 23-i ünnepi megemlékezése alatt:

Pongrátz Andrással eltávolítjuk a Szabadság téri, kommunista jelképeket - "Aki magyar, velünk tart!"

2015. október 25-én, a Kossuth téri sortűz évfordulóján, az áldozatok új emlékhelyénél (a Parlament előtt, a Rákóczi-szobor mellett) találkozunk 14:00 órakor, hogy lelkiismeretünk szavának engedve, évtizedes sikertelen erőfeszítéseket követően a polgári engedetlenség útjára lépjünk, és eltávolítsuk az elvileg tiltott kommunista önkényuralmi jelképeket a Szabadság téri szovjet emlékműről. Aki tud, hozzon a munkához szükséges szerszámokat (pl. véső, kalapács)!
Ahogy a Corvin köz legendás parancsnokának, Pongrátz Gergelynek az öccse, a Sztálin-szobor ledöntésében is résztvevő Pongrátz András fogalmazott a minap: „Szégyen és gyalázat az emlékmű további fennállása, amit nektek nem szabad eltűrnötök, tegyetek meg mindent az emlékmű eltávolításáért! Mi is megtettünk minden tőlünk telhetőt 1956-ban, de, amint Gergely bátyám mondta: most rajtatok van a sor.”
Az orosz nemzetet tiszteljük, akciónk kizárólag a Szovjetunió katonai megszállását dicsőítő emlékmű ellen irányul, melynek rendezetlensége a két nemzet viszonyát is megterheli, kormányunk mulasztása miatt.
A Pesti Srácok

Pongrátz András kezében a kiosztott több száz szórólap egyike
A Corvin köz legendás parancsnokának, Pongrátz Gergelynek öccse ott lesz a Szabadság téren. Kell ennél jobb program a Kossuth téri sortűz évfordulójára? Itt az idő, hogy végre lemossuk a gyalázatot!
Volt már ilyesféle nyíltan meghirdetett akció

2007 októberében a taxisblokád évfordulójára az Erzsébet híd blokádját hirdette meg előre a Kuruc.info hasonló nyíltsággal. Sokan akkor sem hitték, hogy ez sikerülhet, pedig ha kevesen is, de megcsináltuk a hídzárat - igaz, kellett hozzá a rendőrség túlbiztosítása, részben ők maguk zárták le a hidat, de a lényeg, hogy órákra megbénítottuk a tán legforgalmasabb híd forgalmát a Gyurcsány-rezsim idején.

2007-ben megígértük, megcsináltuk
Frissítés: "Megyek veletek!" - A szovjet jelképek eltávolítására buzdít Pongrátz András - Novák Előd is csatlakozik
Novák Előd is szerszámokat ragad
 
Én is megyek vasárnap szerszámokkal felszerelkezve a Kossuth, majd a Szabadság térre, miután a kommunista emlékmű ügyé...
Szerző: Novák Előd2015. október 24.
2. frissítés: "Tűnjön el a szovjet obeliszk!" - Budaházy is ott lesz a Szabadság téren
Budaházy György támogató közleménye:
Mindenki értse meg, hogy a Szabadság téri - a szovjet megszállást "felszabadításnak" hazudó és az országot feldúló szovjet hadsereget dicsőítő - emlékmű eltüntetése onnan egy becsületbeli kérdés. Nem ünnepelhetünk úgy október 23-ákat és nem emlékezhetünk úgy november 4-éken (és egyébként igaz ez március 15-re és október 6-ra is, mert már 1848-49-es szabadságharcunk elfojtásában is benne voltak az oroszok), hogy ez a gyalázatos obeliszk ott áll a szabadságharcunk emlékére elnevezett téren! Egész egyszerűen azért nem, mert amely nép ezt a megalázó helyzetet eltűri, azzal egyéb aljasságokat is meg lehet tenni, és meg is teszik vele, mert ez egy igen jelentős, szimbolikus dolog.
Ha az oroszok azt várják el tőlünk, hogy ezt eltűrjük, és nem akarják megérteni, hogy ez sértő számunkra és mi sem várnánk el tőlük hasonlót, akkor egyértelműen lekezelnek bennünket és nincs ez esetben miért a barátságukért hajtanunk semmilyen ügyben. Egyébként meg pont hogy Oroszországnak jön most éppen jól egy európai barát, aki kiáll mellette, úgyhogy nyugodtan tehetnek gesztust felénk ők is.
A fő baj az, hogy elvtelen politikusaink meg se próbálnak az obeliszk elhelyezéséről tárgyalni az orosz féllel. Jól bizonyítja ezt az indítványunkra Tarlós István főpolgármester által tett kezdeményezésre Hende Csaba által írt júniusi válasz is, amiben csak "jósolgatja" az oroszok reakcióját és nem azt írja mondjuk, hogy "megpróbáltunk tárgyalni róla, de ez meg ez az akadály egyelőre". Jól vésse a fejébe minden fizetett politikus, hogy nekik pont az a dolguk, hogy tárgyaljanak a magyarság szempontjából fontos kérdésekről a megfelelő országokkal és ha valamit nem akarnak azok úgy, ahogy az nekünk is elfogadható, akkor győzzék meg őket vagy mondjanak le, ha bénák ehhez!
Isten áldja meg Pongrátz András bátyánkat, hogy élére állt ennek a tiltakozásnak! Igenis elmondhatjuk, hogy mindent megpróbáltunk értelmes szóval, de lusta, gyáva és süket fülűekre találtunk csak. Legyünk ott minél többen holnap 14 órakor - én megyek a családommal -, és ha nem akarják Orbánék, hogy egy igazi Corvin közi szabadságharcos és a mai pesti srácok az obeliszk spontán bontásába kezdjenek, akkor álljanak ki és tegyenek nyilvános ígéretet, hogy még november 4. előtt tárgyalásokat kezdenek az orosz féllel, hogy jövőre, '56-os szabadságharcunk 60. évfordulójára már ne legyen ott ez a gyalázat, és 2018. március 15-re, 1848-49-es szabadságharcunk 170. évfordulójára már ott állhasson a helyén az a szabadság emlékmű, melyet elődeink oda eredetileg is megálmodtak.
3. frissítés: Magvasi Adrián, az Alfahír főszerkesztője is részvételre buzdít
 
A Szabadság térről már régen el kellett volna takarítani a szovjet emlékművet. Volt is rá elég sok kísérlet, különféle...
Szerző: Magvasi Adrián2015. október 24.
 
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: