A Jobbik szerint a Párizsban történt merényletek bebizonyították, hogy a bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár, hiszen a merénylők közül többen is bevándorlóként érkezhettek a Balkánon keresztül. Erről Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja beszélt vasárnap az MTI-nek.
A politikus hangsúlyozta, nem minden bevándorló terrorista, de a terroristák nagyon könnyen ki tudják használni ezt a bevándorlási hullámot, valamint a migránsok is radikalizálhatók, és potenciális célpontok lehetnek.
Zoom
Röszkei életkép - Európa parazitái szerint nincs kapcsolat a bevándorlás és a terrortámadások között
Eljárt az idő az aláírásgyűjtések felett
A Jobbik szerint Brüsszel és Berlin bevándorláspolitikája megbukott, és Magyarországon is eljárt az idő mindenfajta aláírásgyűjtés felett.
Mirkóczki Ádám emlékeztetett a párt hétfői bejelentésére, amely szerint a megoldás egy ügydöntő népszavazás lenne a bevándorlás, a kvótarendszer és a visszatoloncolások ellen. Ehhez alaptörvény-módosításra van szükség, amit a Jobbik a héten beterjesztett az Országgyűlés elé - fűzte hozzá.
Mivel a módosításhoz kétharmados többség szükséges, ezért a politikus azt kérte a Fidesztől, hogy tegye félre a pártpolitikát, és támogassa a Jobbik javaslatát.
Példa Európa előtt
Hozzátette, egy ilyen népszavazás példa lehetne Európa előtt, és valószínűleg más országok is tartanának hasonló szavazást, ami kellő nyomást gyakorolhatna Brüsszelre és Berlinre, hogy megváltoztassa politikájának eddigi irányát.
A péntek éjjeli párizsi merényleteknek 129 halálos áldozata van, 352-en megsebesültek. A több helyszínen elkövetett támadásokat az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.
(MTI nyomán)