Bezár!
2021. április 15., csütörtök, Anasztázia, Tas, Nyeste napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Az amerikai hírszerzés csúcsvezetője a Kína jelentette "példátlan" fenyegetésre figyelmeztetett22:23 Ausztria is szívesen látná Bident és Putyint22:08 Mire jó a védettségi igazolvány? - Itt a Belügyminisztérium "válasza"21:53 Biden bejelentette az afganisztáni kivonulást21:39 Pakisztán betiltja a Franciaország ellen tüntető radikális iszlamista mozgalmat21:15 VIMOSZ: a vendéglátóhelyek készülnek a teraszok nyitására20:40 Előválasztási kódexet fogadtak el a moslékpártok: nem fogják firtatni egymás "nemi identitását" (!) és szexuális orientációját20:30 Több ország felfüggesztette a Johnson & Johnson-vakcina használatára vonatkozó terveit20:22 Ön szeretne cigány bandaháborút a környékére?20:02 Emberöléssel vádolják a szökni akaró négert véletlenül meglövő amerikai rendőrt19:52 Állambiztonsági törvényszék elé állítják a jordániai király ellen összeesküvőket19:36 A börtönből telefonálgatott és csalt ki csaknem kétmillió forintot egy bűnöző19:09 Lengyel egyházi szakértők: erkölcsileg kifogásolhatók az AstraZeneca és a Johnson&Johnson oltóanyagai18:57 Őstörténeti időrend (x)18:54 Késsel próbáltak kirabolni egy pénzszállítót Kőbányán
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

"Ne azt nézzétek, amit mondok": konténervárossal várná a bevándorlókat a Fidesz Szentgotthárdon

Reklám

Miért gyűjt a Fidesz aláírásokat a kvóta ellen, és hangoztatja, hogy Magyarország nem akar bevándorlókat befogadni, ha közben Szentgotthárdon egy komplett várost akarnak felépíteni nekik konténerekből? - tette fel a kérdést mai sajtótájékoztatóján Lábodi Gábor jobbikos önkormányzati képviselő.
Zoom
Igazolást nyert a régi mondás: ha nem állsz ki magadért, akkor bármit megtehetnek veled. Meggyőződésünk, hogy amennyiben Szentgotthárd és polgármestere szeptemberben érdemi tiltakozást fejtett volna ki a sátortábor ellen, akkor nem állna fenn a jelenlegi helyzet, amit a Belügyminisztérium és a BÁH akar ránk kényszeríteni. A két nevezett intézmény ugyanis egy 250 konténerből álló, utakkal, közvilágítással és közművekkel rendelkező, akár városnak is nevezhető komplexumot akar Szentgotthárd határába építeni a bevándorlók téli elszállásolása címén - közölte a politikus.
Zoom
Zoom
A leendő sátorváros vázrajza
A BÁH erről az eszement tervről mindösszesen egyoldalas, minden konkrét információt mellőző levélben tájékoztatta a várost. Hétfő délelőtt egy rendkívüli testületi ülés keretében született volna erről döntés, azonban ez érdemben nem történt meg. Huszár Gábor polgármester az elmúlt héten egyesével beszélt minden képviselővel, akik az én kivételemmel úgy mondtak igent erre a javaslatra, hogy nem voltak birtokában minden információnak, azaz mondhatni meg lettek vezetve. Hétfőn szinte kivétel nélkül minden képviselő megdöbbenésének és tiltakozásának adott hangot, a konkrét adatok birtokában. Huszár Gábor – mint kiderült – már az elmúlt héten tájékoztatta a BÁH-ot arról, hogy a testület támogatni fogja a javaslatot. Csakhogy ez nem így történt. A testület nem akar tábort Szentgotthárdra, ahogy a szentgotthárdi emberek sem! A polgármester által hangoztatott érv, miszerint valamit valamiért alapon majd a kormány így fog pénzügyi támogatást nyújtani a városnak, egész egyszerűen gusztustalan zsarolás. Ilyen kormányra Magyarországnak nincs szüksége - szögezte le Lábodi Gábor, az ő gondolatai olvashatók a továbbiakban is.
A Jobbik szeptember 12-e óta tiltakozott a sátortábor ellen, folyamatosan hangot adtunk aggályainknak a jövőt illetően. Elmondtuk sok fórumon, hogy nem tudjuk, mi fog történni Nyugat-Európában, nem tudjuk, mikor zárja le esetleg határait a sok befogadó ország, vagy éppen mikor indulnak meg a visszatoloncolások. Most, a párizsi tragédia után meggyőződésünk, hogy fel fog gyorsulni a menedékkérelmek elbírálása és az arra nem jogosultak visszaküldése. Nem akarunk Szentgotthárdon bevándorlókat, ezzel a város lakosainak egyértelmű véleményét tolmácsolom. Nem akarjuk, hogy városunkból Párizs legyen, nem akarjuk veszélynek kitenni városunk lakóit! A sátrak ittléte alatt a városunkba látogató osztrák vendégek száma jelentősen lecsökkent, a legtöbb vállalkozó közel 50%-os forgalom-visszaesésről számolt be az első hetekben. Milyen irányba fogja befolyásolni városunk idegenforgalmát egy ilyen létesítmény? Nem nehéz megjósolni az eredményt. Hosszú évek után a bezárt szállodának is van végre gazdája, de ha ez a tábor megépül, az teljesen tönkre fogja tenni Szentgotthárdot!
Felmerül bennünk a jogos kérdés, hogy Huszár Gábor miért akarja ennyire keresztülvinni a tábor tervét a testületen? Vajon mi lett számára beígérve a siker esetére? Talán így akarja elérni, hogy a többi kitüntetett polgármester mellett ő is megkapja plecsnijét? Sajnos erre a kérdésre nem tudjuk a választ, az mindenesetre teljesen világos, hogy Huszár Gábor ismét a Fidesz képviseletét választotta Szentgotthárd helyett. Az is elgondolkodtató, hogy térségünk fideszes országgyűlési képviselője, V. Németh Zsolt miért nem próbál segíteni most sem Szentgotthárdnak.
Amennyiben ez a tábor fel fog épülni, úgy felszólítom Huszár Gábor polgármestert a lemondásra. Méltatlanná válik Szentgotthárd képviseletére, hiszen nem elég egy város vezetéséhez a pártja és kormánya iránti szolgalelkűség. Adja vissza mandátumát minden egyes képviselő is, aki támogatja ezt a javaslatot, hiszen ezzel teljesen szembemegy a város lakóinak érdekével és akaratával; valamint követeljük ügydöntő népszavazás kiírását a kérdésben!
(Kuruc.info)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready