A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya eljárást folytat J. Imre 42 éves és Sz. Richárd 24 éves budapesti lakosok ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
A két férfi 2016. augusztus 7-én 21 óra 15 perc körül egy Budapest VIII. kerületi benzinkútnál előzetes szóváltást követően bántalmazta a sértettet, aki ennek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. Miután a sértett magához tért, Sz. Richárd és társa kényszerítették, hogy szálljon be az autójukba annak ellenére, hogy ő egyértelműen tiltakozott ellene. J. Imre ezt követően a személygépjárműben – a férfi kábult, védekezésre képtelen állapotát kihasználva – elvette annak mobiltelefonját és készpénzét, majd később Budapest XI. kerületében kitették az autóból.
A bevezetett nyomozási cselekmény eredményeként a rendőrök beazonosították az elkövetőket és 2016. augusztus 25-én a reggeli órákban a Budapest VIII. kerületi lakásaikban elfogták őket. Az életvédelmi nyomozók a két férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását - olvasható a rendőrség honlapján.