2016. augusztus 31-én 15 óra körül Nyíregyházán egy családi házban lövéseket adott le egy eddig ismeretlen férfi az ott lakó házaspárra.
Az asszony az őt ért lövés következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, férjét a mentőszolgálat munkatársai életveszélyes sérülésekkel kórházba vitték.
Az elkövető a cselekmény után ismeretlen helyre menekült. A férfi beazonosítása és felkutatása folyamatban van.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást.
Frissítés: román az elkövető
Egy román férfit keres a rendőrség a szerda délutáni nyíregyházi támadás miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján Dr. Stamatiu Dan 54 éves román állampolgár lőtt rá Nyíregyházán egy házaspárra - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye rendőrség, amely a lakosság segítségét kéri a férfi kézre kerítéséhez.
Felidézték, hogy a nő olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, férjét a mentők életveszélyes sérülésekkel kórházba vitték. Az eddigi adatok szerint az elkövető egy szürke színű, MLB-257 forgalmi rendszámú Dacia Loggiával menekült el.
A rendőrség kéri, hogy aki a férfi jelenlegi tartózkodási helyéről, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 42/524-600-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es zöldszámon, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.
A 24.hu és a Ripost közben azt írta, egy külföldi orvost keresnek az üggyel kapcsolatban, akinek a családanya többször is visszautasította a közeledését. A 24.hu szerint a férfi már évek óta Magyarországon praktizált, Ripost szerint pedig a 40 éves kétgyermekes nő orvoslátogatóként dolgozott, innen ismerte a gyilkos.
A házaspár hét év körüli ikrei is a házban voltak, ők nem sérültek meg.
(Police.hu - HVG)