Tanúságtétel címmel délelőtt művészeti performanszt tartanak, délután pedig demonstrálni fognak szeptember 30-án a Kossuth téren – közölték a "civil" megmozdulás szervezői.
Zoom
Sem nem vonulgatnál, sem nem vigyorognál, ha Mohamedék bevezetnék a saríát...
Az október 2-i kvótanépszavazás előtti utolsó péntekre szervezett esemény kezdeményezői között van többek között Alföldi Róbert, Horgas Péter, Schilling Árpád, a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság és a Krétakör Alapítvány is.
Csatlakozott már a megmozduláshoz mások mellett Molnár Piroska, L. Ritók Nóra, Vojnich Erzsébet és Bornai Tibor is.
"Számunkra mindegy, hogy valaki állampolgárként vagy papírok nélkül kerül méltatlan helyzetbe, lelkiismeretünk azt diktálja, hogy megfelelő eszközökkel járuljunk hozzá ahhoz, hogy méltóságát visszaszerezze, és újra saját kezébe vehesse sorsát. Szerintünk az EU nem egy pénzcsap, hanem egy szövetség, amelyben nem csak jogaink, de kötelezettségeink is vannak" – írták az előzetes közleményben.
"Felelős magyar állampolgárokként azt mondjuk, hogy alig több mint ezer menedékkérő ember befogadását visszautasítani pitiáner dolog. Ugyanezen alig több mint ezer ember nyomorúságát pártpropagandára és választási kampányra használni pedig barbárság" – tették hozzá.
A szeptember 30-i demonstráció gyülekezője 17:30-kor lesz, a téren az előzetes tervek szerint beszédek és zenei előadások is lesznek.
(HVG nyomán)