2020. január 19., vasárnap, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:47 Medvegyev megelégedéssel nyilatkozott saját kormányfőségéről14:22 Miskolci orvosigazgató: hazugság a cigánysterilizáció, a magyar nőnek sem vették ki mindkét petevezetékét13:50 Dörner György és Koltai Róbert kapja idén a Madách-díjat13:27 Nyolc ember halt meg egy csehországi betegotthonban13:17 Hazaszállították az Iránban lelőtt utasszállító ukrán áldozatainak maradványait12:49 BZSH-elnök: a budapesti zsidóság örök hálával tartozik a felszabadító szovjet katonáknak - kormányzati támogatással12:18 A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek11:18 Az apostolok cselekedetei vannak a ma kezdődő ökumenikus imahét központjában11:04 Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! - 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése10:45 Nyíregyházi rasszizmus: túl gyorsan kapnak bérlakásokat a cigányok, és nem is magyar családok mellett10:27 Trump-ügyvédek: az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő jogát sérti az impeachment10:09 Hattagú családot mészároltak le Afganisztánban09:48 Kétszázezer öncélú, hedonista és extravagáns párttagot büntettek meg Kínában09:25 Albin Kurti kapta a kormányalakítási megbízást a koszovói elnöktől08:59 Pöcegödör lett a kínai elnökből - a Facebook szerint ez csak műszaki hiba
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Ennyit a nemzeti szuverenitásról: zsidó parancsra még azt is megtiltják, hogy alapítvány viselje Hóman Bálint nevét

Reklám

Nehéz helyzetbe került az egykori történész-politikus nevét viselő alapítvány. A "Magyar" Tudományos Akadémia állásfoglalása alapján, illetve a Tett és Védelem Alapítvány beadványa nyomán elvileg nevet kellene változtatnia. Amíg ez nem történik meg, az általa kért változtatásokat sem jegyzi be a bíróság.
Zoom
A Hóman-szobor felállítása ellen tüntető sárga csillagosok
Noha nemrég még arra készült, hogy névadója születésének századik évfordulójára szobrot állít, kevesebb mint egy évvel később a Hóman Bálint Alapítvány létezése is veszélybe került. A múlt év végén a Tett és Védelem Alapítvány beadvánnyal fordult a Fejér Megyei Főügyészséghez arra hivatkozva, hogy a magyar törvények alapján szerintük egyetlen alapítvány sem viselheti olyan személy nevét, aki "tevőlegesen részt vett a 20. századi önkényuralmi rendszerek működtetésében, kiépítésében vagy fenntartásában". A hatóság a beadvány nyomán a Székesfehérvári Törvényszékhez fordult, azt kezdeményezve, kérjenek az ügyben állásfoglalást a Magyar Tudományos Akadémiától. Ez meg is történt, az MTA tulajdonképpen igazat adott a Tett és Védelem Alapítványnak, azaz úgy ítélte meg, a Hóman Bálint Alapítvány nem felel meg a hatályos törvényi rendelkezéseknek, mivel "valóban olyan személy nevét viseli, aki a 20. századi önkény­uralmi rendszer megalapozásában vezető szerepet játszott". Az állásfoglalás birtokában a bíróság hiánypótlási felhívással fordult a Hóman Bálint Alapítványhoz egyebek közt arra kérve a testületet, változtassa meg nevét. Ez azonban máig nem történt meg. Ugyanakkor az alapítvány is szeretett volna bejegyeztetni a bíróságon bizonyos változtatásokat – ezek az alapítvány tagságának összetételét érintik –, a Székesfehérvári Törvényszék azonban a napokban a kérelmet nem jogerősen elutasította.
Zoom
Így sürgették 1945-ben a zsidók a purimi vérfürdőjükhöz szükséges emberanyag hazaszállítását
A döntés indoklásában nyomatékosították, hogy előbb az alapítványnak kell eleget tennie a bíróság korábbi hiánypótlási felhívásának. Azaz patthelyzet alakult ki. A törvényszék tájékoztatójában ráadásul azt is írta, amennyiben a határozat jogerőre emelkedik, az ügyész törvényességi ellenőrzési eljárás részeként akár kezdeményezheti az alapítvány megszűnésének külön bírósági eljárásban való megállapítását.
A történész-politikusról elnevezett alapítvány Székesfehérváron állította volna fel Hóman Bálint szobrát tavaly decemberben. A kezdeményezéshez önkormányzati és állami támogatást is kaptak, viszont időközben egyre többen, leginkább zsidók és aljas bérenceik támadták az ötletet itthon, sőt a tengerentúlról is. A gyáva kormány több tagja és Orbán Viktor miniszterelnök is elhatárolódott a kezdeményezéstől, így, noha az emlékmű elvileg elkészült, végül megfutamodtak a szervezők is, és nem állították fel. Az alapítvány vállalta, hogy gyűjtést szervez, amelyből visszafizeti a város és az állam támogatását. Ez a mai napig nem történt meg.
(MNO nyomán)
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready