Bezár!
2020. augusztus 14., péntek, Marcell napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Összeborultak Gyurcsány körül a ballibek: minden körzetben egy jelöltet indítanak22:14 London 2012 - eddig 139 doppingesetre derült fény21:42 Az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodást kötött Izraellel - azt hazudják, ez menti meg Palesztinát21:23 WHO-szakértő: a lazább magatartásnak is köszönhető a járvány újabb előretörése21:05 Vicces jenkik: ők mindenhol beavatkoznak, de ha más teszi, akkor "aggódni" kezdenek19:44 Bejrút: az FBI is részt vesz a nyomozásban19:14 Letartóztatták Azerbajdzsán szerbiai nagykövetét18:52 Moszkva: külső erők próbálják destabilizálni Fehéroroszországot18:31 Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma17:50 Raktárba került jobboldaliság: anarcho-kommunistákat pénzel a kormány17:22 Egymillió alá csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban16:56 Romániában ismét csúcsot döntött a napi megbetegedések és elhalálozások száma16:35 Szükségállapotot vezettek be a libanoni fővárosban16:07 Mindenki megnyugodhat: Biden alelnöke ugyan színes, de a családja zsidó, és támogatja Izrael telepespolitikáját is15:47 Netanjahu: az Egyesült Államok állította le az annektálást
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Ennyit a nemzeti szuverenitásról: zsidó parancsra még azt is megtiltják, hogy alapítvány viselje Hóman Bálint nevét

Reklám

Nehéz helyzetbe került az egykori történész-politikus nevét viselő alapítvány. A "Magyar" Tudományos Akadémia állásfoglalása alapján, illetve a Tett és Védelem Alapítvány beadványa nyomán elvileg nevet kellene változtatnia. Amíg ez nem történik meg, az általa kért változtatásokat sem jegyzi be a bíróság.
Zoom
A Hóman-szobor felállítása ellen tüntető sárga csillagosok
Noha nemrég még arra készült, hogy névadója születésének századik évfordulójára szobrot állít, kevesebb mint egy évvel később a Hóman Bálint Alapítvány létezése is veszélybe került. A múlt év végén a Tett és Védelem Alapítvány beadvánnyal fordult a Fejér Megyei Főügyészséghez arra hivatkozva, hogy a magyar törvények alapján szerintük egyetlen alapítvány sem viselheti olyan személy nevét, aki "tevőlegesen részt vett a 20. századi önkényuralmi rendszerek működtetésében, kiépítésében vagy fenntartásában". A hatóság a beadvány nyomán a Székesfehérvári Törvényszékhez fordult, azt kezdeményezve, kérjenek az ügyben állásfoglalást a Magyar Tudományos Akadémiától. Ez meg is történt, az MTA tulajdonképpen igazat adott a Tett és Védelem Alapítványnak, azaz úgy ítélte meg, a Hóman Bálint Alapítvány nem felel meg a hatályos törvényi rendelkezéseknek, mivel "valóban olyan személy nevét viseli, aki a 20. századi önkény­uralmi rendszer megalapozásában vezető szerepet játszott". Az állásfoglalás birtokában a bíróság hiánypótlási felhívással fordult a Hóman Bálint Alapítványhoz egyebek közt arra kérve a testületet, változtassa meg nevét. Ez azonban máig nem történt meg. Ugyanakkor az alapítvány is szeretett volna bejegyeztetni a bíróságon bizonyos változtatásokat – ezek az alapítvány tagságának összetételét érintik –, a Székesfehérvári Törvényszék azonban a napokban a kérelmet nem jogerősen elutasította.
Zoom
Így sürgették 1945-ben a zsidók a purimi vérfürdőjükhöz szükséges emberanyag hazaszállítását
A döntés indoklásában nyomatékosították, hogy előbb az alapítványnak kell eleget tennie a bíróság korábbi hiánypótlási felhívásának. Azaz patthelyzet alakult ki. A törvényszék tájékoztatójában ráadásul azt is írta, amennyiben a határozat jogerőre emelkedik, az ügyész törvényességi ellenőrzési eljárás részeként akár kezdeményezheti az alapítvány megszűnésének külön bírósági eljárásban való megállapítását.
A történész-politikusról elnevezett alapítvány Székesfehérváron állította volna fel Hóman Bálint szobrát tavaly decemberben. A kezdeményezéshez önkormányzati és állami támogatást is kaptak, viszont időközben egyre többen, leginkább zsidók és aljas bérenceik támadták az ötletet itthon, sőt a tengerentúlról is. A gyáva kormány több tagja és Orbán Viktor miniszterelnök is elhatárolódott a kezdeményezéstől, így, noha az emlékmű elvileg elkészült, végül megfutamodtak a szervezők is, és nem állították fel. Az alapítvány vállalta, hogy gyűjtést szervez, amelyből visszafizeti a város és az állam támogatását. Ez a mai napig nem történt meg.
(MNO nyomán)
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready