Lassan három hónapja annak, hogy a nemzet gázszerelőjének cége megszerezte az akkorra már a megyei lapok kiadási jogával is büszkélkedő Mediaworksöt. A halandó ember úgy gondolná, hogy ilyenkor azért csak eljön az ideje némi nagytakarításnak, a szélliberális szemetet könnyebben kifújhatja a szerkesztőségből egy kis polgári, urambocsá keresztény-konzervatív szellő. És azért lássuk be, negyedév azért barátok közt is elegendő egy kis tisztogatásra. Ezzel szemben azt látjuk, hogy a személyi összetételben, cikkek hangvételében nemhogy javulás mutatkozna, hanem egyenesen nyílt provokációnak is felfogható propagandaírások jelennek meg a lapok hasábjain. Legújabban a Veszprém megyei Napló Online, azaz a Veol.hu, illetve a Vas Népe Online (Vaol.hu) tett közzé egy saját magukhoz képest is ócska cigánybűnöző-simogató betűhalmazt.
Sokan emlékezhetünk még 2010 (a sok közül az) egyik legfelháborítóbb cigánybűnözési mérföldkövére: a berhidai rabszolgatartásra. Emlékeztetőül: a Csonnó klán tagjai öt éven keresztül tartották elképzelhetetlen körülmények között, a legalantasabb módon a kiszolgáltatott helyzetben lévő szerencsétleneket. Áldozataikat csicskáztatták, a lányokat - köztük kiskorúakat - futtatták, nevükben hiteleket vettek fel, de szociális juttatásaikat is megkaparintották. Cserébe ütötték-verték, de szóban is megalázták, sőt éheztették őket. Az általuk elszenvedett erőszakon túl végig kellett nézniük sorstársaik bántalmazását, megalázását is.
Zoom
Csonnó Jenőné kicsi fia így sínylődik a börtönvellneszben
Erre mi történik a napokban? Kiderül, hogy az egyébként is nevetséges büntetésüket töltő cigányállatok rajos bulivideókat küldözgetnek a börtönvellneszből, vígan telefonálgatnak és lazán facebookozhatnak is. (Három rendőri vezető szerencsére bele is bukott az ügybe.) Az egyik berhidai cigánybűnöző, Csonnó Dominik, alias Dinamó (aki ráadásul 2018-ban már szabadulni is fog!) Facebook-oldalán keresztül az egész ország betekintést nyerhetett, milyen keményen is bűnhődnek tetteikért ezek a gazemberek. Az éppen kint maradt családtagok persze asszisztáltak is mindehhez, pl. "Dinamó" anyja töltötte fel fiacskája illegálisan tartott mobiljának egyenlegét. (Igaz, ezt [is] letagadja az alábbi cikkben, de nézzük el nyugodtan egy olyan áldott jó anyai szívnek, amely nem a börtönre nevelte gyerekeit, de a hétből három most is ott sínylődik...)
A Mészáros Lőrinc birtokolta Pannon Lapok közül a Veol.hu és a Vaol.hu pedig úgy érezte, lépnie kell, hiszen az igazság felszínre törése nem lehet más, csakis szörnyű rasszizmus, így azonnal a helyszínre érkezett egyik kipróbált tollforgatójuk. Álljon is itt a neve, mert egy szebb korban szégyenfalat jelentenek majd számára e sorok: Kovács Erika.
Zoom
Kovács Erika cigányfajvédő valami biztosan jól megérdemelt díj átadása közben
Kovács Erika pedig az alábbi cikk segítségével próbálta hipóba áztatni kormosékat. Változtatások nélkül közöljük, a számos helyesírási hiba megtartásával. (Ezt nem rójuk fel neki, hisz könnyen lehet, hogy nem anyanyelve a magyar.)
Kovács Erika: Csonnó család: ok nélkül sároznak, gyaláznak minket!
Gyalázzák, fenyegetik az egész családot, még a halott nagyszülőt is, és a hírekben újra emlegetik a fiaimat érintő ügyet. Ők hárman megkapták az ítéletet, megbűnhődnek érte, miért van arra szükség, hogy az ügyeket ismét emlegetik, ráadásul az egész családot gyalázzák, fenyegetik, ezzel keresett meg Csonnó Jenőné, valamint unokája, Szendrei Szimonetta.
- Megint napirenden van a berhidai rabszolgatartók ügye, mondja Csonnó Jenőné, aki Berhidán a roma kisebbségi önkormányzat elnök helyettese, nyolc gyereket szült, egy meghalt, három börtönben van, a többi tanult, jó beosztásban dolgozik. Az asszony elkeseredetten mondja, miért kell bűnhődnie az egész családnak három fia miatt, akik megkapták büntetésüket. Hozzáteszi, ő sem így akarta, három fiát sem úgy nevelte, hogy börtönbe kerüljenek. Az nagyon jól esik neki, hogy Berhidán sokan együtt éreznek vele, ő – mint mondta- már csak a családért képes talpon maradni, annyira bántja, ami eddig történt, és a hullámok most újra csapkodnak a fejük fölött. Nagyon nehezen viseli, hogy őt és hat éve halott férjét is gyalázzák a közösségi oldalon.
Zoom
- A mostani borzalom akkor kezdődött, amikor Cs. S., becenevén, Dinamó a hírek szerint karácsonykor facebook-ozott a szombathelyi börtönből, utalt az előzményekre Szendrei Szimonetta, a férfi unokahúga. A fiatal, kétgyermekes asszony elmondta, azóta zaklatják őket, trágár szavakkal illetik az egész családot, még a halott nagyszülőt is a közösségi oldalon, és már privát üzeneteket is írnak. -Ország-világ előtt azt írják, hogy az egész családom bűnöző, fajtalankodásról is beszélnek, pedig nekem a többiekkel együtt nincs közöm ahhoz, hogy három unkabátyám börtönbe került, mondja elkeseredetten Szimonetta. Hozzáteszi, neki szép családja, szorgalmas férje van, aki éjt nappallá téve dolgozik, szépen élnek, és nagyon elkeserítik az alaptalan vádak, a nyomdafestéket nem tűrő gyalázkodások, amik ország-világ előtt történnek. A nő feltételezése szerint álnéven is írják ezeket a borzalmakat a közösségi oldalra. A kérdésre, hogy megkeresték-e a rendőrséget, elmondta, tervezik ezt. A közösségi oldalon már jelezték kifogásukat a gyalázkodó kommentek miatt, de eddig nem történt semmi. Az idős asszony és Szimonetta szerint, ami velük történik, az egész Csonnó család, illetve a cigányság elleni uszításnak tekinthető (kiemelés tőlünk - Kuruc.info szerk.). Csonnóné sajnálattal beszélt arról, hogy több hírben az jelent meg, hogy Cs. S.-nél levő telefont a börtönbe ő töltötte fel, hogy a fia facebbook-ozhasson. –Ez képtelenség, soha nem töltöttem fel a telefont, erre lehetőségem se adódhatott, hiszen a fiamnál a börtönben csak ott kapott telefon lehet, amivel csak megjelölt kapcsolattartót, azaz engem hívhatott. Ezt a telefont figyelik, ellenőrzik tudomásom szerint, jegyezte meg az idős asszony.
Zoom
Szimonetta férje névtelenül keserűen hozzátette, borzasztó az, amit túl kell élniük naponta! Holott ők tisztességesen élnek, keményen dolgoznak, felháborítónak tartja, hogy förtelmes jelzőkkel gyalázhatják, fenyegethetik őket ország-világ előtt. Miért nem lehet ilyesminek határt szabni a közösségi oldalon? Ezzel bárki akár tönkre is teheti a másik életét! Aki nem ismer minket, mit gondol rólunk? Mi lesz így a gyermekeinkkel? – kérdezte a férfi.
Kapcsolódó: