Emlékszünk még a Berhidán történtekre – a rendes, tisztességes, a maffiózócigányok között rendet vágó rendőr meghurcoltatására? (Cikk a TV2 aljas bűnözőmosdatásáról ITT; másik cikk ITT; az egyik cigó magyar-lekorcsozása ITT - igen, nem csupán az iWiW-en, a Nácik, haza!-n, a C-Press-en korcsoznak bennünket a cigányok, hanem a TV2 olvasói megjegyzéseiben is).

Nos, a helyi cigányok, ahogy azt már anno is közöltük, nem csupán „viráglopásban” utaznak, hanem rabszolgatartásban is. Az alábbi hír pont róluk szól: a Csonnó-teszvírekről, Molnár Ferencről és az egyik feleségéről. Az érintettek nevét természetesen helyi informátorainktól tudjuk, mert az MTI alább olvasható híre nagyon vigyázott arra, nehogy véletlenül összekapcsolja a mostani letartóztatásokat a múltkori „viráglopással”, így egyértelműsítve az elkövetők kilétét és, legfőképp, cigány  származását.
Berhidai rabszolgasors - négy gyanúsított előzetes letartóztatásban (Veszprém megye)2010.12.14. kedd 16:44

Üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt 3 berhidai férfi és 1 nő ellen folytat nyomozást a Veszprém MRFK Bűnügyi Osztálya. A négy gyanúsított közül három egymással rokonságban áll, az egyik férfi pedig a bűncselekmények elkövetésében közreműködő ismerősük.
A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak a nyomozás jelenlegei állása szerint 2005 óta több mint tíz – javarészt halmozottan hátrányos helyzetű fiatal – sérelmére követtek el különböző bűncselekményeket.

Jellemzően különböző ígéretekkel édesgettek magukhoz a kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatalokat, majd hiszékenységüket és a jóindulatukat kihasználva különböző bűncselekményeket követtek el sérelmükre, illetve kényszerítették őket bűncselekmények elkövetésére.

A bűncselekmények köre széles. A gyanú szerint csalás, zsarolás, kényszerítés, kerítés, kitartottság és személyi szabadság megsértése írható a négy berhidai személy számlájára.     A család ingatlanának hátsó melléképületében élő fiatalokat a ház körüli alantas munkák elvégzésére, a lányokat – köztük kiskorúakat – üzletszerű kéjelgésre kényszerítették. A lányok közvetítésével több alkalommal pénzt csaltak ki a kuncsaftoktól. A család hiteleket vett fel a sértettek nevére, telefonokat vásároltak okirataikkal, a közüzemi szolgáltatókkal fennálló szerződéseiket is átíratták a nevükre, illetve felélték a számukra folyósított szociális juttatásokat.

A sértetteket több alkalommal bántalmazták, tettlegesen vagy szóban megalázták, alantas munkavégzésre, illetve prostitúcióra kényszerítették, némelyiküket éheztették. A sértetteknek megtiltották, hogy a házat engedély nélkül elhagyják, illetve hogy bárkivel szabad akaratukból találkozzanak. Az egyes bántalmazások, inzultálások alkalmával több sértett is jelen volt, és az általuk elszenvedett erőszakon túl végignézték más személyek bántalmazását, megalázását is. Ezek együttes eredményeképp a házban olyan hangulat alakult ki, illetve a sértettek olyan lelkiállapotba kerültek, amely hatására nem merték a házat engedély nélkül elhagyni.
Az eljárás során a gyanúsítottaknál végzett házkutatások alkalmával több olyan tárgyi bizonyítási eszközt foglalt le a nyomozó hatóság (feljegyzéseket, szerződéseket, műszaki cikkeket, személygépkocsit), amelyek adatai a már kihallgatott személyek által elmondottakat alátámasztják, azokat megerősítik, valamint további sértetteket valószínűsítenek.

Veszprém MRFK Sajtószolgálata