Mint azt korábban megírtuk, a hatvani cigányok csütörtök este egy helyi egészségügyi intézményben előzetes szóváltást követően bántalmazták az egyik orvost, aki ennek következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.
Zoom
A Hatvanonline.hu szerint a cigányok a hatvani kórház sürgősségi recepciós pultjánál jelentkeztek, egy beteg gyermekért "aggódva". A pultnál a háziorvosi ügyeletre irányították őket. Az ügyeleti helyiségnél csöngetni kezdtek, de eredménytelenül, majd hangoskodva továbbmentek a sürgősségi folyosójára.
Az ügyeletes orvos csendre merészelte inteni őket, ezért verték meg nagyon.
A Heol.hu információi szerint viszont a cigányok azt nehezményezték a kórházban, hogy nem látták el őket azonnal, hanem ki kellett várniuk a sorukat, ezért érdemelte ki az orvos a verést.
A bejelentést követően a rendőrök a helyszínen elfogták a 62 éves B. Lajost, a 25 éves B. Andrást és a 62 éves Sz. Máriát, akiket előállítottak a kapitányságra, és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként kihallgattak, továbbá előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására - közölte még pénteken, április 7-én a rendőrség.
Másnap szabadok voltak
Nem telt el egy nap, az Egri Járásbíróság nyomozási bírája április 8-án már szabadlábra is helyezte a három orvosverő cigányt, mindez az Egri Törvényszék Sajtóosztályának a Heol által közzétett közleményéből derül ki.
Az ügyészség a nyomozás meghiúsításának, megnehezítésének veszélye miatt kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, de az adatok alapján a bíró ezt nem látta megállapíthatónak.
A végzés egyébként nem jogerős, az ügyész mindhárom gyanúsítottal kapcsolatban fellebbezett, a gyanúsítottak és védőik tudomásul vették azt, de mindez semmit sem változtat a tényen, hogy a bíró ismét a társadalom nyakára lőcsölt néhány közveszélyes orkot, bátorítván fajtársaikat a büntethetetlenség sugalmazásával további "csínyek" elkövetésére.
(Kuruc.info)