A leghatározottabban visszautasította a kormány nevében Lázár János, hogy George Sorossal a származása miatt lenne probléma. Lázár János szerint a plakátkampány nem George Soros "identitásáról" szól, hanem arról a veszélyről, amelyet a milliárdos a bevándorlás ügyében képvisel.
„Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy antiszemita indulatokat keltsen” – ezt írta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke a miniszterelnöknek. Heisler András nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz és azt kérte, a kormány vonja vissza a fajtársukat ábrázoló plakátokat.
Zoom
A leghatározottabban visszautasította a kormány nevében Lázár János, hogy Sorossal a származása miatt lenne probléma.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta: a kormány "minden körülmények között megvédi a magyarországi zsidó közösségeket" és nyitott azoknak a véleményére, akik úgy érzik, sértőek a plakátok.
Ugyanakkor hangsúlyozta: a Sorost ábrázoló plakátoknak semmi közük a milliárdos származásához vagy identitásához.
„Soros György tevékenységével az a probléma, hogy az illegális bevándorlókat be akarja hozni Európába ellenőrzés és kontroll nélkül és az a meggyőződése, hogy egymillió bevándorlóra van szükség. Meg akarja nyitni és meg akarja szervezni a határokhoz való érkezést és meg akarja nyitni a határokat. Ez a probléma vele és ezért kell fölhívni erre a veszélyre a figyelmet” – mondta.
(Híradó nyomán)
Kapcsolódó: