2018. május 24., csütörtök, Eszter napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:35 Meleg, de csapadékos idő várható a hétvégén16:40 Trump megvárta az észak-koreai atomlétesítmény leszerelését, majd lemondta a csúcstalálkozót16:06 Két évig nem indulhat tisztségért az LMP-ben a komcsikkal egyezkedő volt fideszes15:34 Országjáró turnéra indul az Operaház15:08 Hatályon kívül helyezték a Munkácsy Golgotájának védetté nyilvánításáról szóló határozatot14:33 Még mindig tartogat "meglepetéseket" a drezdai terrorbombázás14:15 A Harcos tavaszi újdonságai (x)14:14 Niggeres álplakát irányítja rá a figyelmet a migránssimogató "civilek" tevékenységére14:00 Abramovics végre izraeli állampolgár lesz13:40 A nemzetközi szakértők szerint egy orosz katonai egység lőtte le a maláj utasszállítót13:14 "Rád is szükség van!" - Elindult a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom honlapja12:47 Még a nyári szünet előtt elfogadják a Stop Sorost12:32 Toroczkai: platform, mozgalom, vagy csak szalonnasütés is lehet június 23-án12:22 Halálos gázolás a Blaha Lujza téren11:53 Hosszú Katinka: "sajnos Shane-nel nem sikerült a magánéleti problémáinkat rendezni"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Csodálatos változás: a nagykanizsai cégvezető mégsem akar migránsokat az ingatlanába, csak örökölte a matracokat

Három nappal ezelőtt kereste meg a Pesti Srácokat egy neve elhallgatását kérő nagykanizsai férfi, azt állítva, hogy gyanús mozgásra lettek figyelmesek a Király utca 14. szám alatt, egy hosszú ideje üresen álló épületnél. Többen is látták, hogy nagy mennyiségben visznek az épületbe matracokat, és felmerült benne, hogy átmeneti szállás lehet a régi patinás épületből. Mivel az elmúlt héten futótűzként terjedt, hogy a Migration Aid "menekülteket" üdültetne Zalában, Nagykanizsán is azonnal arra asszociáltak, hogy összefüggésben lehet a sebtében bematracozott épület és migránsüdültetési projekt. Félelmeik a jelek szerint beigazolódhatnak.

Az informátor szerint egyre több szóbeszédet hallani Nagykanizsán arról, hogy "menekültek" elszállásolására adta használatba tulajdonosa a Király utcai ingatlant, ami volt már étterem, és irodaházként is funkcionált. Ő maga is, feszítve a kíváncsiságtól, többször is elsétált arra az elmúlt két napban. Megdöbbenve tapasztalta, hogy teljesen előkészítették valamire az épületet. Az ablakokat is eléjük támasztott matracokkal takarták el.
A Zalatáj talált rá az ingatlan tulajdonosára, az Mm Ötlet Kft. képviselőjére, aki megdöbbentő választ küldött a lapnak. Madarász Miklós nem cáfolta, sőt, ha úgy vesszük, megerősítette a városi mendemondát:
Kormányzati szinten, a plázastop bevezetésével döntöttek az épület tervezett sorsáról, ugyanis már rég egy áruházat alakítottunk volna itt ki. Valamit kezdeni kell az üres épülettel, ha menedékkérők szállnak itt meg, akkor ők lesznek benne.
Mi is megtaláltuk őket - néhány információ az Mm Ötlet Kft.-ről, ha valaki gratulálni szeretne nekik:
A cég székhelye: Nagykanizsa, Felsőerdő u. 40.
A cég telephelyei: Nagykanizsa, Zrínyi u. 4., Nagykanizsa, Király u. 14.
A cégjegyzésre jogosultak adatai:
- Madarász Miklós (an: Cságoly Etelka) ügyvezető, Nagykanizsa, Felsőerdő u. 40.
- Madarászné Kele Márta (an: Tóth Ilona) ügyvezető, Nagykanizsa, Felsőerdő u. 40.
A cég elektronikus elérhetősége: mmmiklos@chello.hu, drhencziedit@gmail.com
Frissítés: meggondolta magát a cég tulajdonosa - csak nem olvasóink leveleinek hatására?
A Pesti Srácok újabb cikke szerint Madarász Miklós a helyszínen válaszolt az újságírók kérdéseire.
Elmondta, hogy igen komoly veszteséget jelentett számukra a plázastop, hiszen már épp leszerződtek volna az egyik multicéggel. Az üzlet bedőlt. Azóta nem sikerült mit kezdeni az épülettel, éveken át még csak érdeklődő sem volt, nekik pedig benne áll nem kevés pénzük. Madarász elismerte, hogy most az utóbbi hetekben érkezett több komoly érdeklődő is – hogy kik, milyen jellegű vállalkozások, azt üzleti titokra hivatkozva nem árulta el.
Zoom
"Ameddig én vagyok a tulajdonos, addig itt nem lesznek migránsok elszállásolva. Arra nem vállalhatok garanciát, hogy egy új tulajdonosnak milyen szándéka lesz az épülettel. Az ingatlan eladó, ez alapvetően üzleti kérdés, bár azt én sem szeretném, hogy menekültek jelenjenek meg a városunkban" – mondta Madarász Miklós.
Arra a kérdésre, hogy a Migration Aid megkereste-e, vagy kapcsolatban áll-e a szervezettel, illetve konkrét tudomása van-e arról, hogy az ingatlana kapcsán felmerült volna a migránsüdültetés, nemmel felelt. Hozzátette, hogy a matracokat ő maga vitte oda, örökölte őket, és nem tudta hová tenni. A bútorok pedig egy barátjának a bútorai, aki kiköltözött a lakásából, és ezeket nem tudta hová tenni. Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready