Feketemunkást talált az adóhivatal a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos, Szatmáry Kristóf és közeli rokonai (anyja és testvére) tulajdonában álló cégnél – írja a 24.hu.
A portál szerint a Szatmáry Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. december közepén került fel a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listájára. A családi vállalkozás egyébként zöldség-gyümölcs-kereskedelemmel foglalkozik, Budapesten hat telephelyen árulnak, köztük két metróállomásnál, a Stadionoknál és Kőbánya-Kispesten. Az előbbi üzletet látogatták meg próbavásárló adóellenőrök vagy munkaellenőrök nyáron, és lebukott az egyik alkalmazott.
Mint írják, Szatmáry igyekezett elbagatellizálni a dolgot, szerinte merő figyelmetlenség történt, és a könyvelőjük a hibás, mert elfelejtette időben bejelenteni az ellenőrzés előtt pár nappal felvett új munkatársat A könyvelő a 24.hu-nak az informatikai rendszerükben fellépő problémával indokolta problémát, és hozzátette, hogy „megbízónk irányába a sajnálatos hibát és felelősségünket az ügyben elismertük”.
Szatmáry szerint kifizették a bírságot, de azt nem árulta el, ez mekkora összeg volt. Hozzátette, hogy „a két évtizede törvényesen és szabályosan működő cég napi működésére – mint ahogy az a nyilvánosan is elérhető cégadatokból kiderül – ráhatásom nincs”.
(MNO)