2020. január 19., vasárnap, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:50 Dörner György és Koltai Róbert kapja idén a Madách-díjat13:27 Nyolc ember halt meg egy csehországi betegotthonban13:17 Hazaszállították az Iránban lelőtt utasszállító ukrán áldozatainak maradványait12:49 BZSH-elnök: a budapesti zsidóság örök hálával tartozik a felszabadító szovjet katonáknak - kormányzati támogatással12:18 A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek11:18 Az apostolok cselekedetei vannak a ma kezdődő ökumenikus imahét központjában11:04 Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! - 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése10:45 Nyíregyházi rasszizmus: túl gyorsan kapnak bérlakásokat a cigányok, és nem is magyar családok mellett10:27 Trump-ügyvédek: az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő jogát sérti az impeachment10:09 Hattagú családot mészároltak le Afganisztánban09:48 Kétszázezer öncélú, hedonista és extravagáns párttagot büntettek meg Kínában09:25 Albin Kurti kapta a kormányalakítási megbízást a koszovói elnöktől09:02 Miskolci orvosigazgató: hazugság a cigánysterilizáció, a magyar nőnek sem vették ki mindkét petevezetékét08:59 Pöcegödör lett a kínai elnökből - a Facebook szerint ez csak műszaki hiba08:43 Gaudiék bepereltek egy magyargyalázó szennyportált
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

A bíró szabadon engedné a skálás gyilkost, mert olyan szépen viselkedett a lelkem

Reklám

A büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a budai Skálánál történt pénzszállítórablás életfogytiglanra ítélt egyik elkövetőjének feltételes szabadságra bocsátásáról, az ügyészi fellebbezés miatt a végzés nem jogerős, és nem lépett hatályba – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.
Zoom
Juhászné Prágai Erika közölte, a bíró megállapította, hogy a feltételes szabadság ideje 15 év, ez idő alatt az elítélt pártfogó felügyelet alatt áll. A bíróság az elítélt részére külön magatartási szabályokat írt elő, melyek megszegése esetén – ügyészi indítványra – a feltételes szabadság megszüntethető. Ilyen magatartási szabály, hogy a férfi egyik általa elkövetett bűncselekmény sértettjével sem tarthat kapcsolatot.
A büntetés-végrehajtási bíró megállapította, hogy elítélt a büntetése kezdeti időszakában tanúsított több mint 18 évvel ezelőtti fegyelemsértéseitől eltekintve betartotta az intézet rendjét, több éven át kifogástalan, példamutató magatartást tanúsított, különböző címen 28 jutalmat is kiérdemelt. A bíróság igazságügyi szakértői véleményt is beszerzett, illetve az elítélt nyilatkozatai alapján részéről határozott jóvátételi szándékot állapított meg.
A szóvivő közölte, a döntés ellen az ügyész fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős. A fellebbezés halasztó hatályú, az elítélt szabadon bocsátására ezért nem került sor.
Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.
A Legfelsőbb Bíróság döntése alapján az elítélt legkorábban 20 év kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Ez az időtartam 2014. május 4-én telt le, a bíróság utoljára 2016. szeptember 7-én döntött a férfi ügyében, mellőzve a feltételes szabadságra bocsátását.
Frissítés: két éve még azt mondták, nem valószínű, hogy törvénytisztelő életmódot folytatna a négyszeres gyilkos
Egy kis kiegészítés a Blikk tavalyi cikkéből:
Szabad éle­tében szinte csak rablásból és gyilkosságból szedte össze a számára szükséges pénzt. 1989 és 1994 között ugyanis tucatnyi rablás és négy gyilkosság szárad a lelkén. Társával, Donászi Aladárral először Győrben öltek, ott Ősz Zsigmond rendőrt gyilkolták meg, aki szabadnapján szállított pénzt.
Nemsokára ismét lecsaptak, akkor egy fiatal egyetemistát, Sádt Győzőt végezték ki a Skálánál, pár hónappal később egy vadászpárossal végeztek Sárszentmihálynál. Nekik csupán annyi volt a bűnük, hogy pont arra jártak, ahol a rablógyilkosok lőgyakorlatot tartottak.
1994-ben elfogták őket, Donászi azonban öngyilkos lett a börtönben. Bene saját bevallása szerint nem sorozatgyilkosnak, hanem gengszternek tartja magát. Korábban ugyanis így jellemezte személyét a Blikk munkatársának:
– Fontosnak tartom, hogy tisztázzuk, nem vagyok sorozatgyilkos. A különbség a motivációban van, ők élvezetből ölnek, én soha nem abból tettem. A gengszterben van betyárbecsület, a sorozatgyilkosban nincs!
Nem változott a személyisége
Utoljára tavaly vizsgálták felül Bene László ügyét: több szakértő, közte pszichológus, hosszas és összetett teszteknek vetette alá. A szakemberek akkor azt állapították meg, nem valószínű, hogy szabadulása esetén a férfi törvénytisztelő életmódot folytatna, ugyanis nem következett be olyan mértékű változás a személyiségében.
2. frissítés: interjút adott az N1TV-nek a Bene-Donászi páros egyik áldozatának édesapja:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready