Bezár!
2021. április 21., szerda, Konrád, Zsombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:44 Hollandiában jövő szerdától lazítások lépnek életbe22:35 Nagy-Britanniában már szervezik az "újabb, az eddig beadott vakcinák hatását tovább erősítő oltási kampányt"22:24 Megállapodtak a bukaresti koalíció pártjai a kormányzás folytatásáról22:11 A kormányhivatal kapálni küldte Hadházyt21:39 A 25 ezer koronavírus-áldozatnak mondott halottal kampányolnak a nyomorult ballibek21:35 Putyin aláírta az idegen ügynökök választási részvételét szabályozó törvényt21:21 Ez aztán a független igazságszolgáltatás: Biden sajtótájékoztatón mondta el, milyen ítéletnek kell születnie a Floyd-ügyben20:53 Hiába a lendületes oltakozás, maszkban fogunk rohadni a nyáron is20:44 Egy volt szavazója kidobta kocsmájából a brit Munkáspárt elnökét, amiért támogatta a lezárásokat20:24 Amerikai lap: az orosz hadsereg számos vadászbombázót telepített az ukrán határ közelébe20:14 Vonatbaleset Újfehértónál - egy traktoros meghalt19:55 Egy héten belül 120 ezer orosz katona jelenlétére számít a kijevi banda19:38 Bulgáriában az eddig kormányzó GERB-et bízták meg kormányalakítással19:17 Harmincezer néző előtt kezdődött a kínai labdarúgó-bajnokság új idénye18:54 Nem tüntetők, hanem szélütések okozták a Capitoliumot védő rendőr halálát januárban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

A Cozma család ügyvédje szívesen megadja "bulikirály" Sztojkának a család számlaszámát

Reklám

Bár a bíróság 220 millió forint vagyoni és nem vagyoni kártérítést ítélt meg a számukra, eddig egyetlen fillér kártérítést sem kapott Marian Cozma családja a brutális gyilkosság óta eltelt több mint kilenc év alatt. A 2009-ben megölt kézilabdázó édesapja, Petre Cozma nyilatkozott a 24.hu-nak.
Zoom
Fotó: Kovács Tamás / MTI
Kilenc és fél év telt el azóta, hogy egy veszprémi szórakozóhely előtt szíven szúrták Marian Cozmát, a helyi kézilabdacsapat beállóját. A román sportoló gyászszertartására elment a teljes veszprémi csapat, legalább tízezer ember tapsolt és sírt, amikor a Dinamo Bukarest sportolóinak díszsorfala között begördült a stadionba a KEK-győztes kézilabdacsapatot szállító busz.
Később szobrot avattak a veszprémi csarnok előtt a román kézilabdázó emlékére, de ezzel és a klubtól kapott segítséggel „le is volt tudva” a Cozma család. A polgári perben a család számára megítélt 220 millió forintos kártérítésből egy fillért sem láttak a gyilkosoktól a meggyilkolt kézilabdázó hozzátartozói.
"Nem kapunk segítséget senkitől. El tudja képzelni, hogy vagyunk" – mondta most a lap megkeresésére Petre Cozma, Marian édesapja, aki megdöbbent azon, hogy jó magaviselete miatt a napokban kedvezménnyel, feltételesen kiengedték a börtönből Sztojka Ivánt, az ügy tizenhárom évre ítélt harmadrendű vádlottját. Erről így beszélt:
Tudom, hogy Sztojka Iván kijött a börtönből. Nagyon keveset kapott. Akinek pénze van, az kijöhet a börtönből, kilenc évvel a gyilkosság után. Azt kívánom Sztojkának, hogy ugyanazt kapja vissza a sorstól, amit tett velünk. Szenvedjen ugyanúgy, mint ahogy mi szenvedünk.
"Egy fillér kártérítést sem kapott még a család. Az alapítványomon keresztül küldtem nekik eurót, csomagot, mert a tragédia óta teljesen tönkrement az életük. Az egészben az a legszörnyűbb, hogy Marian magyar állampolgár szeretett volna lenni. Az volt az álma, hogy egyszer játszhasson a magyar válogatottban. A bajban pedig egy fillért sem kap a család. Ennek az az oka, hogy a jogszabályok a bűnügyi költséget a kárigénynél előbbre helyezik: előbb a bűnügyi költséget hajtják be az elítélteken, és csak az után térülhet meg a kár. Ebben az ügyben több mint nyolcvanmillió forint volt a bűnügyi költség. Ez pedig olyan sok, hogy esély sincs arra, hogy a gyilkosságban részt vevőktől egy fillért is behajtsanak" – magyarázza a Cozma család ügyvédje, Helmeczy László, aki az elmúlt években többször járt Bukarestben a hozzátartozóknál. A család állapotáról azt mondja:
Nagyon rosszul vannak. Teljesen belerokkantak abba, hogy elveszítették a fiúkat. Az anyuka látása teljesen megromlott. Az a napi programja, hogy kimegy a fia sírjához, ha esik, ha fúj. Marian édesapjának is ugyanígy telnek a napjai. Ráment az egészsége a történtekre. Olyan súlyos érszűkülete volt, hogy már az is szóba került, hogy amputálni kell a lábát. Úgyhogy azt üzenem Sztojkáéknak, hogy amit bulikra költ, azt utalja el a megölt kézilabdázó szüleinek. Szívesen megadom neki a számlaszámukat, hogy hova kell utalnia. Nekik ugyanis tényleg szükségük lenne erre a pénzre.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready