A TV2 Tények című műsorának keddi riportja szerint a hétvégén egy ceglédi munkásszállóban megerőszakoltak egy román állampolgárságú négyéves kislányt. A szülei azzal vitték orvoshoz a sokkos állapotban lévő, erősen vérző lányt, hogy valami ráesett, és fáj a lába.
Amikor kiderült, hogy a gyermek combcsontja eltört, a kislányt egy budapesti kórházba vitték. Itt derült ki, hogy a lábát eltörték, szexuálisan bántalmazták, megerőszakolták.
A kislány a Tények információi szerint szüleivel egy munkásszállón élt, sokan kapcsolatba kerülhettek vele. Kihallgatnak mindenkit, és a szóba jövő férfiaktól DNS-mintát is vesznek.
A rendőrség az Indexnek is megerősítette, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság "szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt" ismeretlen tettes ellen nyomozást indított, de a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánt bővebb tájékoztatást adni.
Frissítés: megint mulasztás vezethetett a tragédiához: már korábban ki kellett volna emelni a gyerekeket a családból
"A levegőben lógott a tragédia" – ezt mondta a 24.hu-nak annak a Cegléden élő román párnak az ismerőse, akiknek négyéves kislányát pár nappal ezelőtt megerőszakolták.
A harmincas román állampolgárságú pár egy ipartelepen létesített szálláson él. Az anya töri a magyart, ezért régóta az apa intézi a család ügyes-bajos dolgait.
"Az apa sokat iszik, az anya pedig nagyon labilis természetű és komoly mentális betegséggel küzd. Volt egy gyermeke, akit elvesztett csecsemőkorában. Természetes körülmények közt, a kiságyban halt meg a baba. A pici elvesztése után nagyon hamar jött az újabb gyerek, félő volt, hogy az anyuka bántani fogja. Ezért a mentális állapota miatt nem is nagyon merték rábízni a picit, sokszor a nagymamát kérték meg arra, hogy vigyázzon rá" – mondta a család ismerőse, hozzátéve, a mostani szörnyűség után azonnal kiemelték a családból a két gyermeket.
"Beszéltem a szállón élőkkel, azt mondták, hogy már korábban felmerült, hogy kiemelik a kislányt és az újszülöttet a nem megfelelő körülmények miatt, de ez végül csak most történt meg. Azt mondták, hogy a kislány továbbra is kórházban van, a picit pedig a történtek után elvitték a szakemberek. Úgy tudom, hogy mindkét gyerek nevelőszülőhöz kerül. Sajnos tartani lehetett attól, hogy előbb-utóbb történni fog valami, mert nem tudtak rendesen vigyázni a gyerekekre. A családból csak az apa dolgozik, az anyuka pedig annyira rossz mentális állapotban volt, hogy nem tudott vigyázni rájuk rendesen, amikor egyedül volt otthon a gyerekeivel" – tette hozzá a román házaspár ismerőse.
A rendőrség egyelőre senkit nem gyanúsított vagy vett őrizetbe a történtek miatt.
"Továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomozunk szexuális erőszak gyanúja miatt. Szakértők bevonásával vizsgáljuk az ügyet – mondta András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
2. frissítés: a családtagok között keresik a tettest - szerintük senki sem nyúlt a gyerekhez
Miközben a rendőrség országos felháborodást kiváltó nemi erőszak ügyében nyomoz, az állítólagosan megrontott négyéves kislány családja úgy nyilatkozott a Borsnak: senki sem nyúlt egy ujjal sem a gyerekhez - írja a Bors.
Zoom
A Cegléd környéki helyszín (fotók: Zsolnai Péter)
A bulvárlap tegnap a helyszínen járt, ahol megtudták, hogy a családfő nyolc éve dolgozik Cegléden egy vállalkozónál, aki lakhatást is biztosít számára. A feleségével később ismerkedett meg, együtt nevelték a négy- és alig egyéves kislányukat, ők már mindketten itt születtek. A négyéves kislány óvodába jár. Velük él az anyuka testvére is, de és tegnap a kislányok nagyapja is ott tartózkodott.
– Sosem hagyták magára a kislányokat, így vasárnap sem. Állításuk szerint éppen az udvaron dolgoztak, amikor egy rossz mozdulat következtében feldőlt egy ötszáz kilós súly, ami a szerencsétlen kislány lábára esett – mondta a lapnak az egyik munkatárs.
– Azonnal orvoshoz vitték, ahol a nőgyógyász megállapította, hogy a gyerek erőszak áldozata lett, de szerintem a nagy ütéstől is vérezhetett a nemi szerve – állítja.
Zoom
Ez az ötszáz kilós súly esett állítólag a gyermekre
Hazugságvizsgálatra vitték a nagybácsit
A nyomozók a helyszínen mindent felforgattak, a családapa kocsiját teljesen szétszedték.
– Kihallgatták a család férfitagjait, az édesanya testvérét még hazugságvizsgálóra is kötötték. Négyszer vizsgálták vele, de egyszer sem bukott meg. Az anyuka, Krisztina borzasztó állapotban van, két éve sokat volt pszichiátrián, miután elvesztette az egyik gyermekét – tette hozzá a munkatárs.
A szállásadó a legjobb embereként beszélt a családfőről. Azt mondja, hogy vasárnap a család végig a kislányokkal volt, csak egy negyed­órára ment el az apja és a nagyapja. Addig nézték a tévét a gyerekek az anyjukkal, a nagybátyja pedig takarított. Ő nem volt ott, de nem tudja elképzelni róluk, hogy ilyet tettek volna. Nagyon dolgos család, jól beszélnek ma­gyarul, a fizetés felét mindig félreteszik.
Zoom
Andikát az apja tartja a kezében. A kisebbik lányt most elvették a családtól (fotó: Facebook)
DNS-t vettek az egész családtól
Sikerült telefonon elérniük a kislány édesapját is, aki éppen a feleségével tartott Budapestre, a kórházba.
– Nagyon megvisel minket az egész helyzet, de próbáljuk magunkat túltenni rajta valahogy – mondta a családfő, Lucian P., aki kizártnak tartja, hogy megerőszakolták a lányát.
A Bors információi szerint a kislányt már kétszer megműtötték, a kisebbik lányt pedig a gyámhatóság veszélyeztetés miatt már el is vette a pártól. DNS-t vettek az egész családtól, az apától is. A rendőrség teljes hírzárlat mellett nyomoz.