Tűz ütött ki abban a Teréz körúti irodaházban, amely a DK országgyűlési képviselőinek, a DK-nak és a DK pártalapítványának is helyet ad. A tűz azt az emeletet érinti, amelyen ezek az irodák is vannak. Sajnos a tűzoltók már végzik az oltást, a tűz okáról és körülményeiről egyelőre semmit sem tudni. A tűz idején a párt egyetlen munkatársa sem volt az irodákban, személyi sérülésről nem tudnak - közölte a párt.
Zoom
Hatalmas a füst a körúton, a HVG helyszínen lévő tudósítója azt mondta, a Szondi utca és a Teréz körút sarkán lévő ház tetejéről darabok is leszakadtak, a Blaha Lujza tér felé le van zárva a körút. A katasztrófavédelem negyed 3-kor kiadott tájékoztatása szerint kb. 200 négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete. A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a lángok oltását.
Nem jár a villamos, hatalmas a dugó
Zoom
Zoom
A BKK a Facebook-oldalán azt írja: "A 4-es és a 6-os villamos nem közlekedik a Blaha Lujza tér és a Jászai Mari tér között. Az M1-es és az M2-es metró, illetve az M3-as metrópótló és a 9-es autóbusz használatát ajánljuk. Lezárták a Teréz körutat a Petőfi híd irányában a Podmaniczky utca után, mert tűzoltók dolgoznak. A Nagykörúton mindkét irányban torlódás alakult ki. A keresztező útvonalakon és a környező utcákban is tumultusra készüljetek."
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Frissítés: Eloltották a tüzet
A VI. kerületben a Teréz körúton egy négyemeletes irodaház gyulladt ki, a tetőszerkezete négyszáz négyzetméteren égett szombat délután.
Zoom
Zoom
A helyszínen tíz tűzoltó-gépjárművel mintegy negyven fővárosi hivatásos tűzoltó dolgozott, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kilenc vízsugárral eloltották a lángokat.
Az egységek a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint jelenleg utómunkálatokat végeznek.
A DK irodái is a kiégett épületben vannak - írja az MTI.
A hvg.hu-nak a DK helyszínen lévő szóvivője azt mondta, az épület teteje eltűnt, valószínűleg beomolhatott. Az irodaházba vélhetően napokig nem lehet majd bemenni.
2. frissítés: Teljesen megsemmisültek a DK irodái
A Demokratikus Koalíció azt a tájékoztatást kapta, hogy a mai Teréz körúti tűz az épületnek elsősorban a DK irodáinak is helyet adó 5. emeletet érintette. A tető beomlott, falak dőltek ki, a berendezés elégett; a DK irodái teljesen megsemmisültek. Az anyagi kár jelentős, személyi sérülés nem történt - olvashatók a szívmelengető sorok a Gyurcsány-párt szóvivője, Rónai Sándor által jegyzett, Országos Sajtószolgálat számára küldött közleményben.
(HVG - MTI nyomán; képek: Index - HVG)