A Jobbik egységes, hitében, elszántságában erős frakcióval vág neki a parlament tavaszi ülésszakának és a 2019-es évnek – jelentette ki röhögés nélkül Gyöngyösi Márton, a párt Mátraszentlászlón tartott, háromnapos kihelyezett frakcióülését összegző, pénteki sajtótájékoztatóján, Gyöngyösön.
Gyöngyösi Márton értékelése szerint a „kifejezetten jó hangulatú” frakcióülés cáfolta mindazok elképzeléseit, akik úgy gondolták, az Állami Számvevőszék bírsága és „a Fidesz minden ármánykodása után a Jobbik depresszióba esik”. A tanácskozáson egyetértettek abban – mondta a frakcióvezető –, hogy a Jobbik az Országgyűlés tavaszi ülésszakán és az utcán is szembeszáll „a Fidesz félfeudális, diktatórikus rendszerével”.
Zoom
Nem estek depresszióba, küzdeni fognak a félfeudális, diktatórikus stb. rendszer ellen
A Jobbik továbbra is a magyar nemzeti érdekeket fogja képviselni és alternatívát kínál a Fidesz politikájával szemben – hangsúlyozta a frakcióvezető, aki jelezte: „az új viszonyokhoz alkalmazkodva nem túl szokványos akciókra” is készek.
A frakcióülés témája volt az egy hete kapott számvevőszéki „gigabírság” is, amellyel együtt a Jobbik büntetésének összege immár megközelíti az egymilliárd forintot – mondta. Hozzátette: a büntetés megfizetésére részletfizetést kérnek, ezzel párhuzamosan a strassburgi Emberi Jogok Európai Bíróságához és a luxembourgi Európai Bírósághoz fordulnak jogorvoslatért.
Azt már nem tette a hozzá a "gigabírságos" sirámokhoz, hogy egyrészt elkampányolták a kifizetéshez összetarhált pénzt, illetve azt sem, hogy a NER jóvoltából évi 2,7 milliárd forintunkból játszhatják a nagy ellenállót a baloldali tömb "wannabe vezető pártjaként".
Rájöttek, hogy EP-listát nem előnyös öszekovácsolni
Az elnökhelyettes tájékoztatása szerint a találkozón is megerősítették, hogy a májusi európai parlamenti (EP) választásra önálló listát állít a Jobbik. A pártnak kész programja van az induláshoz és hamarosan a jelöltjeiket is megnevezik – mondta.
Gyöngyösi Márton hangsúlyozta: az EP-ben is határozott politizálásra készülnek: nem fogják engedni, hogy a jelenlegi kormány kivezesse Magyarországot az unióból és Orbán Viktor miniszterelnök „önkényes uralkodásának” következtében Magyarországot „megszégyenítsék, megbüntessék és a magyaroknak járó (brüsszeli) forrásokat megvonják”.
(MTI nyomán; videó: Jobbik Info)
Kapcsolódó: