A Jobbik szerint az európai parlamenti választás tétje az, "megengedjük-e Orbán Viktornak, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból".
Zoom
Brüsszel bamba csicskája (fotó forrása: Bana Fb-oldala)
A Jobbik alelnöke, Bana Tibor csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten úgy értékelt: az elmúlt időszak kormányzati lépései – például az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank befogadása – azt mutatják, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország uniós tagságát is feláldozná "saját maffiahálózatának" kiszolgálása érdekében.
Hozzátette: azzal, hogy a "KGB- vagy KGST-bank" Budapestre költözteti a székhelyét,
erősödik Magyarország orosz gyarmatosítása, vagyis a magyar kormány az oroszok helytartójává vált.
Felidézte, hogy a bank alkalmazottai adó- és járulékmentességet, korlátlan "beutazási, vagyis bevándorlási" lehetőséget és diplomáciai mentességet élveznének. Továbbá teljes mentességet kapna a pénzintézet a magyar pénzügyi felügyelet és egyéb hatóságok felügyelete alól. Bana kijelentette: a Jobbik tiltakozik az ellen, hogy törvényesítsék a "maffiára, a KGST-re és a KGB-re" jellemző módszereket.
Szerinte ma Orbán Viktor Vlagyimir Putyin orosz elnök iránymutatásait követi. Ennek ékes példája a Nemzetközi Beruházási Bank letelepítése, ami az orosz térhódítás növelését jelenti Magyarországon és az Európai Unióban – mondta az alelnök.
Az MTI beszámolója szerint arról is szólt, hogy a Jobbik
szégyenteljesnek és gyalázatosnak tartja a kormánynak az Európai Unió ellen folytatott kampányát.
Ők ugyanis egy "értékközpontú" Európai Unióban képzelik el a szabad, európai és demokratikus Magyarország jövőjét.
Zoom
Ez volt a 2004-es Jobbik
A néppártosodás csodái közül EU-ügyben a leglátványosabb a "fejlődés":
Korábban írtuk: