2020. szeptember 18., péntek, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:49 Idén ősszel is vakcinázza a rókákat a Nébih15:32 Ma is "hasznossá" tette magát az EB: cselekvési tervet mutattak be a "rendszerszintű rasszizmus" ellen15:12 Hosszú hónapokig nem lesz még oltás, a kapkodás tragédiához vezethetne - Váratlanul részletes jelentéseket hozott nyilvánosságra két vakcinagyártó14:55 Szlovénia szombattól szigorít14:36 Továbbra is gyorsan terjed a járvány Ukrajnában14:19 Orbánt nem hatotta meg, hogy nincs elég szakember a lélegeztőgépekhez14:08 KSH: augusztusban újra több mint 4,5 millióan dolgoztak13:52 FBI-igazgató: Bident bántják a mindig beavatkozó az oroszok13:37 Maduro: Washington miatt kér lehetetlent az EU13:20 Élelmezési Világszervezet: 30 millióan halnak éhen, ha Mészáros Lőrincék nem segítenek12:57 Szerbiában karantén helyett elég a kérdőív a "veszélyesek" számára12:32 Már hat szegedi kézisről derült ki, hogy fertőzött12:23 A lengyel kormánykoalíció "gyakorlatilag már nem létezik" - kisebbségi kabinet jöhet12:02 Kína Tajvannál hadgyakorlatot tart, miközben nagy bánatukra egy amerikai államtitkár keresi fel a szigetországot11:35 Még Magyarországon is bajba kerülhet olykor valaki korrupció miatt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Mégiscsak milliomosként távozhat a börtönvellneszből az egyik olaszliszkai magyargyilkos cigány

Reklám

Miközben a Szögi család jogi képviselője arról beszél, hogy az ifjabb H. (vagyis Horváth, mert mi magasról teszünk a magyargyilkos cigányok ilyen-olyan jogaira - a szerk.) Dezsőnek megítélt ötmilliót zárolni fogja a végrehajtó, a Szegedi Törvényszék nem tud semmiféle végrehajtási eljárásról. Ezek alapján úgy tűnik: a lincselő retek gazdag emberként szabadul.
Zoom
Ifj. Horváth Dezső magyargyilkos cigány kárpótlást kap
A "nem megfelelő tartási körülmények" miatt pert nyert az állammal szemben ifjabb H. Dezső, aki sokadmagával a gyermekei szeme láttára halálra verte a tiszavasvári tanárt. Az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottjaként csak 17 évre elítélt retek ötmillió forintot kapott "kártalanításként" az általa kifogásolt börtönállapotok miatt.
Mint azt múlt héten megírtuk: a szégyenteljes ítélet tavaly novemberben jogerőre emelkedett.
Sokáig úgy tűnt, hogy ez az összeg az áldozat családjának megítélt 42 millió forintnyi kártérítés része lehet, ám a legújabb fejlemények szerint szerint a Szögi család jelen pillanatban nem számíthat arra, hogy végrehajtsák Horváth Dezsőn a tartozást.
Már a lincselő számláján lehet a pénz
A Szögi családot képviselő dr. Helmeczy László szerint ifjabb "H." Dezső büntetés-végrehajtási számlájára alighanem már meg is érkezett az ötmillió. Ezt elmondása szerint a bírósági végrehajtónak zárolnia kell, hogy aztán a Szögi családnak megítélt kártérítés részeként átutalják nekik.
Zoom
A magyargyilkosság helyszíne
– Egyelőre nem tudom megmondani, hogy valójában mikor juthat hozzá a Szögi család eh­hez az összeghez. Ugyanis if­jabb "H." Dezső jogi képviselője a végrehajtás elévülésére hivatkozik annak ellenére, hogy közokirattal tudjuk igazolni: nem évült el. Akár még az is előfordulhat, hogy pert indítanak a végrehajtás megszüntetéséért (azaz az ötmillió megtartá­sáért), ez megint el­odázhatja a kifizetést – magyarázta a Borsnak dr. Helmeczy László.
A kamara nem tud végrehajtásról
A Bors kérdésére ugyanakkor a Szegedi Törvényszék azt közölte: a bíróság megkereste a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy kiderüljön, a magyargyilkos cigánnyal szemben van-e kártérítési eljárás. Válaszukat a következő volt: „Az volt megállapítható, hogy a kártalanítás iránti kérelemmel összefüggésbe hozható ítélettel kapcsolatban polgári jo­gi igény, sérelemdíj, kártérítés behajtása végett felfüggesztett, illetve folyamatban lévő végrehajtási ügy a kártalanítás tárgyában történő döntés meghozatalakor nem volt.”
Magyarán ez annyit tesz, hogy a Szögi Lajos családjának megítélt 42 milliós kártérítés rendezése, pontosabban egy részének törlesztése helyett az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja kapja meg a pénzt. Arról is érdeklődött a lap, megtörtént-e már az átutalás.

Előbb-utóbb az összes olaszliszkai lincselő milliomosként mehet haza
A válasz: „A bíróság a kártalanítást megállapító határozat jogerőre emelkedése után a határozatot megküldte az Igazságügyi Minisztérium részére, hiszen a kártalanítás kifizetése iránt az igazságügyért felelős miniszter intézkedik.” Tehát most a szaktárcától várják a tájékoztatást.
Egy másik gyilkoscigány is pénzt szimatol
Mindeközben úgy tűnik, újabb olaszliszkai lincselő fejében gyúlt fény: a Bors információi szerint ugyanis a harmadrendű vádlottként 15 évre ítélt Sz. (azaz Szalka - a szerk.) András is keresetet nyújtott be az állammal szemben, szintén a rossz börtönkörülményekre hivatkozva.
– Meg tudom erősíteni az értesülést, a harmadrendű vádlott is perel, bár információim szerint ő felajánlaná a kártérítés összegét a Szögi családnak – mondta a Borsnak dr. Helmeczy László.
A cigány pedig köztudottan mindig állja a szavát.
(Kuruc.info - Borsonline nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready