Miközben a Szögi család jogi képviselője arról beszél, hogy az ifjabb H. (vagyis Horváth, mert mi magasról teszünk a magyargyilkos cigányok ilyen-olyan jogaira - a szerk.) Dezsőnek megítélt ötmilliót zárolni fogja a végrehajtó, a Szegedi Törvényszék nem tud semmiféle végrehajtási eljárásról. Ezek alapján úgy tűnik: a lincselő retek gazdag emberként szabadul.
Zoom
Ifj. Horváth Dezső magyargyilkos cigány kárpótlást kap
A "nem megfelelő tartási körülmények" miatt pert nyert az állammal szemben ifjabb H. Dezső, aki sokadmagával a gyermekei szeme láttára halálra verte a tiszavasvári tanárt. Az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottjaként csak 17 évre elítélt retek ötmillió forintot kapott "kártalanításként" az általa kifogásolt börtönállapotok miatt.
Mint azt múlt héten megírtuk: a szégyenteljes ítélet tavaly novemberben jogerőre emelkedett.
Sokáig úgy tűnt, hogy ez az összeg az áldozat családjának megítélt 42 millió forintnyi kártérítés része lehet, ám a legújabb fejlemények szerint szerint a Szögi család jelen pillanatban nem számíthat arra, hogy végrehajtsák Horváth Dezsőn a tartozást.
Már a lincselő számláján lehet a pénz
A Szögi családot képviselő dr. Helmeczy László szerint ifjabb "H." Dezső büntetés-végrehajtási számlájára alighanem már meg is érkezett az ötmillió. Ezt elmondása szerint a bírósági végrehajtónak zárolnia kell, hogy aztán a Szögi családnak megítélt kártérítés részeként átutalják nekik.
Zoom
A magyargyilkosság helyszíne
– Egyelőre nem tudom megmondani, hogy valójában mikor juthat hozzá a Szögi család eh­hez az összeghez. Ugyanis if­jabb "H." Dezső jogi képviselője a végrehajtás elévülésére hivatkozik annak ellenére, hogy közokirattal tudjuk igazolni: nem évült el. Akár még az is előfordulhat, hogy pert indítanak a végrehajtás megszüntetéséért (azaz az ötmillió megtartá­sáért), ez megint el­odázhatja a kifizetést – magyarázta a Borsnak dr. Helmeczy László.
A kamara nem tud végrehajtásról
A Bors kérdésére ugyanakkor a Szegedi Törvényszék azt közölte: a bíróság megkereste a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy kiderüljön, a magyargyilkos cigánnyal szemben van-e kártérítési eljárás. Válaszukat a következő volt: „Az volt megállapítható, hogy a kártalanítás iránti kérelemmel összefüggésbe hozható ítélettel kapcsolatban polgári jo­gi igény, sérelemdíj, kártérítés behajtása végett felfüggesztett, illetve folyamatban lévő végrehajtási ügy a kártalanítás tárgyában történő döntés meghozatalakor nem volt.”
Magyarán ez annyit tesz, hogy a Szögi Lajos családjának megítélt 42 milliós kártérítés rendezése, pontosabban egy részének törlesztése helyett az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja kapja meg a pénzt. Arról is érdeklődött a lap, megtörtént-e már az átutalás.

Előbb-utóbb az összes olaszliszkai lincselő milliomosként mehet haza
A válasz: „A bíróság a kártalanítást megállapító határozat jogerőre emelkedése után a határozatot megküldte az Igazságügyi Minisztérium részére, hiszen a kártalanítás kifizetése iránt az igazságügyért felelős miniszter intézkedik.” Tehát most a szaktárcától várják a tájékoztatást.
Egy másik gyilkoscigány is pénzt szimatol
Mindeközben úgy tűnik, újabb olaszliszkai lincselő fejében gyúlt fény: a Bors információi szerint ugyanis a harmadrendű vádlottként 15 évre ítélt Sz. (azaz Szalka - a szerk.) András is keresetet nyújtott be az állammal szemben, szintén a rossz börtönkörülményekre hivatkozva.
– Meg tudom erősíteni az értesülést, a harmadrendű vádlott is perel, bár információim szerint ő felajánlaná a kártérítés összegét a Szögi családnak – mondta a Borsnak dr. Helmeczy László.
A cigány pedig köztudottan mindig állja a szavát.
(Kuruc.info - Borsonline nyomán)