2020. március 31., kedd, Ákos, Árpád, Benő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Trump: a szaúdiak és az oroszok is megbolondultak22:32 Egyre többen próbálkoznak kiberbűnözéssel Magyarországon22:26 Betörtek a debreceni Református Nagytemplomba - imádkozni, majd rongálni22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Toroczkai: megtartjuk a demonstrációnkat Törökszentmiklóson

Reklám

A Mi Hazánk elnökének Fb-bejegyzése:
Mindenképpen megtartjuk a demonstrációnkat Törökszentmiklóson (a bírósághoz fordultunk), hiszen már az is nekünk köszönhető, hogy az ügyészség megváltoztatta korábbi vérlázító döntését, így végül letartóztatták ezt a közveszélyes bűnözőt (aki még ekkor is tört-zúzott, s menekülés közben két autót és egy kislánytól egy kerékpárt rabolt el).
Várok egy cigány vezetőt, aki a fenyegetőzések helyett végre arra szólítana fel, hogy a cigányság az ilyen, az utcán ártatlanokat szórakozásból megtámadó bűnözőket vesse ki magából, és ne a becsületesen dolgozókat (lásd a videómat, amelyben a cigány származasú, dolgozó asszony mondja el, hogy őt már magyarnak nevezik, és kiközösítik).
Frissítés: a HVIM is megy Törökszentmiklósra
Alább olvasható a közleményük:
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) is csatlakozik a Mi Hazánk Mozgalom és a Betyársereg által meghirdetett, május 21-i törökszentmiklósi felvonuláshoz. Megdöbbentőnek tartjuk, hogy az úgynevezett "rendőrség" a bűnözőket védi és megtiltotta a vonulásos demonstrációt. Cinikusan hangzik az indoklás, miszerint a közbiztonságért való tüntetés zavarná a rendet és a köznyugalmat. Bízunk a tiltó határozatot megvizsgáló bíróság pozitív döntésében.
A HVIM információi szerint a Törökszentmiklóson verekedő bűnöző és népes családja egy jól körülhatárolható kör, akiket a rendőrség és egyéb hatóságok is jól ismernek, már nyolc-tíz éve tartják terrorban a környék lakosságát. A város lakóinak elmondása alapján sok ehhez hasonló esetet produkáltak már, csak akkor nem figyelt fel rájuk senki, nem lett belőle médiabotrány és eltussolták az ügyet.
Ezek a családok alkotják a gettók "erős" embereit. Sajnos nem beszélhetünk egyedi esetről, mert tömegesen figyelhető meg ez a jelenség Kelet-Magyarországon, és ott, ahol kialakultak a jól ismert gettók. A felelősség a magyar rendőrséget, a hatóságokat és a különböző állami szerveket (például: gyámügy, gyermekvédelem, kormányhivatalok, ügyészség, önkormányzati szervek stb.) terheli. Ebben az esetben is nagymértékben hibás a település vezetése, mert a nem működő állami szerveket az önkormányzatot vezető polgármesternek kellene munkára bírnia, folyamatos bejelentéseket tennie és minden lehetséges fórumon és formában nyomást helyeznie rájuk, a beavatkozást sürgetve. Tapasztalataink alapján - néhány üde esettől eltekintve -, sajnos a polgármesterek szerint ezek csak és kizárólag rendészeti kérdések, a rendőrség dolga a rendteremtés és hárítják a felelősséget. Látjuk, hogy ez a mentalitás hova vezet. Sok polgármester a konfliktuskerülést választja és homokba dugja a fejét: látványberuházásokkal, zenélő szökőkutakkal próbálja leplezni az óriási bajokat.
Az ilyen esetek megelőzése valóban nehéz és embert próbáló feladat, de nem lehetetlen! A HVIM álláspontja szerint az lenne a megoldás, hogy miután kiderül egy családról, hogy problémás, akkor folyamatosan kellene őket ellenőriztetni és a törvénnyel szembesíteni, és ha kell, akkor szigorúan alkalmazni rájuk a jogszabályokat. Éreztetni kell velük, hogy minden tettüknek következménye van! Ez egy speciális, kiemelt figyelmet és külön bánásmódot igényel mind a polgármester, mind az összes állami szerv részéről. Lényege az állandó figyelem és a nyomásgyakorlás, amivel megelőzhető lenne a legtöbb szabálysértés és bűncselekmény. A HVIM tapasztalatai szerint ezek az esetek azért szaporodhatnak el, mert ezek a bűnöző családok, klánok úgy érzik, hogy bármit megtehetnek, fel vannak bátorodva és egyre agresszívabb magatartásformát vesznek fel, folyamatosan tolják ki a határokat.
Mozgalmunk azért támogatja a törökszentmiklósi vonulást, mert jelenleg a figyelemfelhívást is óriási feladatnak tekintjük: rá kell irányítanunk a társadalom figyelmét a tragikus közbiztonsági állapotokra és nyomást kell gyakorolnunk a gyáva és tehetetlen önkormányzatokra és egyéb szervekre, hogy cselekedjenek!
HVIM vezetőség
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready