2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:30 Mi Hazánk: emlékezzünk és emlékeztessünk!17:02 Mirkóczki "amit 2010 előtt mondtunk, nem volt igaz" Ádám is elhagyja a süllyedő hajót - de nem azért...16:47 Most épp az ún. Szlovákiával dúl a szerelem, még az is kiderült, hogy Pozsonynak szívügye a felvidéki magyarság16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Gyöngyösi független lesz, mert 8 évi külügyeskedés alatt "nem volt ideje kapcsolatokat építeni"

Reklám

"Egyelőre" a függetlenek csoportjában kíván helyet foglalni Gyöngyösi Márton, a párt európai parlamenti listavezetője, később azonban az alapvetően euroszkeptikus képviselőket tömörítő Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakciójához szeretne csatlakozni - írja a Népszava.
Zoom
Az EP-képviselő a lapnak kifejtette: szinte az utolsó pillanatban dőlt el, hogy felveszi a mandátumát, az események gyorsan követték egymást, így "nem volt ideje körülnézni és kapcsolatokat építeni". (Végül is csak nyolc éve a Jobbik első számú külügyese, teljesen érthető, hogy ennyi idő alatt nem volt ideje körülnézni és kapcsolatokat építeni. Az pedig nem igaz, hogy az utolsó pillanatban dőlt el, hogy ő megy Brüsszelbe, hiszen hónapokon át nyilatkozta, hogy erre készül - a szerk.)
Az európai politizálást mindenképpen egy frakció tagjaként képzeli el, és a szóba jöhető jobboldali, konzervatív erők közül az ECR-t tartja a legmegfelelőbbnek. "Az Európai Néppárt egy monstrum, ahol a Fidesz miatt nincs mozgástér. Talán, ha Manfred Weber megszabadulna tőlük, akkor próbálkoznék" – mondta. (Újabb hazugság: már próbálkoztak, a Néppárt pedig azt üzente, nem tudják, mit szívnak a jobbikosok - a szerk.)
Nem is tudnak az állítólagos szándékáról azok, akikhez be szeretne ülni
A jobbikos politikusnak "jó személyes kapcsolatai" vannak az euroszkeptikus politikai csoportban helyet foglaló pártok némelyikével, például a lengyel kormánypárttal, ezért nem tart tőle, hogy a Fidesszel szoros barátságot ápoló Jog és Igazságosság párthoz tartozó EP-képviselők ajtót mutatnának neki. A Jobbik és saját rossz híre miatt sem aggódik, szerinte most már Európában, a nemzetközi sajtóban is kezdik felismerni, hogy pártja "néppártosodott", és "helyet cserélt a Fidesszel".
A függetlenek jelenleg körülbelül 70 tagot számláló csoportja a következő hetekben és hónapokban jelentősen megfogyatkozhat, mivel többen szeretnének frakciókhoz csatlakozni. Az ECR csoport szóvivője, Jan Krelina a Népszavának megerősítette, hogy tárgyalnak jelentkezőkkel, de Gyöngyösi Mártonnal nem vették fel a kapcsolatot.
A leendő EP-képviselő az egyetlen jobbikos, aki bejutott az Európai Parlamentbe. Az előző ciklusban hárman képviselték a pártot, valamennyien a függetlenek soraiban. Gyöngyösi a lapnak azt mondta, hogy a képviselőtestület külügyi és nemzetközi kereskedelmi bizottságában szeretne dolgozni.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready