2019. december 11., szerda, Árpád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:57 Egy korábbi izraeli kém szerint Epstein Moszad-ügynök volt, akit politikusok zsarolására használtak16:16 Németországi pénzautomatákat fosztogató bandát kapcsoltak le15:55 Elkezdődött a mohácsi emlékhely tömegsírjainak vizsgálata15:25 Megszomjazott harc közben a pápai szamuráj15:17 Nem érdekelte a bírót a számtalan ellentmondás, a hiányzó DNS: Győrkös másodfokon is életfogytiglant kapott14:48 Júliustól bevezetik az egységes társadalombiztosítási járulékot14:19 Elfogadták a színházak működését is érintő kulturális törvénycsomagot14:07 Menekülés közben fogtak el kábítószer- és cigarettacsempészeket Pomázon13:30 Olyan szép transzmese lehetett volna ez a "nővé vált" kézisről - de nem lett az, a fránya valóság megint közbeszólt12:58 Sérültet kellett kimenteni a Mátyás-hegyi-barlangból12:20 Akár kitiltás és egyéves fizetésmegvonás is járhat a parlamentben cirkuszoló képviselőknek11:32 Már nyomtatják a dunaújvárosi időközi választás értesítőit11:13 Kigyulladt egy viskó a Hajógyári szigeten, egy ember meghalt10:41 Aláírták az új amerikai-kanadai-mexikói kereskedelmi egyezményt10:12 A Pentagon felfüggesztette a szaúd-arábiai pilóták gyakorlati továbbképzését
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu :: :: Hozzászólások

Hab a tortán: nem elég, hogy zajlik a zsidó olimpia, még a "roma holokausztról" is meg kellene emlékeznünk

Reklám

Mindannyiunk kötelessége annak biztosítása, hogy soha többé ne történhessen meg ehhez hasonló tragédia (mármint az ún. cigány holokauszt, nem a zsidó olimpia - a szerk.) – jelentette ki a strassburgi székhelyű Európa Tanács.

A "roma holokauszt" 75. évfordulója alkalmából kiadott közleményében az Európa Tanács arra emlékeztetett, hogy Európában a "szélsőséges mozgalmak és pártok" erősödése miatt "a romák továbbra is kirekesztésnek, rasszizmusnak és hátrányos megkülönböztetésnek vannak kitéve". A tagországoknak ezért politikai prioritássá kell emelniük a "romák" társadalmi integrációjáért folyó küzdelmet.
"A roma holokauszt szörnyűségei történelmünk tagadhatatlan részét képezik, Európa ugyanakkor hosszú időn keresztül elfordult ettől. Kötelességünk véget vetni az évtizedek óta tartó hallgatásnak, és életben tartani az emlékezést" – fogalmazott Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára.
Az Európai Bizottság nevében Frans Timmermans első alelnök és Vera Jourová, az igazságügyért, a fogyasztókért és a nemek közötti egyenlőségért felelős biztos közös nyilatkozatában hangsúlyozta, modern európai társadalmakban és a politikai diskurzusunkban "nem engedhető meg, hogy a romákat vagy bármely más kisebbségi csoportot megfosszanak emberi méltóságuktól".
"A tagállamokkal és a helyi közösségekkel karöltve folytatjuk a küzdelmet a rasszizmus és az etnikai alapú megkülönböztetés minden formája ellen Európában és világszerte" – fogalmaztak. (Érdekes módon amikor magyarokat ér etnikai alapú jogfosztás, elnyomás, bántalmazás az idegen megszállás alatt lévő területeinken, nem teszik fel ezt a lemezt... Annál is szembeötlőbb ez, hogy ugyancsak augusztus 2-án jelent meg a Benes-dekrétum, de ez teljesen hidegen hagyja a retekimádókat - a szerk.)
A bizottság közleményében arra szólította fel az uniós tagállamokat, hogy "ismerjék el a roma holokausztot", és augusztus 2-át tekintsék a "roma holokauszt emléknapjának".
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready