2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu :: :: Hozzászólások

Hab a tortán: nem elég, hogy zajlik a zsidó olimpia, még a "roma holokausztról" is meg kellene emlékeznünk

Reklám

Mindannyiunk kötelessége annak biztosítása, hogy soha többé ne történhessen meg ehhez hasonló tragédia (mármint az ún. cigány holokauszt, nem a zsidó olimpia - a szerk.) – jelentette ki a strassburgi székhelyű Európa Tanács.

A "roma holokauszt" 75. évfordulója alkalmából kiadott közleményében az Európa Tanács arra emlékeztetett, hogy Európában a "szélsőséges mozgalmak és pártok" erősödése miatt "a romák továbbra is kirekesztésnek, rasszizmusnak és hátrányos megkülönböztetésnek vannak kitéve". A tagországoknak ezért politikai prioritássá kell emelniük a "romák" társadalmi integrációjáért folyó küzdelmet.
"A roma holokauszt szörnyűségei történelmünk tagadhatatlan részét képezik, Európa ugyanakkor hosszú időn keresztül elfordult ettől. Kötelességünk véget vetni az évtizedek óta tartó hallgatásnak, és életben tartani az emlékezést" – fogalmazott Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára.
Az Európai Bizottság nevében Frans Timmermans első alelnök és Vera Jourová, az igazságügyért, a fogyasztókért és a nemek közötti egyenlőségért felelős biztos közös nyilatkozatában hangsúlyozta, modern európai társadalmakban és a politikai diskurzusunkban "nem engedhető meg, hogy a romákat vagy bármely más kisebbségi csoportot megfosszanak emberi méltóságuktól".
"A tagállamokkal és a helyi közösségekkel karöltve folytatjuk a küzdelmet a rasszizmus és az etnikai alapú megkülönböztetés minden formája ellen Európában és világszerte" – fogalmaztak. (Érdekes módon amikor magyarokat ér etnikai alapú jogfosztás, elnyomás, bántalmazás az idegen megszállás alatt lévő területeinken, nem teszik fel ezt a lemezt... Annál is szembeötlőbb ez, hogy ugyancsak augusztus 2-án jelent meg a Benes-dekrétum, de ez teljesen hidegen hagyja a retekimádókat - a szerk.)
A bizottság közleményében arra szólította fel az uniós tagállamokat, hogy "ismerjék el a roma holokausztot", és augusztus 2-át tekintsék a "roma holokauszt emléknapjának".
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready