2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:10 Kiscsaládi program délutánra: anya és fia órán, a többi gyerek előtt verte meg az osztálytársat09:51 Sophia Loren úgy látta jónak, ha négerbabusgató holotúlélőként tér vissza09:32 Még néhány ilyen "keto siker", és Norbi is elmehet dolgozni09:10 Korán kelt tegnap néhány unokázós cigány, és a térkő is hideg volt08:50 Meg akarja nézni, ki juttatta börtönbe Budaházyékat? - A Fővárosi Törvényszéken megteheti!08:20 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt07:44 Lecsengőben van a koronavírus-járvány Kínában07:32 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete06:54 A járvány ellenére nem lanyhul a vadállatok iránti kereslet Kínában21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás19:54 A "magyar Koszovó" sötét víziója19:14 A Kúria várhatóan áprilisban dönt a gyöngyöspatai ügyben
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu :: :: Hozzászólások

Eközben a holoiparosok sem tétlenkednek: leteszik Székesfehérvár első magyarbosszantó kövét

Reklám

"A székesfehérvári Grosz Bernátot és családját a tulajdonukban álló Fekete Sas Szállóból hurcolták el a vészkorszakban. A meggyilkoltak emlékére helyezik el a város első botlatókövét" - közölte honlapján a Mazsihisz.
Zoom
Grosz Bernát és családja
A Fekete Sas Társaság kezdeményezésére a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és Gunter Demnig "szobrászművész" Grosz Bernát és felesége, valamint a többi állítólagos székesfehérvári áldozat emlékére hamarosan botlatókövet helyez el a szálló épülete előtt. Mivel közterületről van szó, ehhez Székesfehérvár közgyűlésének hozzájárulása kellett, amit a város idény nyáron meg is adott. Továbbá az önkormányzat kötelezettséget vállalt arra, hogy ha a Fekete Sas Szálló és környezetét a jövőben felújíták, akkor a közgyűlés a beruházás után az emlékjelet visszahelyezi az ingatlan előtti közterületre. (Gratulálunk nekik.)
Zoom
A Fekete Sas épülete (fotó: erdekesfeharvar.blog.hu)
A Gunter Demnig "szobrászművész" által betonból (és jó pénzért) készített, felső oldalán rézlappal applikált emlékjelet 2019. szeptember 16-án, délután 2 órakor helyezik el csendes ünnepség keretében, majd Váczi Márk vezetésével "városnéző" sétát tartanak Zsinagógától zsinagógáig címmel.
Zoom
A "művész úr" - több tízezer követ rakott már le, sok millió euró ütötte a markát
Zoom
Bosszantókövek Debrecenben és Miskolcon
Zoom
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready