2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella, Ildikó napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:33 Tíz kicsi indián a kölkedi kukoricásban14:12 MÁV és Betyársereg, ajánlóívek és Facebook-cenzúra: Tvrtko kérdezte Toroczkait13:41 Az egyik államtitkárt kifütyülték, a másikat kinevették a joggal türelmetlen orvosok13:22 Az egyik összetört kocsinak még a kulcsát is visszavitte a talpig becsületes szügyi fiatal12:47 "Joggal remélem, hogy felmentenek a vádak alól" - mondta a fideszes politikusbűnöző12:15 Szíven szúrta magát egy bákói diák egy csíkszeredai középiskolában11:40 A nemzetiségi szervezetek nem küldhetnek delegáltakat a választási bizottságokba11:03 Megtalálhatták a gyógymódot a szívritmuszavarra10:54 Lakatos Raul nem öregszik - és lassan öregezik10:37 Sokan utaznak mostanában Csernobilba10:09 Eke Uzoma a legújabb magyar09:41 Az Egyesült Államok katonákat küld Szaúd-Arábiába09:13 Ezt a két szőke kólát bankkártyalopás miatt keresik a győri nyomozók08:54 Tele vannak a magyarországi gáztárolók08:41 Újabb amerikai légi csapás Líbiában
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu :: :: Hozzászólások

Eközben a holoiparosok sem tétlenkednek: leteszik Székesfehérvár első magyarbosszantó kövét

Reklám

"A székesfehérvári Grosz Bernátot és családját a tulajdonukban álló Fekete Sas Szállóból hurcolták el a vészkorszakban. A meggyilkoltak emlékére helyezik el a város első botlatókövét" - közölte honlapján a Mazsihisz.
Zoom
Grosz Bernát és családja
A Fekete Sas Társaság kezdeményezésére a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és Gunter Demnig "szobrászművész" Grosz Bernát és felesége, valamint a többi állítólagos székesfehérvári áldozat emlékére hamarosan botlatókövet helyez el a szálló épülete előtt. Mivel közterületről van szó, ehhez Székesfehérvár közgyűlésének hozzájárulása kellett, amit a város idény nyáron meg is adott. Továbbá az önkormányzat kötelezettséget vállalt arra, hogy ha a Fekete Sas Szálló és környezetét a jövőben felújíták, akkor a közgyűlés a beruházás után az emlékjelet visszahelyezi az ingatlan előtti közterületre. (Gratulálunk nekik.)
Zoom
A Fekete Sas épülete (fotó: erdekesfeharvar.blog.hu)
A Gunter Demnig "szobrászművész" által betonból (és jó pénzért) készített, felső oldalán rézlappal applikált emlékjelet 2019. szeptember 16-án, délután 2 órakor helyezik el csendes ünnepség keretében, majd Váczi Márk vezetésével "városnéző" sétát tartanak Zsinagógától zsinagógáig címmel.
Zoom
A "művész úr" - több tízezer követ rakott már le, sok millió euró ütötte a markát
Zoom
Bosszantókövek Debrecenben és Miskolcon
Zoom
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready