2020. február 22., szombat, Kövecs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:58 A Recskre internáltaknak még koncepciós pert sem rendeztek, csak elvitték őket22:38 Földi: rejtett polgárháború van Németországban22:17 Az már biztos, hogy a moszkvai arcfelismerő rendszer jobban működik, mint a koronavírus kimutatása21:56 Kicsoda ön, dr. Sorge? Reálisak-e a 2. világháború legendás hírszerzőtörténetei?21:18 Az igazi rettegők horogkeresztet vélnek felfedezni az Opel egyik új felnijében21:04 Egy állami intézmény igazgatója hogyan lehet kuratóriumi elnök a Jobbiknál? Csak nem Fidesz-ügynök ő is?20:13 Megállapodás nélkül ért véget az EU-csúcs20:08 Erdogan felhívta Putyint19:37 Az ujjlenyomatok újbóli ellenőrzése alapján azonosították a makói kettős gyilkosság elkövetőjét19:16 Olajalku: új ajánlatot tett Putyin Lukasenkának18:49 Egyre elégedetlenebbek az ukránok a zsidó humorista embereivel18:15 A tizenötből 10 akadémiai kutatóközpont nem őrizte megfelelően a közvagyont17:44 Belekötöttek az oláhok a zilahi Ady Endre-szoborba17:32 NYT: Moszkva Trump újraválasztását támogatja17:17 Őrizetbe vettek egy illedelmesen kopogtató pakisztáni gyilkost
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette belterjes játszadozásukat, és jelezték: most a zsidó sportközpont következik

Reklám

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke levélben köszönte meg Orbán Viktor miniszterelnöknek az "Európa legnagyobb tömegsport-rendezvényének" megszervezéséhez nyújtott kormányzati támogatást.
Zoom
A Budapesten megrendezett 15. Európai Maccabi Játékok jelentőségét és eredményeit méltatta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke abban a levélben, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött, és amelyben megköszönte az "Európa legnagyobb tömegsport-rendezvényének" megszervezéséhez nyújtott kormányzati partnerséget és támogatást – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerda délután.
Levelét Heisler András azzal kezdte: "megcsináltuk azt, amit a magyar kormány támogatása nélkül soha nem tudtunk volna megtenni. Megrendeztük a 15. Európai Maccabi Játékokat". Úgy fogalmazott: "Európa legnagyobb tömegsport-rendezvényén vagyunk túl, s mindnyájan büszkék lehetünk erre – miniszterelnöktől, sportolóinkon keresztül, önkénteseinkig".
Külön kiemelte a rendezvény biztonságát, a Ludovika Campus XXI. századi komfortját, a rendelkezésre bocsátott források erejét és a budapesti polgárok türelmét.
Heisler András szerint láthatóvá vált, hogy a sport képes olyan közösségi élményt nyújtani, amely "segítség lehet a történelem során többször derékba tört magyarországi zsidóság jövőjének építésében". Hozzátette:
a zsidó sportközpont megvalósításában szeretnének a kormány partnere lenni.
Mint írta: vendégül láttak 2300 zsidó sportolót, akik több mint húsz sportágban versenyeztek. A "magyar" zsidó sportolók összesen 49 aranyérmet szereztek, ami – mint írta – a "minden idők legsikeresebb Európai Maccabi Játékok"-nak mondott versenyén minden idők legsikeresebb "magyar" szereplését jelentette.
Zoom
A Mazsihisz elnöke is megnyerte a Maccabi VAC csapat tagjaként az 1500 méteres férfi szenior gyorsúszást. (Hogy hogyan - s a többiek valószínűleg ugyanígy -, lásd a lenti kapcsolódó anyagunkban - a szerk.) "Büszkék vagyunk erre" – jelentette ki Heisler András, aki a Mazsihisz nevében megköszönte a kormány partnerségét és támogatását.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready