2019. szeptember 23., hétfő, Tekla, Ildikó, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:56 Túl vidám kukoricát termesztett egy orosházi férfi10:38 Telefonokkal seftelő szerb ellen emeltek vádat10:19 Átvonult Japánon a Tapa tájfun09:44 Délvidéki magyar fiatalt vertek agyon a cigányok Törökkanizsán09:21 A rasszista térfigyelő szerint nem svéd cserediák akarta felgyújtani (faj)társait Székesfehérvár szívében09:05 Bruttó 1,3-2,7 milliót keresnek az állami egyetemek rektorai - az állami vállalatok első emberei jóval nagyobb fizetést kapnak08:33 Hatmillió látogatót várnak az Oktoberfestre - idén 4000 forintot kérnek az egyliteres korsóért08:04 Irán elengedi a júliusban lefoglalt brit tartályhajót07:56 A MACS kérte Magát Krisztina versenyzési jogának felfüggesztését07:32 Eltűnt egy gleccser Svájcban06:54 Jobban árthatnak a Földnek a vegetáriánusok, mint azok, akik kevés húst esznek22:29 Újra megjelent a gyermekbénulás a Fülöp-szigeteken22:09 A Fidesz-KDNP-kormány a legmagasabb kategóriában elismert egyházzá teszi Slomóék Chabad-szektáját21:53 A magyar szenvedéstörténet krónikása 21:37 Az arab koalíció Beni Ganz kormányalakítását támogatja Binjámin Netanjáhu ellenében
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette belterjes játszadozásukat, és jelezték: most a zsidó sportközpont következik

Reklám

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke levélben köszönte meg Orbán Viktor miniszterelnöknek az "Európa legnagyobb tömegsport-rendezvényének" megszervezéséhez nyújtott kormányzati támogatást.
Zoom
A Budapesten megrendezett 15. Európai Maccabi Játékok jelentőségét és eredményeit méltatta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke abban a levélben, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött, és amelyben megköszönte az "Európa legnagyobb tömegsport-rendezvényének" megszervezéséhez nyújtott kormányzati partnerséget és támogatást – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerda délután.
Levelét Heisler András azzal kezdte: "megcsináltuk azt, amit a magyar kormány támogatása nélkül soha nem tudtunk volna megtenni. Megrendeztük a 15. Európai Maccabi Játékokat". Úgy fogalmazott: "Európa legnagyobb tömegsport-rendezvényén vagyunk túl, s mindnyájan büszkék lehetünk erre – miniszterelnöktől, sportolóinkon keresztül, önkénteseinkig".
Külön kiemelte a rendezvény biztonságát, a Ludovika Campus XXI. századi komfortját, a rendelkezésre bocsátott források erejét és a budapesti polgárok türelmét.
Heisler András szerint láthatóvá vált, hogy a sport képes olyan közösségi élményt nyújtani, amely "segítség lehet a történelem során többször derékba tört magyarországi zsidóság jövőjének építésében". Hozzátette:
a zsidó sportközpont megvalósításában szeretnének a kormány partnere lenni.
Mint írta: vendégül láttak 2300 zsidó sportolót, akik több mint húsz sportágban versenyeztek. A "magyar" zsidó sportolók összesen 49 aranyérmet szereztek, ami – mint írta – a "minden idők legsikeresebb Európai Maccabi Játékok"-nak mondott versenyén minden idők legsikeresebb "magyar" szereplését jelentette.
Zoom
A Mazsihisz elnöke is megnyerte a Maccabi VAC csapat tagjaként az 1500 méteres férfi szenior gyorsúszást. (Hogy hogyan - s a többiek valószínűleg ugyanígy -, lásd a lenti kapcsolódó anyagunkban - a szerk.) "Büszkék vagyunk erre" – jelentette ki Heisler András, aki a Mazsihisz nevében megköszönte a kormány partnerségét és támogatását.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready