2020. április 8., szerda, Zsejke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:15 A nagy "roma" rejtély21:10 Litvániában útakadályokat létesítenek a húsvéti ünnepekre bevezetett utazási tilalom kikényszerítésére20:53 A borsodi gyilkost szabadon engedő bírónő elleni feljelentés eredménye: "bűncselekmény hiányában kellett elutasítani"20:36 Újabb bizonyíték a koronavírus antiszemitizmusára: széklettel is képes fertőzni20:10 A migránstaxiknak is keresztbe tett a járvány: egy ideig nem szállíthatják Olaszországba a sáskákat19:44 Itt a jó példa: saját fizetésüket ajánlják fel az egészségügynek a bolgár képviselők és kormánytagok19:37 Vesztegzár alá helyeztek két migránstábort Görögországban19:29 Szegény Index: le kellett írniuk, hogy azért is hullanak nagyobb arányban a négerek, mert sokan vannak börtönben19:11 Először feketelistáztak a kínai nagy fal megrongálásáért18:55 Banki alkalmazott sikkasztott a bankjegykiadó automatákból Zalában18:47 Iránban a hét végétől három szakaszban oldják fel a járvány miatt hozott korlátozóintézkedéseket18:38 Indiában nem oldják fel a kijárási tilalmat18:28 Sanders kiszáll, Biden lesz Trump nem túl veszélyes ellenfele17:42 Downing Street: Johnson stabil állapotban van, reagál a kezelésre17:21 Mintegy negyven feltételezett fertőzött van a Charles De Gaulle fedélzetén
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette belterjes játszadozásukat, és jelezték: most a zsidó sportközpont következik

Reklám

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke levélben köszönte meg Orbán Viktor miniszterelnöknek az "Európa legnagyobb tömegsport-rendezvényének" megszervezéséhez nyújtott kormányzati támogatást.
Zoom
A Budapesten megrendezett 15. Európai Maccabi Játékok jelentőségét és eredményeit méltatta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke abban a levélben, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött, és amelyben megköszönte az "Európa legnagyobb tömegsport-rendezvényének" megszervezéséhez nyújtott kormányzati partnerséget és támogatást – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerda délután.
Levelét Heisler András azzal kezdte: "megcsináltuk azt, amit a magyar kormány támogatása nélkül soha nem tudtunk volna megtenni. Megrendeztük a 15. Európai Maccabi Játékokat". Úgy fogalmazott: "Európa legnagyobb tömegsport-rendezvényén vagyunk túl, s mindnyájan büszkék lehetünk erre – miniszterelnöktől, sportolóinkon keresztül, önkénteseinkig".
Külön kiemelte a rendezvény biztonságát, a Ludovika Campus XXI. századi komfortját, a rendelkezésre bocsátott források erejét és a budapesti polgárok türelmét.
Heisler András szerint láthatóvá vált, hogy a sport képes olyan közösségi élményt nyújtani, amely "segítség lehet a történelem során többször derékba tört magyarországi zsidóság jövőjének építésében". Hozzátette:
a zsidó sportközpont megvalósításában szeretnének a kormány partnere lenni.
Mint írta: vendégül láttak 2300 zsidó sportolót, akik több mint húsz sportágban versenyeztek. A "magyar" zsidó sportolók összesen 49 aranyérmet szereztek, ami – mint írta – a "minden idők legsikeresebb Európai Maccabi Játékok"-nak mondott versenyén minden idők legsikeresebb "magyar" szereplését jelentette.
Zoom
A Mazsihisz elnöke is megnyerte a Maccabi VAC csapat tagjaként az 1500 méteres férfi szenior gyorsúszást. (Hogy hogyan - s a többiek valószínűleg ugyanígy -, lásd a lenti kapcsolódó anyagunkban - a szerk.) "Büszkék vagyunk erre" – jelentette ki Heisler András, aki a Mazsihisz nevében megköszönte a kormány partnerségét és támogatását.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready