A Monori Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy idős, látássérült nőt rabolt ki Maglódon.
Zoom
Illusztráció
A bűnügy vádlottja, egy budapesti férfi 2018 decemberében estefelé érkezett autóval Maglódra. Ott egy benzinkútnál pár ezer forintért tankolt, majd fizetés nélkül elhajtott.
Maglód egyik utcájában felfigyelt a bűnügy sértettjére, egy 78 éves asszonyra, aki pásztázó fehér bottal ballagott. Kabátján látássérült feliratú kitűzőt viselt. Táskáját a nyakában vitte. A táskában személyes iratai mellett több mint 50 000 forint készpénz volt.
A férfi megállt az úttesten, és útbaigazítást kért az idős nőtől. A sértett elmondta a vádlottnak, hogy a környéken nincsen olyan utca, amit keres. Ekkor a vádlott megragadta az asszony táskáját, és megpróbálta a nyakából kiszedni. Az idős nő két kézzel szorította a táskát, a férfi viszont egyre erősebben rángatta a sértettet, mígnem nekilökte a gépkocsi ajtajának. A vádlott végül elszakította a táska pántját, visszaült vele az autóba, és nagy sebességgel elhajtott.
A sértett segélykiáltásaira egy közelben lakó értesítette a rendőröket. A Monori Rendőrkapitányság rendőrei pár percen belül rátaláltak a vádlottra, aki egy közeli utcában éppen a kocsiját próbálta kiszabadítani a sárból.
A Monori Járási Ügyészség honlapján közölte: minősített rablás bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, aki fogvatartásban várja a tárgyalást.