Bezár!
2019. november 12., kedd, Levente, Tihamér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Zavargások voltak Bolíviában Morales lemondását követően22:17 A krokodil nem szereti, ha nyomják a szemét21:31 Bedobott néhány felest, hogy legyen mersze felhívni a rendőrséget - végül túl sok bátorságra tett szert21:20 "Nagyon szerettük egymást" - mondta lefejezett menyasszonyáról a Napóleon-szakértő21:16 Lengyel, magyar - két jó barát21:00 Egyetértett Putyin és Merkel az ukrajnai rendezés mikéntjében20:42 Dánia nem várja tárt karokkal a törökök által kitoloncolt dzsihadistákat20:16 Berlusconi inkább hallgatott a maffiáról19:27 Putyin: tovább lopnak a Vosztocsnij űrrepülőtéren18:52 Választási rejtély: román szavazatok ezreit zsebeli be rendszeresen az RMDSZ18:29 A Mirkóczki helyére ülő kádert sem hozza zavarba a valóság: "a Jobbik visszaküzdötte magát a legerősebb ellenzéki párt szerepkörébe"18:06 Isten éltessen, Lengyelország!17:28 Káposztáshordó volt a szavazóurna egy román településen16:41 Aszad nem hiszi, hogy a jenkik valóban végeztek az IÁ-vezérrel16:26 Képmutatásból jeles: a Jobbik beköltözik Gyurcsány házába, majd felháborodást színlel a többi lakó miatt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Mi Hazánk: országosan 4% körüli támogatással bír a mozgalom

Reklám

Az önkormányzati választás után kérdezte Novák Elődöt, a Mi Hazánk Mozgalom alelnökét a Vasárnap.hu a kiéhezett, hataloméhes balliberális erők előretöréséről, a közerkölcs impotenciájáról, pártja jövőbeni sorsáról, illetve Karácsony Gergely főpolgármester abortuszpárti programjáról.
– Országosan hogyan értékeli az önkormányzati választásokat?
– Láthatóan egy protestszavazás történt a jelenlegi kormányzattal szemben, annak ellenére, hogy az önkormányzatokról kellett volna szólnia a választásnak. Elsődlegesen a balliberális koalíció és az immár ennek részét képező, Gyurcsány csatlósává vált Jobbik eredményén mutatkozott meg, hogy az emberek a jelenlegi intézményesült kormányzati korrupcióval szemben változást akarnak.
– Milyen következtetést lehet levonni a mostani választásokból?
– Kissé fájó volt látni, hogy a botrányba keveredett politikusok mind megőrizhették mandátumukat. Úgy néz ki, hogy társadalmi szinten is elfogadottá vált a korrupció vagy akármilyen más erkölcstelen tett.
– Ez azt jelenti, hogy a közerkölcs Magyarországon egyre jobban romlik?
– Igen. Úgy tűnik, hogy a hagyományos konzervatív értékrend a választók szemében háttérbe szorul, és egészen botrányos vagy akár – mint Gyömrő polgármester esetében láthattuk –, egy jogerősen elítélt politikusbűnözőt is képesek megválasztani az emberek.
– A balliberális pártok pozíciófogásával és a közerkölcs romlásával párhuzamosan van még helye a nemzeti radikalizmusnak Magyarországon?
– A mostani választáson kezdett kibontakozni, hogy a „se Gyurcsány, se Orbán” alapvetésünk beigazolódott, és egyre többen nem szeretnének kérni egyik pártvezető helytartóiból és rendszeréből sem. Azt tapasztalom, hogy az emberek egy harmadik utat szeretnének látni, még ha a választások előtt olyan nagy erőt nem is tudtunk felmutatni, hogy ez igazán vonzó legyen, a győzelem esélyével.
– Minek tudja be a mostani, gyengébbre sikerült szereplésüket?
– Még fiatal párt vagyunk. A tavaszi 3,3%-os eredményünkkel szemben most országosan 4% körüli támogatással bír a Mi Hazánk Mozgalom. Tizenkét megyében tudtunk listán állítani, és többségében 5% feletti eredményt hoztunk. A parlamenti küszöb átlépése, úgy tűnik, a papírforma szerint sikerülni fog.
Összesen harmincnégy önkormányzati mandátumot szereztük, ami a 4%-os társadalmi támogattunk alapján lehetett volna sokkal több is, de a szervezettségünkön még van mit javítani. Fontos, hogy meglegyen mindenhol a megfelelő jelöltünk.
Meg tudtuk őrizni polgármesteri helyeinket, sőt a Torockai László vezette Ásotthalom környezetében és a szomszédos megyékben bejutottunk a megyei közgyűlésbe, mi több, Csongrád megyében 9%-os eredménnyel két közgyűlési mandátumot is szereztünk.
Szeretnénk az embereknek bebizonyítani, hogy érdemes ránk szavazni. Ott, ahol bent vagyunk az önkormányzatokban, az iratmegtekintés jogával élve szeretnénk a korrupciós ügyeket feltárni. XI. kerületi képviselőként én is ezen fogok dolgozni.
– Okozott veszteséget, hogy választások előtt Volner János elhagyta a Mi Hazánk Mozgalmat?
– Egyáltalán nem rengette meg a mozgalmat, hiszen Volner János eddig sem számított az aktív politikusaink közé. Ő nem találta meg a számítását a Mi Hazánknál, békében és csendben elváltunk egymástól.
– Mit gondol, ilyen körülmények között 2022-ig meg tud maradni a Mi Hazánk Mozgalom?
– Folyamatosan növekszünk. Nem csak a kezdeti megalakulásunkkor kerültünk be a médiába és a közéletbe, hanem az európai parlamenti választások után elért 3,3%-os eredményük óta, fél év alatt egy százalékot tudtunk erősödni. Úgy tűnik, igény van erre a politizálásra. Miután elvtelenül egyesültek a hatalom megszerzése érdekében az ellenzéki pártok, különösen nagy űr maradt a Jobbik nemzeti oldalról való dezertálása után. Ezért nagy felelősség hárul a Mi Hazánk Mozgalomra.
Mivel a Jobbik mellett az LMP is bedőlt, a környezetvédelem terén is rengeteg feladatunk lesz. Nem véletlenül választottunk a Mi Hazánknak a zöld színt.
– Készülnek harcra a Jobbikkal 2022-ben?
– Semmiképp sem. A Jobbik már egy baloldali párt, nem vagyunk már rivális szervezet, más szavazótábort célzunk.
A Jobbik inkább a múlt. Az egyesült balliberális trágárkoalíció tagjaként, Orbán Viktor-ellenes jelszóval próbál a hatalom megszerzése érdekében mindenáron kormányra kerülni.
Mi viszont konstruktív ellenzéki politikát folytatva, az önkormányzatokban szeretnénk megmutatni, hogy milyen munkát tudunk végezni.
– Megmarad a Mi Hazánk különutas politikája? Vagy a mostani választások tükrében tud kompromisszumot, együttműködést kötni más pártokkal, szervezetekkel?
– A leszerepelt parlamenti pártokkal semmiképp nem szeretnénk szövetséget kötni. Konkrét ügyekben az önkormányzatokban lehetséges az együttszavazás, de ezt együttműködésnek túlzás volna nevezni. Konstruktív munkával készülünk az önkormányzatokban. Politikai szinten a MIÉP és az FKGP a természetes szövetségesünk, azok voltak az elmúlt időszakban, és számítunk rájuk a jövőben is.
– Minek tudható be, hogy ennyire előretörtek a balliberálisok Budapesten?
– Mindenképpen meglepetés, bár Budapest egy sajátos terep, a Mi Hazánk Mozgalom számára is a legnehezebb terület. Itt meg kell találnunk az önálló programunkat. Mint újdonsült XI. kerületi képviselő, komoly fejtörést okoz, hogy hogyan fogjuk tudni azt a receptet megtalálni, amivel egész Budapestet meg tudjuk szólítani, de az elveinket semmiképp sem adjuk fel.
– Ön szerint mi várható a következő öt évben a balliberális vezetésű Budapesten?
– Kizsigerelés és a korrupció csúcsra járatása. Meggyőződésünk szerint folytatni fogják azt a lopássorozatot, amit Zuglóban is láthattunk a parkolási maffia keretében, vagy más intézményesült politikusbűnözés formájában. Félek, hogy a nagy étvágyú balliberális ellenzék szét fogja lopni a fővárost. Mindenképpen nagy feladat vár ránk, hogy a politikusbűnözésnek hadat üzenjünk.
– Mi a véleménye arról, hogy választás estéjén Karácsony Gergely a lapunknak azt nyilatkozta, hogy főpolgármesterként abortuszpárti programot fog támogatni? (Karácsony Gergely azóta visszakozott és elnézést kért – a szerk.)
– Elképesztőnek tartom az ilyen kijelentéseket. Felhívom a figyelmet, hogy az az alaptörvényben lévő mondat, miszerint a magzati életet fogantatásától kezdve védelem illeti meg, valójában nem teljesül. Karácsony Gergely ezek szerint a fővárosi egészségügyi intézmények tájékoztatási gyakorlatát sem kívánja megváltoztatni. A Mi Hazánk Mozgalom javaslata az lenne, hogy a várandós kismamákkal meghallgattatnák a magzat szívverését, mielőtt az abortuszt választanák, hogy érezzék döntésük súlyát. Egyfajta utolsó szó jogán a magzat is megszólalhasson. Az, hogy szimbolikus ügyekkel nem akar foglalkozni, furcsa kijelentés annak fényében, hogy korábban megígérte, ő fogja megnyitni a homoszexuális felvonulást. A jogvédelem terén az élethez való jogot kéne védeni, de látszik, hogy erre nem számíthat a magyar társadalom, pedig a legártatlanabb, legvédtelenebb emberi lények a magzatok.
Frissítés: "a legtöbb helyen már most átléptük az 5%-os küszöböt"
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready