Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) panaszbizottságához fordult a Vas Megyei Bíróság: álláspontjuk szerint sérült a kiegyensúlyozott tájékoztatás elve a Tánczos-ügy kapcsán, mert egyes sajtóorgánumok rá mertek mutatni, hogyan zajlott valójában a Tánczos Gábort elítélő koncepciós per.
 
Tánczos Gábor kiszabadulását élénk sajtóérdeklődés kísérte. A Vas megyei Bíróság szerint rosszhiszeműséget feltételez, hogy egyes sajtóorgánumok a Tánczosról szóló híradásokban megkérdőjelezik a bírósági eljárások tisztességét, a bizonyítékok értékelését.
Laky Ferenc, a megyei bíróság elnöke kifogásolja, hogy a hírekben az egyoldalú információk azt sugallják, hogy a bírósági eljárások tisztességtelen módon zajlottak, az igazságszolgáltatásban ténykedők megfelelő alap nélkül értékelték a bizonyítékokat. Az elnök úgy véli, hogy a médiának nem lehet feladata a bírósági eljárások megkérdőjelezése, különösen akkor, ha a jogerős döntést a legmagasabb bírói fórum hozta, mint Tánczos Gábor esetében – írja a Vas Népe.
(FH)