2019. december 15., vasárnap, Valér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:08 Súlyosan megsérült egy túrázó a Ferenc-hegyi-barlangban10:58 Nem csak az autókhoz, a bankkártyákhoz és ATM-ekhez is értenek a kormányerőforrások10:37 Maffiózók autókereskedése Százhalombattán - a reklamálást szamurájkarddal intézik el, a rendőrség bűnpártolást folytat, a kiscsalád fenyegetőzik09:47 Hőség és bozóttüzek Ausztráliában08:47 Bolívia elfogatóparancsot ad ki Evo Morales ellen08:18 Könnygázt vetett be a libanoni rendőrség07:45 Megöltek egy brit turistát Buenos Airesben07:33 Jenga-torony-kihívást teljesíthetett egy solymári raklapos kocsi06:56 Mint kés a vajban szelte át Amerikát egy önvezető kamion22:21 Ékszerként használt emberi fogakat fedeztek fel a kutatók Törökországban21:59 Hárommillió forintot zsákmányolt egy unokázós "navajonki" Kaposváron21:42 Csökkenő forgalom mellett is áremelkedésre számítanak jövőre a lakóingatlan-piacon21:00 Fény az alagút végén? - Adjunk pofont a techóriásnak!20:37 "Európa legbiztonságosabb országában" sem lesznek TEK-etlenek az adventi és karácsonyi vásárok20:18 Vasárnap jön a melegfront
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Némi pozícióért cserébe átálltak a Fideszhez a budafoki szocionisták - a kései elvtársak lemondatnák őket

Reklám

Pozíciókért adta el magát néhány XXII. kerületi szocionista az önkormányzat november 14-i alakuló ülésén. A kerületben fideszes a polgármester, és - a szocik átállásáig - ellenzéki többség volt a képviselő-testületben.
Nyilatkozatban követeli a Momentum, hogy mondjon le az a három ellenzéki képviselő Budafok-Tétényben, akik az összefogás keretein belül szereztek mandátumot, de a november 14-i alakuló ülésen átálltak Fideszhez, vagy ahogy a Momentum fogalmaz "elárulták saját szavazóikat, és egy elvtelen háttéralku keretében, pénzért és pozíciókért cserébe" - idézi a HVG.
Zoom
Szörnyű folt esett most a "család" becsületén
A három románt játszó képviselő egyébként az MSZP helyi vezetői, Dankóné Hegedűs Jolán és Daróczi Károly, illetve a Budafok-Tétény Általános Ipartestület elnöke, Jurás László. Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester, Daróczi Károly a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke lett. "Ez volt a jutalmuk azért, hogy az ellenzéki megállapodást felrúgva megszavazzanak két fideszes alpolgármestert és a Fidesz által előterjesztett bizottsági struktúrát" – írja a szocialista "erkölcsben" járatos, most mégis rácsodálkozó Momentum.
"Tettükkel elárulták az őket megválasztó ellenzéki választókat, hiszen ők a változásra szavaztak, nem pedig a Fidesz hatalmának újabb 5 évre történő meghosszabbítására. Ezért felszólítjuk a három áruló képviselőt, hogy azonnal mondjanak le mandátumukról, és adjanak utat a választói akarat érvényesülésének!" - fogalmaznak Jákob Péter-i stílusban a percemberek.
Az MSZP korábban ugyanerre szólította fel a két átállt MSZP-st.
A párt felidézi, az ellenzéki pártok konstruktívan kezdték meg a munkát, Karsay Ferenc fideszes polgármester "folyamatosan akadályozta a tárgyalások megkezdését".
Az ellenzéki többség mandátumarányos javaslatot tett az alpolgármesterek és a bizottsági helyek tekintetében, két ellenzéki és egy fideszes alpolgármesteri felállást javasolt, és kétharmad-egyharmad arányú bizottsági helyet osztott volna ki. Ezt és más javaslatokat az átállt képviselők segítségével lesöpörte az így többségbe került képviselő-testület "a kilenc éve tartó polgármesteri gyakorlat szerint".
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready