Pozíciókért adta el magát néhány XXII. kerületi szocionista az önkormányzat november 14-i alakuló ülésén. A kerületben fideszes a polgármester, és - a szocik átállásáig - ellenzéki többség volt a képviselő-testületben.
Nyilatkozatban követeli a Momentum, hogy mondjon le az a három ellenzéki képviselő Budafok-Tétényben, akik az összefogás keretein belül szereztek mandátumot, de a november 14-i alakuló ülésen átálltak Fideszhez, vagy ahogy a Momentum fogalmaz "elárulták saját szavazóikat, és egy elvtelen háttéralku keretében, pénzért és pozíciókért cserébe" - idézi a HVG.
Zoom
Szörnyű folt esett most a "család" becsületén
A három románt játszó képviselő egyébként az MSZP helyi vezetői, Dankóné Hegedűs Jolán és Daróczi Károly, illetve a Budafok-Tétény Általános Ipartestület elnöke, Jurás László. Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester, Daróczi Károly a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke lett. "Ez volt a jutalmuk azért, hogy az ellenzéki megállapodást felrúgva megszavazzanak két fideszes alpolgármestert és a Fidesz által előterjesztett bizottsági struktúrát" – írja a szocialista "erkölcsben" járatos, most mégis rácsodálkozó Momentum.
"Tettükkel elárulták az őket megválasztó ellenzéki választókat, hiszen ők a változásra szavaztak, nem pedig a Fidesz hatalmának újabb 5 évre történő meghosszabbítására. Ezért felszólítjuk a három áruló képviselőt, hogy azonnal mondjanak le mandátumukról, és adjanak utat a választói akarat érvényesülésének!" - fogalmaznak Jákob Péter-i stílusban a percemberek.
Az MSZP korábban ugyanerre szólította fel a két átállt MSZP-st.
A párt felidézi, az ellenzéki pártok konstruktívan kezdték meg a munkát, Karsay Ferenc fideszes polgármester "folyamatosan akadályozta a tárgyalások megkezdését".
Az ellenzéki többség mandátumarányos javaslatot tett az alpolgármesterek és a bizottsági helyek tekintetében, két ellenzéki és egy fideszes alpolgármesteri felállást javasolt, és kétharmad-egyharmad arányú bizottsági helyet osztott volna ki. Ezt és más javaslatokat az átállt képviselők segítségével lesöpörte az így többségbe került képviselő-testület "a kilenc éve tartó polgármesteri gyakorlat szerint".