Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:58 Egy kis nyelvtörő reggelre: Kvon Dzsong Gun: Kim Dzsong Un nem tárgyal, Mun Dzse In félreértette Csö Szon Huit07:44 MN: a Magyar Honvédségé lesznek Európa legmodernebb harckocsijai07:31 Rózsaszín havat vizsgálnak a tudósok az Alpokban06:56 Eltávolítják a hongkongi iskolákból az új nemzetbiztonsági törvénnyel ellentétes tartalmú könyveket23:02 Arizonában meghaladta a százezret a fertőzöttek száma, Miamiban bezárták az éttermeket22:51 Továbbra is hülyének néznek mindenkit: "a menedékkérők be akarják fogadni az európai értékeket"22:15 Nőtt Ausztria lakossága, főleg a bevándorlás következtében21:50 Kár, hogy nem áll módunkban Csenyétére költöztetni egy hónapra az Európa Tanács rasszizmusellenes bizottságának tagjait21:14 Néger "szabadságharcos" szobrát is ledöntötték Amerikában21:01 Több mint 2 milliárd dollárnyi környezeti kárt okozott a norilszki olajömlés20:43 Hatvannyolc évesen meghaltak a világ leghosszabb életű összenőtt ikrei20:28 Tapsolhatnak a megszállók: összeomlott a Bay-kastély Ördögkúton 20:15 Drasztikus korlátozásokat vezetnek be Izraelben a járvány megfékezésére19:47 Egyre több a fertőzött a fiatalabb korosztályokban Tokióban19:02 Megöléssel fenyegette a rendőröket egy visszaeső, de felfüggesztettel kényeztetett egyed
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Némi pozícióért cserébe átálltak a Fideszhez a budafoki szocionisták - a kései elvtársak lemondatnák őket

Reklám

Pozíciókért adta el magát néhány XXII. kerületi szocionista az önkormányzat november 14-i alakuló ülésén. A kerületben fideszes a polgármester, és - a szocik átállásáig - ellenzéki többség volt a képviselő-testületben.
Nyilatkozatban követeli a Momentum, hogy mondjon le az a három ellenzéki képviselő Budafok-Tétényben, akik az összefogás keretein belül szereztek mandátumot, de a november 14-i alakuló ülésen átálltak Fideszhez, vagy ahogy a Momentum fogalmaz "elárulták saját szavazóikat, és egy elvtelen háttéralku keretében, pénzért és pozíciókért cserébe" - idézi a HVG.
Zoom
Szörnyű folt esett most a "család" becsületén
A három románt játszó képviselő egyébként az MSZP helyi vezetői, Dankóné Hegedűs Jolán és Daróczi Károly, illetve a Budafok-Tétény Általános Ipartestület elnöke, Jurás László. Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester, Daróczi Károly a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke lett. "Ez volt a jutalmuk azért, hogy az ellenzéki megállapodást felrúgva megszavazzanak két fideszes alpolgármestert és a Fidesz által előterjesztett bizottsági struktúrát" – írja a szocialista "erkölcsben" járatos, most mégis rácsodálkozó Momentum.
"Tettükkel elárulták az őket megválasztó ellenzéki választókat, hiszen ők a változásra szavaztak, nem pedig a Fidesz hatalmának újabb 5 évre történő meghosszabbítására. Ezért felszólítjuk a három áruló képviselőt, hogy azonnal mondjanak le mandátumukról, és adjanak utat a választói akarat érvényesülésének!" - fogalmaznak Jákob Péter-i stílusban a percemberek.
Az MSZP korábban ugyanerre szólította fel a két átállt MSZP-st.
A párt felidézi, az ellenzéki pártok konstruktívan kezdték meg a munkát, Karsay Ferenc fideszes polgármester "folyamatosan akadályozta a tárgyalások megkezdését".
Az ellenzéki többség mandátumarányos javaslatot tett az alpolgármesterek és a bizottsági helyek tekintetében, két ellenzéki és egy fideszes alpolgármesteri felállást javasolt, és kétharmad-egyharmad arányú bizottsági helyet osztott volna ki. Ezt és más javaslatokat az átállt képviselők segítségével lesöpörte az így többségbe került képviselő-testület "a kilenc éve tartó polgármesteri gyakorlat szerint".
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready