Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:43 Titkosította a Transparency International elnöke a saját közmegbízatását - havi egymillió heti egy munkanapért08:20 Kutatók: egyre több állatbetegség terjedhet át emberekre, ez a járvány is "előrelátható volt"08:15 Vádat emeltek terrorizmus miatt Evo Morales volt bolíviai elnök ellen07:58 Egy kis nyelvtörő reggelre: Kvon Dzsong Gun: Kim Dzsong Un nem tárgyal, Mun Dzse In félreértette Csö Szon Huit07:44 MN: a Magyar Honvédségé lesznek Európa legmodernebb harckocsijai07:31 Rózsaszín havat vizsgálnak a tudósok az Alpokban06:56 Eltávolítják a hongkongi iskolákból az új nemzetbiztonsági törvénnyel ellentétes tartalmú könyveket23:02 Arizonában meghaladta a százezret a fertőzöttek száma, Miamiban bezárták az éttermeket22:51 Továbbra is hülyének néznek mindenkit: "a menedékkérők be akarják fogadni az európai értékeket"22:15 Nőtt Ausztria lakossága, főleg a bevándorlás következtében21:50 Kár, hogy nem áll módunkban Csenyétére költöztetni egy hónapra az Európa Tanács rasszizmusellenes bizottságának tagjait21:14 Néger "szabadságharcos" szobrát is ledöntötték Amerikában21:01 Több mint 2 milliárd dollárnyi környezeti kárt okozott a norilszki olajömlés20:43 Hatvannyolc évesen meghaltak a világ leghosszabb életű összenőtt ikrei20:28 Tapsolhatnak a megszállók: összeomlott a Bay-kastély Ördögkúton
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A ballibek visszafogják tordaibencéiket, a Jobbik "alternatív parlamentet" akar Gyurcsánnyal

Reklám

Az ellenzéki pártok nem akarnak több üléstermi rendbontást, mert azt akarják sugallni a választók felé, hogy alkalmasak a kormányzásra - szellőztette meg a Népszava. Az elvtársi lap arról is ír: akár 60-70 egyéni képviselői helyet is nyerhetnek a balliberális ellenzéki pártok, ha sikeres lesz az együttműködés 2022-ben –  ez is elhangzott az érintettek múlt heti egyeztetésén.
Zoom
Egy tavaly decemberi bohócakció (fotó: MTI/Máthé Zoltán)
A Demokratikus Koalíció (DK), az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP, a Magyar Liberális Párt és a független képviselők részvételével rendszeresen tartanak egyeztetéseket a balliberális ellenzék politikai stratégiájának összehangolása érdekében. Legutóbb az országgyűlési törvény módosítása volt az egyik fő téma, mert a jövőben az eddiginél sokkal súlyosabb büntetéseket kaphatnának az üléstermi rendbontások miatt. Ezzel kapcsolatban a tárgyaláson a Jobbik, a Párbeszéd, a Liberálisok, a DK és az MSZP is azon az állásponton volt, hogy „nem kellenek a radikális akciók” az ülésteremben, és kivonulni sem kell a törvényhozásból, mert ez már nem szolgálná a „kormányképes ellenzék” képét a választók felé. Igaz, volt olyan hozzászóló is, aki azt mondta: a házszabály úgysem érdekli a választókat, ezért emiatt nem lesznek tömegdemonstrációk a Parlament előtt. A lap továbbá azt írja:
a DK és a Jobbik is – amellett, hogy a két párt a parlamenti munka fontosságát hangsúlyozta – azt javasolta, hogy „alternatív parlamentet” is állítsanak fel.
A szocialisták egyébként kifejezetten optimisták, a párt képviselője mondta a 60-70 egyéni mandátumról szóló előrejelzést is, persze ehhez az kell szerintük, hogy az ellenzék hangolja össze lépéseit. Ebben nagyjából konszenzus volt a résztvevők között. A jelen lévő független képviselők ugyanakkor sokkal radikálisabb lépéseket szorgalmaztak, mondván, a Fidesz éppen azért reagál ilyen erőszakosan, mert tart a parlamenti akciók politikai következményeitől.
A balliberális ellenzék hétfőn is tartott egy hasonló egyeztetést, ezen annyiban módosult a múlt pénteki álláspont, hogy „csak úgy” semmiképpen nem szabad elfogadni a törvény új korlátozásait, de mivel ezek legkorábban februárban léphetnek hatályba, még gondolkodnak azon, miként reagálnak majd.
A hétfői plenáris ülésen egyébként napirend előtt több ellenzéki képviselő is élesen támadta az új szabályozást, Szabó Tímea (Párbeszéd) azt mondta, „akár a Duna szélére is állíthatnának minket, és akkor sokkal gyorsabban intézzük el ezt a dolgot”.
Javaslata megfontolást érdemel.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready