Egy kiszivárgott felvételen az LMP volt társelnöke őszintén beszél Gyurcsányékról és a szocialistákról - írja a Mandiner. (A videó alapján rá egy napra az Indexnek készült interjút adni, és az elhangzottak egy részének finomított verziója valóban meg is jelent - a szerk.)
A következő videóban Szél Bernadett értékeli a 2018-as országgyűlési választások eredményeit, illetve az MSZP és a DK tevékenységét. Többek között kifejti, hogy a DK nem akart kormányváltást 2018-ban, valamint tudatosan fúrták meg az LMP-t a polgári körzetekben. A felvétel tavaly, a parlamenti választásokat követően készült, amikor az LMP egy belsős fórumon kielemezte a választási vereség tanulságait.
Zoom
Amit biztos nem bánt meg: Bernike és Ágika a 2015-ös Buzipest Pride-on (a háttérben látható szegény Petikét sajnos éppen nem szívatják)
Szél kijelenti, hogy minden percet sajnál, amit „Kunhalmi Ágira pazarolt”. Hozzáteszi, hogy az MSZP-s politikus most is megüzente nekik, hogy hol a helyük a világban. „Bement a televízióba tegnap is, vagy ma reggel, vagy tököm tudja mikor”, és elmondta, hogy a rossz eredményért az LMP a Kétfarkúak és a DK a felelősek, „csak ők helikopterek”.
Zoom
De azóta újra barinők lettek, sőt bővült is pár elvtársnővel a klub
A legerősebb vádak még csak ezek után hangzanak el. Szél szerint igazából
nem együttműködni akartak baloldalon,
hanem „az LMP vérét akarták”. Kiemeli, hogy a klasszikus polgári körzetekben hiba volt DK-s jelölteket indítani. Felteszi a kérdést: „Milyen stratégia volt az, mi döntött akkor a baloldalon belül, amikor ezekben a polgári körzetekben Bauer Tamást, Niedermüller Pétert, meg ilyen figurákat indítottak?”
A választ meg is adja: az MSZP és a DK leosztotta egymás között a kerületeket. Egy MSZP-s jelölt információira hivatkozva elmondja, hogy a DK megmondta Molnár Gyulának, hogy az ő (Szél Bernadett) körzetét kérik, mert ezzel akarják az LMP-t – ahogy a videóban fogalmaz – „nyüzgetni” a visszalépésekre. Ezek után nyomatékosítja: a zsarolás volt a céljuk. „Bűnben fogant ez az egész visszalépősdi” – jelenti ki. Felhívja arra is a figyelmet, hogy azok, akik az összefogás „szabályait megírták”, azoknak
nem a kormányváltás volt a céljuk,
hiszen akkor nem kérték volna azokat a körzeteket a DK-s jelöltek számára.
„Nagyon kellemes dolog az összefogás azoknak, akik 4 éven keresztül lópikulát nem csinálnak a magyar parlamentben, – ezt az Erzsitől tanultam, ezt a szót, és nagyon szeretem használni – és akkor utána előjönnek, hogy az LMP a felelős mindenért, mert nem fogunk össze” – zárja mondandóját.
Mi pedig tegyük hozzá a fideszes lap összefoglalójához, hogy egyáltalan nem bántuk meg azokat a perceket, amelyeket Szél később Kunhalmira szánt az MTVA-székházban: 
Frissítés: újra kéz a kézben táncikálnak a diktatúra ellen
Csütörtök este az ATV vendége volt Kunhalmi, akinél Rónai Egon rákérdezett a Szél Bernadett által mondottakra.
Kunhalmi elmondta, hogy a felvétel közvetlenül az országgyűlési választás után készült. Azóta leült Szél Bernadettel többször is, tisztázták, hogy mi történt vele és az LMP-vel.
„Nagyon jó a viszonyunk” – hangsúlyozta az adásban Kunhalmi, hozzátéve, hogy a kettejük konstruktív együttműködésének az eredménye is a sikeres önkormányzati választás, mert az ellenzék összekovácsolásában Dettinek és neki is komoly szerepe volt. És 2018 óta több akcióban is közösen vettek részt, mint például az MTVA kézfogása. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy teljesen érthető Szél Bernadett dühe, amelynek a videóban hangot is ad, hiszen miniszterelnök-jelöltként saját pártja lehetetlenítette el, méghozzá az utolsó pillanatban, és azok, akik már nincsenek is az LMP-ben.
Az elbukott 2018-as országgyűlési választással kapcsolatban Kunhalmi elmondta, hogy azt az ellenzéki pártok együtt „szúrták el.” Viszont 10 év után 2019-re leesett, hogy csak közösen tudnak változtatni az Orbán-rendszeren, és ezt láthattuk most október 13-án is. Most azt reméli Kunhalmi, hogy ez az összefogás 2022-re még erősebb lesz, és ő kéz a kézben fog ezért Szél Bernadettel együtt dolgozni.
2. frissítés: ennyike...