Hosszú hetek tárgyalásai után közös jelöltet választott a győri balliberális ellenzék: Pollreisz Balázs, az MSZP önkormányzati képviselője lesz az MSZP, a DK, a Momentum, az LMP és a Jobbik polgármesterjelöltje – értesült az Azonnali.
Zoom
Glázer és Pollreisz - igazi ősmagyar fejek (fotó: MTI)
Győrben azután tartanak január 26-án időközi választást, hogy a szex- és korrupciós botrányba keveredett fideszes polgármester Borkai Zsolt november elején lemondott. Pollreisz fideszes ellenfel várhatóan Dézsi Csaba András fideszes önkormányzati képviselő lesz. A párt hivatalosan még nem jelentette be Dézsi jelöltségét, aki legutóbb nem is erősítette meg a hírt, viszont ő szerepel az önkormányzat által kiadott Győr+ friss címlapján. Rajtuk kívül még egy nem győri illetőségű vlogger szeretne elindulni a választáson, a Civilek Győrért pedig jelezte, hogy nem indít jelöltet.
Korábban szó esett arról, hogy előválasztást kéne tartani, de a pártok úgy határoztak, hogy erre nincs idő, mindegyik párt tárgyalt civil jelöltekkel is, de ők végül nem vállalták a felkérést. A DK jelöltje a kezdetektől fogva a korábbi közös jelölt, Glázer Tímea volt – aki csak pár száz szavazattal maradt el Borkaitól októberben –, de Glázer végül visszalépett.