Bezár!
2020. augusztus 8., szombat, László, Zádor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:40 "Sikeres vértanúműveletet" hajtottak végre Mogadishuban17:21 Berlinben vaddisznó orozta el egy nudista férfi számítógépét (16+)16:59 Lassan az egész Székelyföldön is kötelező lesz a zsúfolt kültéren a maszkviselés16:43 Aláírást gyűjt a Mi Hazánk a Karácsony Gergely-i autósüldözés ellen16:25 Ukrajna és a Krím közé állhat a koronavírus is16:07 Kezdődik a parlagfűszezon15:48 Tovább nőtt a napi esetszám Csehországban15:32 Ökológiai vészhelyzetet hirdettek Mauritiuson a zátonyra futott japán hajó miatt15:17 Gőzerővel irtják az esőerdőket Brazíliában, de az alelnök ebben is talált valami biztatót15:05 Robbanás áldozata lett a holland nagykövetné is - Közel félszáz embert még keresnek Bejrútban14:53 Repült a Nehéz Kő árbevétele a csillagos égig14:13 Visszanyalt a chicagói fagyi13:58 Ha humanisták lennénk, ilyen KFC-be vezető összkomfortos alagutat ásnánk az illegálisoknak a gúnyhatáron13:40 A japánmaszk az új spanyolviasz - evés közben is használható csúcstechnika13:23 Városi gyűlést bombázott le a szaúdi vezetésű koalíció Jemenben
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Orbán azt ígéri, "jámbor türelemmel" fogják viselni Jakab feltűnési viszketegségét

Reklám

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője kérdezte először Orbán Viktort a keddi ülés azonnali kérdések órájában. Jakab azzal kezdte, hogy a magyar állam Kenyában és Vietnámban épít kórházat, onkológiai központot, miközben a magyar egészségügyből rengeteg pénz hiányzik.
Évente 33 ezer ember hal meg rákban, miért épül 20 milliárd forintért onkológiai központ Vietnámban? – kérdezte a Jobbik frakcióvezetője, aki szerint az Emmit vezető Kásler miniszter állítása elfogadhatatlan, amikor a miniszter arról beszél hogy "nem az a baj, hogy nincs kézfertőtlenítő, hanem, hogy van látogató." "Hova tűnik el a rengeteg tb, mert az egészségügyben nincs az biztos?"
„Kásler professzor úr nyilván többet tett a rákos betegekért, mint az egész Jobbik-frakció. Senki sem mentette meg annyi ember életét, mint az egész parlament" – mondta tiszteletet követelve a kormányfő.
"Orbán szerint kérdések helyett általában epeömlést kap". "Ön gyógyíthatalan feltűnési viszketegségben szenvedő ember. Jámbor türelemmel fogjuk ezt viseltetni."
Jakab elengedte a füle mellett Orbán rá vonatkozó szavait. "A halál nem válogat, az önök egészségpolitikájának mindannyian áldozatai vagyunk, a jobboldali sem éli túl."
Orbán ezután a Jobbik és Gyurcsány szövetségét vette elő: "kellő szerénységgel jegyzem meg, hogy az egyetlen nemzeti párt a Fidesz-KDNP szövetsége maradt, miután önök összeálltak Gyurcsány Ferenccel."
Orbán szerint 2010 óta 770 milliárd forinttal többet költ az ország az egészségügyre, mint a Jobbik "összebútorozott házastársai, a szocialisták, leánykori nevükön kommunisták, gratulálok egyébként ehhez a szövetséghez."
Ilyenkor sokan ledobják a láncot
Az MSZP-től Harangozó Tamás "800 millió forintos költségvetési csalás. Nyomoz a NAV?" címmel kérdezte Orbánt. Harangozó a Privátkopó nevű bűnügyi magazin cikkéből olvasott fel, amiben arról írnak, hogy Győrben a NAV "lecsapott a győri Fidesz szavazatgyűjtőire". A cikk szerint a családi vállalkozásban működtetett győri Roma Kisebbségi Önkormányzatot irányító család legalább 800 millió forintos kárt okozott az államnak, az ügyet átszövik a helyi politikai érdekek.
Harangozó azt kérte Orbántól, igazak-e a cikk állításai, folyik-e az ügyben NAV-nyomozás.
"Én értem, hogy az év vége közeledik, ilyenkor sokan ledobják a láncot, de valami komolyságot tarthatnánk. Ön nem kevesebbet kér tőlem, minthogy kommentáljam ezeket az állításokat. Még ha tudnám is, hogy miről van szó, az a helyes, hogy a hatóságok teszik a dolgukat. Ha elismerésnek szánja ezt, akkor azt továbbítom" – válaszolt Orbán, majd hozzátette: "a miniszterelnöknek NAV-ügyekben nem kell kommentárt adnia", ráadásul egy folyamatban lévő ügyben amúgy sem lehet nyilatkozni.
Kurvázó kormánypártok
Csárdi Antal az LMP-től a "zaklató színházakkal" kapcsolatos általánosításról kérdezte Orbánt, miután az a jelző jelent meg Kocsis Máté Fidesz frakcióvezető szavaiban, amikor a színházak finanszírozására vonatkozó törvénymódosítást indokolta.
"Szép nap a mai, előbb egy dühkitörés, aztán kommentáljam a Privátkopót, aztán kommentáljam a frakcióvezető szavait. Ha arra kíváncsi, hogy a miniszterelnök mit gondol a magyar színészekről, akkor azt mondhatom hogy a legnagyobb elismeréssel tudok beszélni róla."
Csárdi továbbra is kíváncsi volt Orbán véleményére az általánosításra, amely alapján azt is lehetne mondani, hogy "kokainozó KDNP-Fidesz, kurvázó kormánypártok". Lezsák Sándor azt kérte Csárditól, vonja vissza az előző kifejezését.
"Prostitúciót igénybe vevő kormánypártok, ha így jobban tetszik, de ez nem helyes, mert az általánosítás torzít."
Orbán megismételte a színészeket elismerő szavait, majd a Csárdi által elismeréssel megemlített Bodrogi Gyulára hivatkozva közölte: Csárdi szavairól Süsü jutott eszébe. A kormányfő kormánypárt soraiban nagy tapsot aratott.
(Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready