Bezár!
2020. augusztus 8., szombat, László, Zádor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:40 "Sikeres vértanúműveletet" hajtottak végre Mogadishuban17:21 Berlinben vaddisznó orozta el egy nudista férfi számítógépét (16+)16:59 Lassan az egész Székelyföldön is kötelező lesz a zsúfolt kültéren a maszkviselés16:43 Aláírást gyűjt a Mi Hazánk a Karácsony Gergely-i autósüldözés ellen16:25 Ukrajna és a Krím közé állhat a koronavírus is16:07 Kezdődik a parlagfűszezon15:48 Tovább nőtt a napi esetszám Csehországban15:32 Ökológiai vészhelyzetet hirdettek Mauritiuson a zátonyra futott japán hajó miatt15:17 Gőzerővel irtják az esőerdőket Brazíliában, de az alelnök ebben is talált valami biztatót15:05 Robbanás áldozata lett a holland nagykövetné is - Közel félszáz embert még keresnek Bejrútban14:53 Repült a Nehéz Kő árbevétele a csillagos égig14:13 Visszanyalt a chicagói fagyi13:58 Ha humanisták lennénk, ilyen KFC-be vezető összkomfortos alagutat ásnánk az illegálisoknak a gúnyhatáron13:40 A japánmaszk az új spanyolviasz - evés közben is használható csúcstechnika13:23 Városi gyűlést bombázott le a szaúdi vezetésű koalíció Jemenben
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Kitüntették "Lawrence" titkos megbízottat - Felkészül az "AC-25" szigorúan titkos tiszt

Reklám

Nagyon hitvány besúgó volt az, aki fél évvel a rendszerváltás előtt, 1989. június 30-án írt alá a politikai rendőrségnek. Csak a legnagyobb karrieristák kockáztattak, hátha mégis marad az MSZMP a III/III-al együtt.
Köztük volt Kiss-Rigó László (1955. ápr. 6, Budapest, Kollár Emilia) is, akkor az Esztergomi Hittudományi Főiskola tanára. Előtte 1985-től az esztergomi Szent Anna-plébániatemplom káplánja. Azelőtt 1983-tól 1985-ig a római Pápai Magyar Intézet ösztöndíjasa, ahova nem kerülhetett volna az állambiztonság előzetes jóváhagyása nélkül. (A Pápai Magyar Intézetben működött a BM-hírszerzés előretolt bástyája, ezért az intézmény mindenkori rektora állambiztonsági helyet foglalt el. Itt volt rektor 1987-ben öt hónapig „Römmer” célszemélyi fedőnéven Erdő Péter bíboros prímás is.) Itt írtunk róla.
Zoom
"Lawrence" focizik
Kiss-Rigó László állambiztonsági 6-os nyilvántartó kartonja szerint 1989. június 30-án szervezte be Péter-Bartha Gábor r. főhadnagy a BM III/III-1-a alosztályáról, amely a katolikus egyház elleni elhárítás feladatait látta el. Nem volt semmilyen kényszer, a beszervezés hazafias alapon történt. Kiss-Rigó a „Lawrence” fedőnevet kapta. Statisztikai kartonja (6/c) pontosan megjelöli a beszervezés célját, funkcióját: „titkos információ szerzés, preventív védelem”. Speciális ismeretként (hobby) a labdarúgást tünteti fel a karton. Tmb. minőségben, azaz titkos megbízottként az utolsó pillanatig együttműködött a politikai rendőrséggel, nem kérte a kapcsolat megszakítását. Mivel azonban sem „B”, sem „M”dossziéja nem található meg az ÁBTL-ben, hivatalosan nem nevezhető hálózati személynek.
Zoom
Kiss-Rigó László állambiztonsági nyilvántartó kartonja
2004. februárjában szentelték püspökké Esztergomban, 2006. júniusában a Szeged-Csanádi egyházmegye megyéspüspökévé nevezték ki.
2009-ben, amikor a katolikus egyház állambiztonsági múltjának feltárására, a megtisztulás és a társadalmi bizalom visszaszerzésére hivatott Lénárd Ödön Alapítvány kuratóriumi elnöke, Várszegi Asztrik püspök, bencés főapát az őt ért támadások miatt visszaadta megbízatását Erdő Péter esztergomi bíboros prímásnak, ő 2010-ben Kiss-Rigó Lászlóra bízta a múltfeltáró munka kuratóriumi irányítását. Ezt a feladatát a szeged-csanádi megyés püspök a mai napig elszabotálta. Semjén Zsolt (KDNP) miniszterelnök-helyettes, domesztikált skandináv rénszarvasok mesterlövésze szerint, ez nem is nagyon érdekli az embereket.
Zoom
"Lawrence" 6/c, statisztikai kartonja
De mit csinált helyette?
2013. augusztus 26-án például ő köszöntötte a 85 éves Boross Péter miniszterelnököt, volt vendéglátóipari igazgatót a Gellért Szállóban tartott ünnepségen. Egy szó sem esett Boross felelősségéről az állambiztonsági múlt átmentése miatt, ahogy Kiss-Rigó titkos együttműködéséről sem az egyházi elhárítással 1990 előtt. Jelen volt Semjén Zsolt és Pintér Sándor.
2010 után Kiss-Rigó beállt a Fidesz minden politikai kampányába, túllihegte Orbán Viktort, amikor az alaposan túltolta a biciklit a foci támogatásában, a stadionépítésben, a rongyrázó luxusberuházásokban. A példátlan összegű uniós és közpénzek elköltésében természetesen Orbán baráti körének ismert üzletemberei kapták a főszerepet, Csányi Sándor, Garancsi István, Hernádi Zsolt és azok közeli  érdekeltségei. Kiss-Rigó fütyül az üzleti morálra, felvásárol, bekebelez, rálicitál mezőgazdasági földterületekre és belterületi ingatlanokra, iskolákra és szociális intézményekre. Százmilliárdokkal üzletel, a leggazdagabb egyházmegye feje, új földesúr és ravasz oligarcha, Mészáros kispályás hozzá képest. Néha a Kedves Vezető is beugrik, lehet nála meccset nézni és közben enni, inni, szotyolázni a hitközség pénzén.
Zoom
Üzlet Csányi Sándorral
 Mindez eddig sem nem volt akadálya annak, hogy helyben megalkudjon a balliberális oldal vezéregyéniségeivel, s együttműködjön Botka Lászlóval éppúgy, mint az SZDSZ megmaradt háttérerejének irányítójával, Ledniczky Andrással, a Szegedi Zsidó Hitközség elnökével, aki 23 év után nemrég távozott posztjáról. Volt, amiről le lehetett beszélni, így például arról, hogy cigány lakóparkot építtessen Szegeden, ahol a "romák" ingyen kapnának lakást. Arról viszont nem, hogy kijárja Orbánnál: a Lakitelki Népfőiskolának másfél milliárdért épülő wellnessközpont tulajdonosa valójában ne Lezsák Sándor legyen, hanem az általa vezetett egyházmegye. Ögyes!
Zoom
A Duna-díjjal és Semjénnel
„Lawrence” egykori titkos megbízottnak tegnap olyan címen adták át a Duna Televízió alapította teljesen jelentéktelen Duna-díjat, hogy sokat tett a nemzet megmaradásáért, a magyarság összetartozásáért. Hát, ez ugye egyenesen következik az előzményekből. Kik adták át? Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, a szürkék hegedűse, aki a mai napig nem tudja, hogyan lett vezető, csak arra emlékszik, hogy Vecsésről bejáró névtelen MTV-dolgozóként akkor kezdett fellendülni a pályája, amikor az MTV MDF-szervezetéből átigazolt a Fideszbe, s ott a legengedelmesebb szervilis lett. A másik Balogh László, egy középszerű szegedi televíziós operatőr volt 1990 előtt, a rendszerváltás idején pedig Lezsák körül kezdett sündörögni. Természetesen a Fidesznél kötött ki. Néhány napja nevezték ki a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnökévé. A hűbéri lánc lojális propagandistája.
Zoom
Semjén Zsolt, Balogh László, Kiss-Rigó László és Dobos Menyhért
Semjén fővadászról a végére kívánkozik egy másik történet a közelmúltból. Kovács Zoltán államtitkárral, a CEU egykori büszkeségével, a 2021-es magyarországi vadászati világkiállítás kormánybiztosával elhatározták, hogy úgy szervezik át a „Nimród” című vadászati szaklapot, hogy odavisznek egy olyan neves vadászt, aki a Fidesz 2010 utáni ifjú vadásznemzedékének reprezentatív arca lehet a külföldiek vendégek előtt.
Meg is találták a megfelelő embert a megfelelő helyre. Békés Sándor egykori pécsi televízióst, az „AC-25” fedőnevű szigorúan titkos (szt) tisztet, aki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság III/III Osztályának főoperatív őrnagya volt 1976 és 1990 között, kitüntetett MSZMP-funkcionárius.
Született 1940-ben. Fiatal demokrata, még mindig jól lő. Igaz, a háziasított rénszarvast kihagyja.
Isten hozta, őrnagy úr! Mikorra kéri új kitüntetését?
Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready