2020. február 17., hétfő, Donát, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:03 Vége a moslékkoalíciónak Kaposváron10:35 Sály nem látott még annyi rendőrt, amennyit a hazafiak cigánybűnözés elleni tiltakozása miatt odaküldtek10:17 A magyarok közül szeretnének a legtöbben területeket visszakapni az országrabló szomszédoktól10:06 Washington megfenyegette a Huaweijel együttműködő országokat09:51 Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanügyletek miatt09:13 HVIM: köszönjük a Belügyminisztériumnak, és üzenünk az Indexnek08:42 Trump legújabb ötlete: Oroszország hagyjon fel a szíriai kormány támogatásával!08:12 Bíróság: jogszerűen tartottak házkutatást az ausztrál ABC-nél07:47 Csaknem kétszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén07:33 9,5 millió ausztrál dollárt gyűjtöttek jótékonysági koncerttel a bozóttüzek károsultjainak megsegítésére06:49 Antibiotikum-rezisztencia rontja a keskenyszájú orrszarvúk helyzetét22:12 Aleppó tartomány nagy részét visszafoglalták a szíriai kormányerők21:58 Nem jött be a budipaktum a CDU és a Baloldal között21:39 Bedrogozva lövöldözött gáz-riasztó fegyverével egy tatabányai férfi - "csak kipróbálta"21:25 Alacsony részvétel mellett izgalmak nélkül nyert a massza jobbikos jelöltje
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Lionkáék szomorúak: a parasztok nem küldték el a lóvét a hétvégi bulira

Reklám

"Értetlenül állunk a saját miniszterelnökünk és a saját országgyűlési képviselőnk nyilatkozatai előtt. A jogi helyzet világos: ma jár le a határidő, hogy a patai roma gyerekek évtizedes szegregációjáért felelős állami szervek kifizessék a jogerős döntés szerint járó kártérítést. Mi továbbra is bízunk abban, hogy Magyarország jogállam, ahol a bírósági döntések mindenkire ugyanúgy vonatkoznak. Bízunk abban, hogy Gyöngyöspata Város Önkormányzata és a Hatvani Tankerületi Központ jogszerűen jár el, és végrehajtja a Debreceni Ítélőtábla döntését, és a mai napon kifizeti a károsultaknak megítélt sérelemdíjat" - tett közzé egy sajtóközleményt Gyöngyöspata Roma Nemzetiségi Önkormányzata péntek délután.
Zoom
Illusztráció - ez egyelőre még csak álom
Ma jár le a fizetési határidő, péntek délutánig kellett volna a gyöngyöspatai önkormányzatnak és a hatvani tankerületnek összesen 99 millió forint "kártérítést" fizetnie hatvan gyöngyöspatai cigánynak, akiket évekig elkülönítve oktattak a kezelhetetlen viselkedésük miatt.
Oktatást, hát persze...
Horváth László, a térség országgyűlési képviselője ugyanakkor már tegnap délelőtt arról beszélt, hogy nem fogja az önkormányzat kifizetni a kártérítést, mert nem áll rendelkezésére annyi pénz. Azt mondta, egyeztetést kezdeményeznek a családokkal, hogy ne pénzben fizessék ki a megítélt összeget, hanem természetben, oktatást biztosítanának a "károsultaknak".
Erről beszélt pénteken Rétvári Bence államtitkár is sajtótájékoztatóján: elmondta, a tankerület és az önkormányzat a perben javaslatot tett a természetbeni kárpótlásra, de sem az első-, sem a másodfokú ítélet nem foglalkozott ezzel.
Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban már egyértelműen azt jelentette ki, hogy "mindent megadunk, de pénzt nem adhatunk".
Szerinte csak úgy lehet megoldani a "bajt", ha segítséget nyújtanak. "Kifizetjük a képzésüket, ha kell, átképzést, új tanfolyamokat. Tehát szolgáltatást adunk nekik, és nem pedig a kezükbe odaadjuk a pénzt. Amit, még egyszer mondom, sose fognak a magyarok elfogadni" - fogalmazott a miniszterelnök. Azt is megkérdőjelezte az interjúban, hogy történt-e egyáltalán szegregáció Gyöngyöspatán, vagy csak "egy rosszul sikerült felzárkóztatási kísérlet" miatt perlik az önkormányzatot.
Szomorúak a családok
A cigányokat képviselő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány munkatársai szombaton Gyöngyöspatára utaznak, hogy egyeztessenek a családokkal, de szerintük sem valószínű, hogy belemennének a természetbeni kártérítésbe, sokaknak ugyanis már konkrét tervük van, mire költenék a jogerősen megítélt pénzt.
Többen ma a Gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzathoz fordultak, mondta a Zsindex megkeresésére Csemer Géza, a kisebbségi önkormányzat elnöke, és hozzátette, szomorúak a családok, hogy nem kapják meg a jogerősen megítélt pénzt a határidőre.
Hevér Lászlóné, Gyöngyöspata polgármestere péntek délután megerősítette a lapnak, hogy az önkormányzat ma biztosan biztosan nem fog fizetni, de azt mondta, eddig nem is keresték rajtuk a pénzt.
Korábban írtuk: 
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready