2020. szeptember 22., kedd, Móric napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:23 Irán: szabotázsakció áll a natanzi urándúsító telepen történt robbanás mögött20:05 Gyorstesztek tömeges alkalmazására készül a bajor kormány19:43 Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót19:22 Trump Kínát bírálta a járványkezelése miatt az ENSZ közgyűlésén19:05 Putyin elfogadta a Jelcin-korszak utolsó kormányzójának lemondását18:41 Egyetlen koronás eset miatt halasztják az EU-csúcsot18:23 Maszkot hordani nem hajlandó utasok miatt késnek a vonatok17:56 Kilencéves kislányt és 73 éves asszonyt is megerőszakolt két "férfi" Franciaországban17:32 Halálra ítéltek két embert Pakisztánban tömeges tragédiát okozó gyújtogatásért17:06 Négy idős ózdi asszonynál próbálkoztak az unokázók, egyszer sem jártak sikerrel16:34 Szarvasbőgés a barcsi erdészetben16:26 Szijjártó szerint egyetértés volt Strassburgban arról, hogy rendezni kell a nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdését Kárpátalján16:03 Megkérdőjelezték a faji sokszínűség egyik elméletét15:21 Már a gyümölcslével nyakon öntött zsidós poénokat is levadássza az érinthetetlenek legújabb számítógépes projektje14:54 Tucatnyi tűzoltót kötött le egy korlátok közé szorult észlény a Boráros téren
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A zsidók kiirtásáról ábrándoztak fideszes újságírók egy műsorban - azazhogy nem, a németekéről

Reklám

„Nagy lehetőséget szalasztott el Európa a békésebb jövő felé vezető úton a németség teljes likvidálásával” – hangzott el a közpénzből működő, a Petőfi Irodalmi Múzeum égisze alatt elindított Hajónapló című gigantikus műsorfolyamban pár napja Ambrózy Árontól, a Pesti Srácok munkatársától, írja az Azonnali. A képen látható beszélgetőpartnereinek reakciója az ominózus mondatra: Vésey Kovács László és Takács Áron nevetnek, Megadja Gábor, a Hajónapló lapigazgatója pedig a fejét fogja.
 
Zoom
A Gumiszoba névre hallató műsorblokk résztvevői ezután azon is poénkodnak, hogy szerencsére a magyarországi németek már inkább magyarok, mint németek, fehérek is, ellentétben a németországiakkal, akik már „nem annyira”. A műsort egyébként épp a magyarországi németek kitelepítésének emléknapján publikálták.
A németség teljes likvidálásáról ábrándozó kijelentésen többen megdöbbentek az Azonnali szerkesztőségében, főleg, hogy a műsor az adófizetők pénzén készült. Megkérdezték ezért a Hajónapló főszerkesztőjét, Szepesfalvy Annát – aki nem mellesleg Budafok-Tétény fideszes alpolgármestere – és Megadja Gábor lapigazgatót, hogy megtudják: ezt így hogy?
A főszerkesztő meg se nézte az adást megjelenés előtt, hiszen "nincs cenzúra"
Elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy ki nézte meg a – deklaráltan felvételről, nem élőben adásba kerülő – műsort megjelenés előtt. Meglepetésükre a főszerkesztőtől azt a választ kapták, hogy ő nem. Megadja Gábor – aki maga is szerepel az érintett műsorrészben – már bővebben válaszolt: 
Nem látta senki, mert önállóak és függetlenek vagyunk. Ti mindent megnézettek a főszerkesztővel? Kézivezérlésű újságírók dolgoznak ott? Reméljük, ez nem igaz! 
"Ezen a ponton Megadja Gábornak és az olvasóknak is eláruljuk a következő műhelytitkot: a nagyobb anyagokat – a videókat is – bizony mindig megnézi valamelyik főszerkesztő, ezt a mi szakmai felfogásunk szerint minőségi újságírásnak nevezik, nem cenzúrának" - jegyzi meg a lap. 
Megadja még azt is hozzátette, hogy utólag látta Szepesfalvy az adást, aki szintén német származású, mégsem háborodott fel, „tehát az utólagos tesztüzem is rendben volt.” 
Szepesfalvy Anna főszerkesztő-alpolgármesternek egyébként hosszan, szó szerint idézték az említett részt e-mailes érdeklődésükben, majd megkérdezték, hogy egyetért-e vele. A következő meglepő választ kapták:
Kérem, nevezze meg pontosan, mire gondol. Ez egy egyórás műsor, amiben visszatérő elem a németek történelmi szerepe. Mely részét kifogásolja, és milyen érvek, gondolatmenet alapján? Ha értelmes vitát szeretnénk, akkor tudnunk kell, hogy Önök mit gondolnak. 
Nincs bocsánatkérés 
Szepesfalvyt arról is kérdezték, hogy főszerkesztőként milyen lépéseket tesz ezután, és bocsánatot kér-e. Erre az volt a válasz, hogy „mi vagyunk a magyar nyelvterület legszabadabb szerkesztősége. Se nem objektív, se nem független. Ennek fényében nem kívánom a továbbiakban sem cenzúrázni az említett műsort, még akkor sem, ha önök erre szólítanak fel hetente.”
Szepesfalvy figyelmét talán elkerülte, hogy a mondataink végén kérdő- és nem felkiáltójelek voltak, tehát nem szólították fel semmire. Mindenesetre kérdésükre azt is elárulta, hogy a lapigazgató (vagyis Megadja) műsorának „sem szerkesztése, sem cenzúrázása” nem tartozik a munkakörébe.
Arra a felvetésre, hogy ezek után – hiszen főszerkesztőként kikerült a keze alól egy első ránézésre elég nyilvánvalóan Btk.-ba ütköző tartalom – alkalmasnak tartja-e magát XXII. kerületi alpolgármesternek, nem válaszolt, helyette azt írta a kérdésre adott „válaszként”: nem célja a platformnak, hogy a személyes ízlését tükrözze. Még azt is fontosnak tartotta hozzátenni: „sem most, sem a jövőben nem tartom mérvadónak az én pozíciómról az önök által kialakított véleményt.”
Btk.? Feljelentés? Ez nem a Harmadik Birodalom!
Megadja Gábort arról kérdezték: láthatóan fogta a fejét, miért engedte mégis adásba a németek kiirtásáról szóló részt? Válasza szerint azért, mert az életét adná azért, hogy olyan véleményeket is elmondhassanak, amivel nem ért egyet. Arra a felvetésre, hogy az inkriminált kijelentés a Btk.-ba ütközhet, és ezt mérlegelték-e, azt írta: „nyilvánvaló, hogy Ambrózy Áron ezt nem gondolta komolyan. Egyébként fizikailag is alkalmatlan bárki likvidálására, ne vicceljünk már.”
Szerinte kifejezetten csak történelmi eseményeket értékeltek a beszélgetésben, és az a kijelentés, hogy nagy lehetőség elszalasztása volt, hogy nem likvidálták teljesen a németeket, a második világháború alatti Németországról szólt. (Nem gond persze, hogy abban is éltek civilek, gyerekek stb...)  
A történelmi szempontokat hangsúlyozta Megadja akkor is, mikor arról érdeklődtek, hogy az Emmiből vagy a PIM vezetése részéről megkeresték-e esetleg az ügyben, vagy tud-e arról, hogy bárki jogi lépéseket tett volna. „Nem. És mivel már nem Veesenmeyer a Birodalom teljhatalmú különmegbízottja, nem szokás embereket a szavaikért lecsukni, még akkor sem, ha a vélemény a Harmadik Birodalom néptársairól szól” – írta...
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready