2020. június 3., szerda, Klotild, Cecília, Zille napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:23 Jakab szélsőbaloldali alakulattá züllesztette a Jobbikot - közölte egy alapszervezet, majd ők is feloszlottak10:00 Továbbra is a hazafiakat tekintik ellenségnek: vádat emeltek a Horthy-megemlékezésen részt vevő gárdisták ellen09:37 Ezért jó küzdősportot tanulni: 34 éves bicskás cigányasszonyt állított meg egy fiatalkorú lány09:32 Meghalt 2 idős, krónikus beteg, 3931-re emelkedett a fertőzöttek száma09:11 Floridai seriff: lőjék le bátran a házba betörő fosztogatókat!08:49 Visszatért a növekedési pályára a kínai szolgáltatóipar májusban08:12 A párizsi fekáknak is eszükbe jutott, hogy itt a jó ürügy egy kis gyújtogatásra07:55 Minnesota állam vizsgálatot indít, hogy kiderítsék, rasszisták-e a rendőrök (vagy tényleg több a néger bűnöző)07:45 Ingyenes filmek a Budapesti Távmoziban07:31 Megújult az Országos Vérellátó Szolgálat honlapja07:28 Trianon-emlékmenet csütörtökön06:52 Egy több ezer éve meggyilkolt nő csontjai segíthetik az ókori népességmozgások feltérképezését23:09 Kényszergyógykezelés vár a sámánra, aki el akarta űzni Putyint22:52 Trump koszorút helyezett el II. János Pál szobránál a washingtoni katolikus szentélyben - az érseknek nem tetszett22:34 New York kormányzója most már úgy érzi, ideje véget vetni a lapostévé-beszerzésnek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Azért hagyták meghalni a beteget, mert cigány volt, állítja Csenyéte polgármestere - hazudik, a fél falu a mentőket fenyegette telefonon

Reklám

A borsodi faluban a polgármester állítása szerint a mentősök a rendőrök nélkül nem mentek be a cigányok közé, a várakozás ideje alatt pedig meghalt a beteg. A cigány polgármester persze hazudik, és magyarellenes uszításra használja fel a halálesetet.
Kiss István, Csenyéte cigány polgármestere azt közölte a Facebookon, hogy egy ember rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, és a mentők ki is értek, de nem voltak hajlandóak a cigánytelepre bemenni, megvárták a rendőröket.
Egy szemtanú szerint a rendőrök 20-30 perc múlva érkeztek ki, és eközben a beteg meghalt.
A polgármester azt ígérte, feljelentést tesz – írja az Index. A 444.hu-nak azt írta a mentőszolgálat, hogy keresik a riasztott mentősöket. A rendőrök azt írták, "az Országos Mentőszolgálat jelzése alapján jelentek meg a településen, ahol a helyszíni szemle megtartása mellett biztosították a mentősök munkavégzését is. Az Encsi Rendőrkapitányság az Általános Közigazgatási Rendtartás keretében vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit, bűncselekmény elkövetésére vonatkozó adat információ nem merült fel" - írja a Mandiner.
Zoom
Ő lenne Kiss István, Csenyéte, az ország legszegényebb településének polgármestere - csak érdekességképpen: a 2019-es EP-választáson A Fidesz 100 százalékos eredményt ért el a faluban (kép: Fb)
Természetesen hazudik a cigány
Az Index megkereste az Országos Mentőszolgálatot az üggyel kapcsolatban, akik a következőt reagálták a portálnak (kiemelés tőlünk):
"A jelzett esetben a mentőhíváskor egy élettelenül fekvő férfiről tettek bejelentést, ezért két mentőegységet is riasztottunk, valamint a protokollnak megfelelően telefonon keresztül segítettük az ott tartózkodókat az újraélesztés megkezdésében.
A mentőket már telefonon keresztül szidalmazás, fenyegetés érte (az elhangzottakat hangfelvétel dokumentálja), ezért a helyszínre küldött bajtársainknak a biztonságos betegellátás érdekében rendőri segítséget, védelmet kértünk.
A házból kihozott beteg újraélesztését a mentők is folytatták, de a beteg életét sajnos nem lehetett megmenteni, a halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni. A veszélyeztetettség az ellátásban résztvevő mentők számára kritikusan nehéz helyzetet teremtett, szolgálatukat folytatni nem tudták, ezért számukra pszichológus segítségét biztosítjuk.
A hátrányos megkülönböztetés vádját visszautasítjuk, a mentők fontos alapértéke az egyenlőség, az a hivatásunk, hogy a lehető legjobb ellátást minden rászoruló számára egyformán biztosítsuk."
(Kuruc.info - Mandiner nyomán)
Frissítés: Mi Hazánk: Csenyéte a bizonyítéka, hogy már hazánkban is léteznek no-go zónák
Csenyétén meghalt egy beteg, mert a mentők nem mertek bemenni a cigánytelepre az őket ért fenyegetések miatt - összegzi a történteket közleményében a Mi Hazánk Mozgalom.
Mint írják, az eset pontosan bizonyítja, hogy
Magyarországon no-go zónák jöttek létre az elmúlt harminc évben,
hiszen nemcsak a balliberális kormányok, hanem a Fidesz is szőnyeg alá söpörte a problémát. A nemzeti párt szerint ki kell mondani, hogy északkelet- és délnyugat-Magyarországon komplett települések estek áldozatául ezeknek a folyamatoknak. Ezeken a településeken a magyar állam és a törvényes rend, a jogkövető magatartás szinte megszűnt, a közfeladatot ellátó személyek állandó félelemben végzik munkájukat - teszik hozzá.
Pakusza Zoltán önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke úgy fogalmaz: a Mi Hazánk Mozgalom minden törvényes eszközzel azon fog dolgozni, hogy megvédje a becsületes, építő embereket és településeiket.
Csenyéte csak egy a sok hasonló helyzetben lévő település közül, ezért fontos lenne végre komolyan venni a problémát. Fel kell ismerni, hogy a törvényeket mindenkivel be kell tartatni. Ha ez nem történik meg, északkelet-Magyarország egy évtizeden belül élhetetlenné válik - állapítja meg a szomorú igazságot a közlemény.
2. frissítés: a fél falu a mentőket hívogatta és fenyegette, mert "késlekedtek"
Ez derül ki az Index riportjából. Részlet:
Kótai Győző szombat este a mellkasát fájlalta, de úgy volt vele, hogy biztosan csak megfázott, még egy kis teát is főzött magának. A férfi nem sokkal este hat után fürdés közben, a kádban lett rosszul, felesége próbálta valahogy kiemelni a vízből a fejét, miközben az egyik rokona a 112-t hívta. A családtagok híváslistája alapján a mentők az első hívást 19 óra 9 perckor kapták, és több mint 12 percet beszéltek a hozzátartozókkal, akik egyre többen lettek, és egyre jobban pánikoltak.
Kértem az utasítást a diszpécsertől, hogy mit tegyek, mert nem kap levegőt, el van kékülve a feje. És ő mondta, hogy mit tegyek, én meg úgy csináltam – mondta az elhunyt férfi keresztfia.
Miközben Dani a keresztapja mellkasát nyomta, a diszpécser azzal nyugtatta, hogy Krasznokvajdáról és Encsről is elindítottak egy-egy mentőegységet. Addigra viszont már az 500 lelkes település fele Kótaiék házához gyűlt, és többen, egymástól függetlenül, újra és újra a segélyhívó számot hívták. A polgármester szerint nincs kizárva, hogy ekkor többen is megfenyegették a mentőket, ez viszont csak azért történhetett, mert "késlekedtek"...
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready