Rendőrautóval vitték el egy hajmáskéri házból "F. F." édesapját február 7-én, pénteken, mert megfenyegette azt a családot, amelynek nyolcéves kislányát a vád szerint a fia, F. F. (azaz Farkas Ferenc, mert mi köpünk a gyerekgyilkosok jogaira - a szerk.) megölte Sólyon 2018. májusában. Az ügyben egy napja született nem jogerős ítélet, ahol a gyilkoscigány 15 évet kapott.
Zoom
Farkas Ferenc egy kővel verte szét a 8 éves kis Adrienn fejét
- Halálosan megfenyegette a fiamat Farkas Ferenc édesapja, erről ügyvédem tanácsára bejelentést teszek a rendőrségen, közölte Horváth Győző, a 2018-ban, nyolcévesen megölt sólyi kislány édesapja február 7-én, délelőtt a veszprémi rendőrség épülete előtt.
Zoom
Horváth Győző, a megölt kislány édesapja tett bejelentést a családját ért fenyegetésről a veszprémi rendőrségen (fotó: Kovács Erika/Napló)
Győzőtől a Veol megtudta, a cigány azt is mondta a fiának, hogy megvárja az iskolánál, és azzal fenyegette meg, hogy nyakon szúrja egy injekciós tűvel, kivégzi, és figyeli, merre jár. A férfi Győző édesanyját is megfenyegette, akinek azt mondta, hogy rágyújtja a házat.
Győző a fenyegetésektől nagyon megijedt, és szólt az iskolában a pedagógusoknak, hogy fokozottan figyeljenek a fiára. – Egy tragédia elég volt a családban, a lányom halálát nem tudtam megelőzni, legalább a fiamét tudjam, fogalmazott zaklatottan, tele félelemmel Horváth Győző. A feljelentés után néhány órával Hajmáskéren a megyei lap azt látta, hogy több rendőr ment be egy házba, ahonnan néhány perccel később kihozták Farkas Ferenc édesapját. (Neve is van, Farkas Milán, csak a beszari lap ennyire vigyáz a személyiségi jogaira - a szerk.) Rendőrautóba ültették, és elhajtottak vele.
Zoom
Rendőrök vitték egy hajmáskéri házból a gyerekgyilkos Farkas Ferenc apját, Farkas Milánt pénteken (fotó: Kovács Erika/Napló)
A történtekről megkérdezték a rendőrséget, ahol közölték, eljárás folyik a Veszprémi Rendőrkapitányságon (VRK) zaklatás vétség gyanúja miatt. Az ügyben egy személyt február 7-én előállítottak a rendőrök a VRK-ra. A nyomozás érdekeire való tekintettel további információt nem adott a rendőrség.
Zoom
Egy Bors-cikk alatt is fenyegetőzött a mintaapa, de a rajvédő bulvárlap azóta törölte az "írásokat" (képernyőkép olvasónktól)
Zoom
Farkas Ferenc, aki tette elkövetésekor 16 éves volt, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, 14. évét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolta a főügyészség. A gyilkoscigány és védője a február 6-i ítélet ellen fellebbezett, ezért az nem jogerős, a végső döntést a Győri Ítélőtáblán hozzák meg.
Kapcsolódó: