2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Meggyilkolva, meztelenre vetkőztetve találtak rá egy 8 éves sólyi kislányra - egy 16 éves cigánygyerek az elkövető

Reklám

Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens a történtek kapcsán elmondta, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja egy 8 éves sólyi kislány halálának körülményeit - írja a Veol.
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. május 18-án 21 óra 41 perckor tett bejelentést egy 8 éves kislány édesapja gyermeke eltűnése miatt.
A rendőrség a társszervek bevonásával azonnal megkezdte a gyermek felkutatását, akinek a holttestét 2018. május 19-én 2 óra 33 perckor Királyszentistván közelében találták meg.
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást, és nagy erőkkel folytatja a nyomozást.
Zoom
Fotó: Kovács Erika / Napló
A Veol helyszínen lévő munkatársának információi szerint este már keresték a szülei a nyolcéves kislányt Sólyon, de nem találták meg. Aztán hajnalban a vilonyai zsilipnél az ott dolgozók találtak rá holtan, ruha nélkül, ezt mondta egy helybeli férfi szombaton reggel a településen. Ő azt is hallotta, hogy este egy fiatalemberrel ment el a gyermek, vele látták utoljára. A férfi utalt rá, éjszaka rengeteg rendőr volt a faluban és helikopter is érkezett.
Zoom
Győző, az apa a kislány, Adrienn egy korábbi fényképével (fotó: Kovács Erika / Napló)
Szombaton reggel a megyei portál szerint sok rendőrautót lehetzett látni a településen. Megkérdezték a falu polgármesterét is, de nem beszélt a történtekről.
Frissítés: Előkerültek a ruhák, a cipők és egy véres kő is
Gőzerővel dolgoznak a rendőrök még azon a helyszínen, ahol az éjszaka a kislány ruháját megtalálták. Távolabb a cipőjét, véres nyomokat, véres követ találtak.
Adrienn óvónője szerint a kislány nagyon kedves, barátságos természetű volt, akit mindenki szeretett a faluban.
Kaptur József, Sóly polgármestere megdöbbenését fejezte ki, a történtek megrázták az egyébként békés, nyugodt falu lakóit.
2. frissítés: Egy 16 éves cigánygyerek, "F. Ferike" lehetett a gyilkos
A döbbenet az úr most Sólyon. A kicsi Veszprém megyei faluban pénteken este brutális gyilkosság áldozata lett egy nyolcéves kislány. Az elkövető egy 16 éves hajmáskéri cigány, akit gyakran láttak a településen biciklizni. A PestiSrácok úgy tudja, hogy a gyilkos retket szombaton délelőtt elfogták és őrizetbe vették a rendőrök. A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság az információikat egyelőre nem erősítette meg, azt azonban igen, hogy gyilkosság megalapozott gyanújával nyomoznak. Alább a lap enyhén cigánymosdató cikke, kizárólag a szerző, a nem éppen felkészült Füssy Angéla helyesírási hibáit javítottuk.
Zoom
Adrienn pénteken kora este a családi házuk udvarán játszott, ahonnan csak rollerezni ment ki az utcára. Nem volt ok, amiért ezt ne engedték volna meg a szülők. Sóly csendes, békés kis falu, ahol a szomszédok összejárnak, segítik egymást, mindenki ismer mindenkit. Erőszakos bűncselekmény emberemlékezet óta nem történt a településen.
A kislány volt óvónője a PestiSrácoknak azt mondta, Andrienn rendkívül nyitott, barátságos kislány volt, értelmileg enyhén sérült. Hároméves korában kezdett beszélni. Ősszel kezdte el az iskolát Veszprémben, speciális intézményben. A családban hárman voltak testvérek, egyik bátyja korábbi óvodai csoporttársa volt az fiú, aki a gyanú szerint megölte.
Zoom
A rendőrök péntek este óta nagy erőkkel vannak jelen Sólyban
Kilométerekre a házuktól, meztelenül egy patakban találták meg a kislány testét
Adrienn édesapja az esti órákban jelentette be a rendőrségen, hogy eltűnt a lánya. Az egyenruhások falubéliek segítségével kutattak a gyermek után, egész éjszaka. A rendőrség kutyákat és helikoptert is bevetett. A hajnali órákban az egyik sólyi házban tartózkodtak órákig a rendőrök, néhány utcával attól, ahol a gyermek lakott, itt információink szerint kihallgattak egy férfit, de nem vitték el. A kislány holttestét hajnali 2 óra után találták meg a szomszédos Királyszentistván közelében, a vasúti töltés mellett, egy patakban, a zsiliptől pár száz méternyire. Kis teste meztelenül feküdt a vízben, fején ütés nyomai látszottak, mellette pedig egy kő hevert – mesélte egy férfi, aki részt vett a kutatásban, kérte, hogy nevét ne írjuk le.
Zoom
A sólyi Fő utca, itt lakik a H. csald, innen csalhatta el a kamasz a 8 éves kislányt
Fantomkép alapján a sólyiak azonnal felismerték a feltételezett gyilkost
A rendőrök szinte minden házba bekopogtak és egy fantom képet mutattak. A sólyiak azonnal felismerték F. Ferikét. A hajmáskéri cigány fiú most 16 éves, de csak nemrég sikerült befejeznie az általános iskolát. Kifejezetten nehéz körülményei, családi viszonyai korán megpecsételték a sorsát. A hajmáskériek szerint már kisgyermekként renitens volt, erőszakos, kiabált a társaival és felnőttekkel is. Egy alkalommal tanítónénijét is székhez kötözte. De az oktatási rendszer tehetetlennek bizonyult – elbocsátani nem merték, nehogy szegregációval vádolják az intézményt – mesélték a Jókai lakótelepen, ahol nem sokkal ezelőttig F.-ék éltek.
Mivel sem az anya, sem az apa nem dolgozik, a lakbért nem tudták fizetni. Néhány héttel ezelőtt lakoltatták ki őket, és egy szegényes családi házba kerültek a hajmáskéri Rákóczi utcában. A településen azt beszélik, gyakran járt rendőr a családnál, a hangoskodás mindennapos volt, és családon belüli erőszak is előfordult.
Zoom
Még szombat délelőtt is helyszínelek a pataknál, ott ahol a kislány holttestét megtalálták
Vajon nemi erőszak is történhetett?
Azt, hogy pontosan mi történt pénteken este, senki sem tudja. A kis Adrienn talán túl nyitott, túl barátkozó volt a fiúval. Azt hihette, hogy ahogy a szomszédok is mindig megszeretgették, elbeszélgettek vele, ez a fiú is barátságos lesz. Játszik vele. Még az is lehet, hogy így kezdődött, aztán más irányt vett a dolog. Az a hely, ahol az összetört, mezítelen kis testet megtalálták, néhány kilométerre van a Fő utcától, ahol Adrienn lakott, és ahonnan a fiú elcsalhatta.
Játék közben történhetett a halálos ütés és csak eltüntetni akarta itt a testet? Miért vette le a ruháit? Történhetett-e erőszak? Egyelőre számtalan a kérdés és kevés a válasz. Egy dolog bizonyos, A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.
3. frissítés: Hivatalos: őrizetbe vették a gyanúsítottat
A rendőrök őrizetbe vettek egy személyt, aki megalapozottan gyanúsítható a 8 éves sólyi kislány megölésével.
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt, amellyel összefüggésben egy Veszprém megyei lakos elszámoltatását kezdték meg a rendőrök.
A további eljárást a gyanúsított őrizetbe vétele mellett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja - derül ki az egyébként semmitmondó rendőrségi közleményből.
Vasárnapi frissítés: Veol: egy másik kislányt is találtak a gyilkos cigánynál
Zsanett, a nyolcéves áldozat édesanyja a megyei lapnak elmondta, hogy szombaton a rendőrségen láttak egy fiatalembert, akit bilincsben kísértek, és az asszony 15 éves fia ráismert volt osztálytársára, aki hajmáskéri.
Az anya azt is elmondta, hogy tudomása szerint a bilincsben kísért "fiúnál" egy kislányt találtak, akit szintén kerestek, de ő élve került elő - írja a Veol.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready